Dvi loveles dovanoja mano imone.
QUOTE(*Rita* @ 2007 07 20, 10:16)
palaukit, tai reikia loveliu ar ne? Kazkaip painiai cia parasyta - pradzioj reikia, po to - nebereikia. Na, o su vyrais, vargu ar mamos cia gali padeti. Turbut paprasciausia butu iseiti i gatve, sustabdyti pirma praeivi ir paprasyti kad jis maloniai sutiktu susukti varztus lovelems
loveliu siuo metu skubiai nereikia, dvi gausime dovanu. labai labai aciu.
Pasiulyma turiu stai toki: su Asta mes susipazinom ne carite, tiesiog viso ko pasekmej ji ten atsidure ir dabar lankome ja ten, nebe namie.
Juk turite interneta, ar ne? Lai mamos, kurioms reikia kazkokios pagalbos, pacios prisijungia prie supermamos ir paraso i paramos temas (mano parase yra daug informacijos ir nuorodu) kaip konkreciai galim padeti. Jeigu ne, gali parasyti man i AZ, tuomet as ikelsiu sia informacija i temas. Kol kas kiek sunku atsirinkti kur ir kas. Tarkim, kai as einu pas Asta, pakeliui sutinku mamas. Bet negi dabar pulsiu prie ju ir imsiu klausinet, gal kartais joms reikia pagalbos. Tad, siulau apsvarstyti si varianta. Nezinau kaip kas, bet as bent jau visada tikiuosi atsako i savo bendravima, jis nebuna vienpusis, visada laukiu griztamojo rysio. Kaip, siuo atveju, gaunu ji is Astos. Musu misija nera vien surinktu daiktu perdavimas. Mes bendraujam ir norim, kad su mumis butu bendraujama. Nezinau, ar si mano mintis bus teisingai suprasta
Juk turite interneta, ar ne? Lai mamos, kurioms reikia kazkokios pagalbos, pacios prisijungia prie supermamos ir paraso i paramos temas (mano parase yra daug informacijos ir nuorodu) kaip konkreciai galim padeti. Jeigu ne, gali parasyti man i AZ, tuomet as ikelsiu sia informacija i temas. Kol kas kiek sunku atsirinkti kur ir kas. Tarkim, kai as einu pas Asta, pakeliui sutinku mamas. Bet negi dabar pulsiu prie ju ir imsiu klausinet, gal kartais joms reikia pagalbos. Tad, siulau apsvarstyti si varianta. Nezinau kaip kas, bet as bent jau visada tikiuosi atsako i savo bendravima, jis nebuna vienpusis, visada laukiu griztamojo rysio. Kaip, siuo atveju, gaunu ji is Astos. Musu misija nera vien surinktu daiktu perdavimas. Mes bendraujam ir norim, kad su mumis butu bendraujama. Nezinau, ar si mano mintis bus teisingai suprasta
QUOTE(*Rita* @ 2007 07 20, 12:04)
Nezinau kaip kas, bet as bent jau visada tikiuosi atsako i savo bendravima, jis nebuna vienpusis, visada laukiu griztamojo rysio. Kaip, siuo atveju, gaunu ji is Astos. Musu misija nera vien surinktu daiktu perdavimas. Mes bendraujam ir norim, kad su mumis butu bendraujama. Nezinau, ar si mano mintis bus teisingai suprasta
Pritariu Ritai.
Daiktu, aisku, labai reikia. Bet jei griztamojo rysio nera, o tik ziurima i rankas "ka atnese", tada as pasitraukiu.
Beje, su buvusia jusu gyventoja Sandra taip ir susibendravome - per SM. Buvo labai smagu, nes visada palaikydavom rysi, nors lankiau ja tik viena karta ir veziau surinktus reikalingus daiktelius, kuriu ji pati labai aiskiai ir tiksliai paprase
QUOTE(*Rita* @ 2007 07 20, 09:04)
Pasiulyma turiu stai toki: su Asta mes susipazinom ne carite, tiesiog viso ko pasekmej ji ten atsidure ir dabar lankome ja ten, nebe namie.
