Įkraunama...
Įkraunama...

Sausa oda (o gal tik dehidruota?)

Kad apie sausa oda yra jau prirasyta n puslapiu tai zinau, bet kaip su ta dehidruota? Kuo toliau, tuo labaiu dideja priemoniu pasirinkimas, ir anksciau net nesukdavau makaules, zinau, kad sausa ir perku sausai odai, o dabar pradejau mastyti, gal ji ne sausa, bet jai tik vandens truksta? Nu zodziu, truputuka pasimetus esu g.gif Gal kas pagelbes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa316 @ 2007 02 21, 13:00)
Kad apie sausa oda yra jau prirasyta n puslapiu tai zinau, bet kaip su ta dehidruota? Kuo toliau, tuo labaiu dideja priemoniu pasirinkimas, ir anksciau net nesukdavau makaules, zinau, kad sausa ir perku sausai odai, o dabar pradejau mastyti, gal ji ne sausa, bet jai tik vandens truksta? Nu zodziu, truputuka pasimetus esu  g.gif  Gal kas pagelbes  4u.gif

Labai teisingai mastai drinks_cheers.gif lietuviu isvis labai mazai sausiaodziu yra, o dehidratuoti, ypac ziema, beveik visi mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu negi visos tik sausiaodes esam? g.gif Kazkaip galvojau daugiau atsiras su tokiom problemom...
Atsakyti
QUOTE(rasa316 @ 2007 02 22, 08:51)
Nu negi visos tik sausiaodes esam?  g.gif Kazkaip galvojau daugiau atsiras su tokiom problemom...

o kaip čia atskirti? Sausa ar dehidratuota? Aš jau tada nežinau kokia mano g.gif
Atsakyti
Kiek man teko dometis, tai radau, kad sausa oda yra del to, kad organizmas negamina uztenkamai alijeu (lipidu), tuo tarpu dehidruotai odai truksta vandens ar dregmes. Ir dar sausa oda yra uzprogramuota genetiskai, o dehidruota patampa del tam tikru faktoriu.

If your skin feels tight, rough and looks flaky, doesn’t it make sense to slather on an oil-rich moisturizer? Not necessarily. First, you need to determine whether your skin is truly dry or simply dehydrated. Dry skin doesn’t produce enough oils (lipids), whereas dehydrated skin lacks water or moisture. The cause of truly dry skin is genetic—it’s a skin “type.” Dehydration is a condition caused by outside factors. It’s important to understand the difference between the two because you can worsen your skin by using the wrong products.

What Causes Dehydrated Skin?

Any skin type can be dehydrated. It means that your skin holds less water. Dehydration is common is caused by a variety of factors, including:

· Prolonged exposure to the sun, cold or wind

· Taking long hot showers or baths

· Not drinking enough water

· Too much alcohol and/or caffeine

· Smoking

· Certain medications

· Using harsh skincare products

Atsakyti
O va čia tai naujiena thumbup.gif
toks palengvėjimas - mano oda yra dehidratuota, pasirodo....o taip tai niekaip nesupratau kas jai yra. dėkui už info biggrin.gif
Beje, labai įdomi informacija, gal yra kokia nuoroda, būtų įdomu pasiskaityti daugiau.
Atsakyti
http://www.carefair....hirsty_206.html

http://www.aboardcer...rated-skin.html

http://moteru.takas.....php?msg_id=146 (cia prie sausos odos truputi ir apie dehidruota parasyta)
Atsakyti
Mano oda irgi yra dehidratuota, tai aš visada perku drėkinančius kremus.
Mano mėgstamiausias - Yves Rocher drėkinantis kremas dienai, nakčiai ir kaukė iš tos pačios serijos. Galiu pasakyti, kad man jis ir už Vichy ypač dehidtaruotai odai yra daug geresnis.

Šiaip tai aš kažkaip jau labai seniai žinau, kad mano oda dehidratuota, o ne sausa. Nes sausumas pasireiškia šerpetojimu, pleiskanojimu, o pas mane viso to nėra. Tai jeigu nusiprausus veidą, jį tempia, jaučiamas sausumas, vadinasi odai trūksta vandens.

Mano manymu, kad dehidratuota oda yra daug geriau nei sausa, nes bent jau išoriškai nieko nesimato. Tik dar blogumas yra tame, kad dehidratuota oda greičiau sensta, t.y. raukšlės atsiranda greičiau. Todėl yra labai svarbu ypač gerai odą drėkinti, nepamiršti ir kaukių.
Atsakyti
Tai va kaip gerai gauti naujos info - viska įvertini ir prisitaikai kaip tinkama.
Aš paskutiniu metu seku mada - vis aliejais tepuosi biggrin.gif , kai stengiausi pagerinti jos būklę, tai truputi persistengiau ir aliejus kelis kart per dieną tepant atsirado spuogų. Tada ėmiau daryti taip: kaukes darau dažnai ir karts nuo karto drėgną odą aliejuku ištepu - super, oda minkšta ir švelni. Beje, mano kosmetologė rekomenduoja po kiekvieno veido prausimo ar nuvalymo suvilgyti odą "Boržomi" mineraliniu vandeniu. Neva tai pats geriausias ir pigiausias SPA - aprūpinantis odą mineralais. Šventai tuo tikiu, ir taip darau. Mąstau, o jei po to aliejumi sulaikau dehidrataciją, tai ji gauna mineralų ir būna padrėkinta ax.gif
Atsakyti
na vis tiek nesuprantu esminiu skirtumu tarp dehidratuotos ir sausos blink.gif

Gal ka sgali mane, zipolinejancia,apsviesti?
Atsakyti
Na, man atrodo, kad ir sausumas ir dehidratacija yra labai tarpusavyje susiją dalykai g.gif Mano oda visą gyvenimėlį buvo i yra laaabai sausa (ne tik veido, bet ir kūno), o su mūsiškėm oro salygom, tai jai, žinoma, trūksta ir drėgmės doh.gif
Tik neseniai atsirinkau sau tinkamas priemones. Aš naudoju Sothys pilingą (jis skirtas specialiai sausai odai, jame nėra granulyčių, kurios pažeidžia sausą ir jautrią odą), kaukę, palaikančią drėgmę, toniką, serumą (jį temu prieš kremą, tai vat jis ir padeda odai geriau "pasidrėkinti", o galiausiai kremą labai sausai odai. Viskas tos pačios Sothys firmos. Tai vat dabar jau matau, kad po kokių 3 mėnesių naudojimo, mano oda pradeda atsigauti thumbup.gif Nes šiaip tai žiemą būdavo katastrofa, reikėdavo eiti darytis drėkinamąsias procedūras doh.gif
Atsakyti
Pabandykit A-DERMA EXOMEGA kremuka su avizu ekstraktu ir Omega 6 riebiosiomis rugstimis, jis skirtas dehidratuotai, atopinei, alergiskai odai. Tinka taip pat sergant atopiniu dermatitu.
Be kvapu, tinka net ir kudikiams. Juo galima teptis ir kuna, kur yra labai issausejusi oda.
Atsakyti