QUOTE(Makalius @ 2007 03 03, 10:51)
Apie 16h sustojom Papietaut viename tokiame bistro,kur viskas lenkiškai....
Po skanių, labai sočių ir pigių pietų tęsėm kelionę per visą Lenkiją

Na taip, visą dieną nuo penktos ryto išsėdėt autobuse tikrai ne pats maloniausias dalykas. Kita vertus, ko tik nepadarysi dėl atostogų

(Aha,sekančiais metais jau keliavom lėktuvu, kadangi mums autobusu labai varginanti kelionė pasirodė iki Tuniso

juokauju žinoma, tiesiog tikrai autobusinė kelionė vargina

bet įspūdžių - nepalyginamai daugiau

). Sėdim sėdim mes tam autobuse, jau pamažu įsibendraujam su aplinkiniais (šalia tokia moterytė sėdėjo labai "prikolna", pati to nenorėdama mane į kapus iš juoko įvarydavo

bet apie ją vėliau

), o man akys pamažu merkiasi, merkiasi, kol .....šast....ir užmiegu. Pabundu po trijų valandų

pažiūriu per langą

o ten

kalnai jau prasidėjo

varom per kalnuotas Lenkijos vietoves, o aš ką, pramiegojau

nu šito tai jau sau neatleisiu

(Man labai jau graži ta vietovė, gale Lenkijos, netoli sienos su Slovakija bei Čekija

). Staigiai prasibudinu ir stebiu nuostabius vaizdus

žinot, kitą dieną bei aplamai per visą kelionę daug nuostabesnių vaizdų pamatėm ir vėliau palyginus tai buvo tik kruopelytė viso to, bet man, po ilgo gyvenimo Lietuvos lygumose, tai buvo neįprasta

.
Taip bestebint jau ir priartėjom prie sienos Polska-Česka republika
Papildyta:
Žinot dėl ko aš myliu Čekiją?

ogi dėl to , kad, visų pirma, mūsų pasų netikrino (o gal šitą dalyką reikėjo nutylėt

net nežinau

), visų antra, tai Čekijoj labai gražu, labai mandagūs žmonės, ir visų trečia, labai pigu (pigiau nei Lietuvoj...ir kai kurie dalykai skanesni

). Tai vat, kirtus sieną, kelionės vadovė Jūratė atporina savo monologą apie Čekiją, jos gyventojus, ypatumus, istoriją....visi žmonės kas sau miega, kas skaito, kas bendrauja tarpusvyj. O aš klausau. Įdėmiai klausau

klausau nieko nepraleisdamas, kad poto turėčiau ką kitiems papasakot, ir šeip, kad protingesnis atrodyčiau
Apie 20h atvykstame į Brno miestą (taip, slavų tautos pagailėjo savo žodžiuose balsių

). Ten vos nevos surandam viešbutį (nu bet čia jau ne gido kaltė, čia kaltė viešbučio, kam taip giliai pasislėpęs stovi

). Jame nakvosim

Taip pasiilgau komforto, taip norisi ištiest kojas, taip norisi pamiegot mažumėlę

giė išdalina raktus ir gulam miegot. Kaip negyvi

pavargę ir vis dar įsivaizduodami, kad dundam per Lenkiją

rimtai

kai atsiguliau tai tai atrodė, kad važiuoju

matyt čia po visos dienos ant ratų tokios haliucinacijos užplaukė

Labanakt, Lenkija, Labanakt Čekija, ryt jau trauksim link Viduržemio jūros
Mūsų pirmosios nakvynės vieta , įdedu nuotraukas apačioj
Viešbutis IMOS, visai toks turistinis, paprastutis, bet patogumų gana, kaip pirmai nakčiai, kai norisi tik miegot miegot miegot
Pirmos dienos pabaiga