Mes ne tik bendraujam , mes turime griztamaji rysi . Ji pati neapsileidzia susitvarko , rupinasi vaikeliu , masto apie ateiti yra atsakinga . Bet jei mama tik reikalasu duokit man ta duokit ana ir viskas o as lakstysiu ir nieko nedarysiu , taip manau nieko nebus .
Nejau nei viena is centro darbuotuoju neturi vyro ? Savas vyras negaletu to padaryti ?
Atsiprasau kad man is salies taip atrodo bet kiek maciau dirbancios yra istekejusios moterys tai juk yra ir vyrai ar kaip ?
QUOTE(renax @ 2007 07 20, 12:30)
Mes ne tik bendraujam , mes turime griztamaji rysi . Ji pati neapsileidzia susitvarko , rupinasi vaikeliu , masto apie ateiti yra atsakinga . Bet jei mama tik reikalasu duokit man ta duokit ana ir viskas o as lakstysiu ir nieko nedarysiu , taip manau nieko nebus .
Nejau nei viena is centro darbuotuoju neturi vyro ? Savas vyras negaletu to padaryti ?
Atsiprasau kad man is salies taip atrodo bet kiek maciau dirbancios yra istekejusios moterys tai juk yra ir vyrai ar kaip ?
va, butent apie sita griztamaji rysi as ir kalbejau. Aciu Renax, uz issamu papildyma
QUOTE(*Rita* @ 2007 07 20, 11:34)
va, butent apie sita griztamaji rysi as ir kalbejau. Aciu Renax, uz issamu papildyma
kvieciu jus bendrauti, nes:
daugelis musu mamu ne itin moka naudotis internetu; be to ji turime tik pas mus, darbuotoju kabinete, kur jos gali prisesti tik po 6 valandos vakaro, tai kai ju yra 10, o kompiuteris prieinamas tik vienas, ne kazin kiek nemokedamos jos ir pribendrautu (Sandra buvo ir tebera viena gabiausiu musu mamu)... mes truputi joms pagelbejam, pamokom, bet reikia tai daryti individualiai, tai kol sutvarkome popierius, kad issilaikytume, galetume joms pasiulyti maisto, vandens, patalpas bei stovyklas, nelabai daug laiko lieka bendrauti ir mokinti, deja...
mamos pacios ne itin drista kalbetis su zmonemis, kurie tarsi yra is kito sluoksnio, nes jos ne labai pasitiki savimi
bet as paraginsiu jas pabandyti pacias
ir dar: kazkas minejo, kad galim pasikviesti savo vyrus....taigi, is musu keturiu darbuotoju tik as viena istekejusi ir auginu mazyli, taip kad tu vyru labai jau neturim. maniskiui tai is auksciau neduota ka nors taisyti, nes namuose tokius darbus darau as pati, darbe irgi, bet matau, kad visgi ir as ne visai vyras....
labai specifiski yra musu globos namai, nes kiekvienas juose pasirodes vyras musu mamoms yra potencialus jaunikis, net jei jis ir kunigas; tad mes truputi pasaugome jas nuo bereikalingu pagundu ir jaunu vyru ne itin kvieciames. juolab, kad jau turime bene tris mamas, kurios ir antrasyk vienisos laukiasi pamaciusios ir gal pamilusios tokius uzklydusius vyrukus, tik gaila, kad ir vel vienisos...
ateikit kada, pasikalbesim, papasakosim, pamatysit, kuo mes gyvenam, mes atviri ir ko gero mazai turim mamytiskos paramos musu mamoms, nes beveik visos ne mamos...
o kur dingo kompiuteriai is trecio auksto? Ten ju buvo minimum 3
QUOTE(*Rita* @ 2007 07 20, 12:09)
o kur dingo kompiuteriai is trecio auksto? Ten ju buvo minimum 3
kompiuteriai tebera, tik nera interneto juose, nes bedarant remonta darbininkai nukirto kabeli. sutaisyti galetume, taciau tie kompiuteriai labai seni ir prie ju pajungus interneta yra stabdomas visos carito administracijos ir buhalteriu, isikuriusiu gretimame name darbas. tiesiog musu seni kompiuteriai labai letina interneto linija, del to kabelio ir nebetaiso niekas. mamos gali vakarais naudotis musu kompiuteriais (dviem).
QUOTE(adlim @ 2007 07 20, 13:39)
kompiuteriai tebera, tik nera interneto juose, nes bedarant remonta darbininkai nukirto kabeli. sutaisyti galetume, taciau tie kompiuteriai labai seni ir prie ju pajungus interneta yra stabdomas visos carito administracijos ir buhalteriu, isikuriusiu gretimame name darbas. tiesiog musu seni kompiuteriai labai letina interneto linija, del to kabelio ir nebetaiso niekas. mamos gali vakarais naudotis musu kompiuteriais (dviem).
Hmm tik nesuprantu vieno juk interneto sparta jei jis kabelinis kiekvienam kompui , nepriklauso nuo kompo pajegumu . Galiausiai mokintis dirbt kompiuteriu interneto nereikia siaip

O Eja ne jusu bendruomenes narys ? Nes kaip suprantu ji vyra irgi turi .
Kazkaip man nupaisymas kad visos ten esancios mamos tik ir laukia kol ateis koks vyras , juk jos bendruomeneje , jas neatskirsi juk .
Lauke susiras isejusios , gal svetejiskos veiklos reiketu , paaiskint apie kontracepcija o ne saugoti .
QUOTE(renax @ 2007 07 21, 09:45)
Hmm tik nesuprantu vieno juk interneto sparta jei jis kabelinis kiekvienam kompui , nepriklauso nuo kompo pajegumu . Galiausiai mokintis dirbt kompiuteriu interneto nereikia siaip 
Kazkaip man nupaisymas kad visos ten esancios mamos tik ir laukia kol ateis koks vyras , juk jos bendruomeneje , jas neatskirsi juk .
Lauke susiras isejusios , gal svetejiskos veiklos reiketu , paaiskint apie kontracepcija o ne saugoti .

kadangi esame katalikliska organizacija, tai kontracepcijos tema mes kalbames, jei mamos rodo interesa, bet pacios tikrai nereklamuojam - su tuo nesutiktu globos namu ikurejas ir islaikytojas kardinolas A.J.Backis. apie naturalu apsisaugojima kalbames, bet juk visos mes moterys ir smagu, kai turime vyrus, su kuriais galime kalbetis ir tartis apie derinama artuma, o kai pas musiskes vyrai apsirodo tik retkarciais, nelabai tada joms rupi dienu skaiciavimas ir temperaturu matavimas. mes labai ilgai kalbejomes su Carito vadovais kaip mums spresti sia dilema ir atsakymas tarp modernumo ir tikejimo liko neaiskus. juolab, kad turime dali mamu su proto negalia...tad turime daug klaustuku ir etikos bei morales klausimu salia tikejimo... is esmes mes jas tik ir saugome, nes svietejiska veikla joms nera pakankama, labiau veikia hormonai. juk ir mes ne miske, o centre isikure, tad suvokiam, kad jei nores - susiras betkur. po truputi jas auginame, bet juk ir savo kieme nenoretumet kasdien priimti pulka isgerusiu, apskurusiu vyriskiu, juolab leisti jiems bendrauti su savo dukromis ir dar is ju pinigus nutresti... su mamomis, kurios yra brandzios ir protingos neturime panasiu bedu, tik palyginus reta tokia pas mus papuola ar ilgeliau uzsibuna.
Eja nera musu bendruomenes narys, jos nepazistame. galiu tik speti, kad ji yra pas mus praktika iki birzelio atlikusios studentes Agnes drauge ar pazistama.
kompiuteriai sveciu kambaryje veikia ir yra visada prieinami. tik ko gero mes, darbuotojos nelabai laiko ir gal gabumu turime mokinti mamas, nes bandom remontuoti viena is globos namu kambariu. zinoma, laukiame ir mamu noro eiti prie kompiuteriu, bet kolkas jos nepraso, nebent nori pasinaudoti internetu.
jei dar kas idomu, klauskit ar ateikit gyvai pamatyti, ar pasavanoriauti