Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

QUOTE(Vita333 @ 2005 11 26, 20:16)
TRUPINTAS PLOKŠTAINIS
-0,5 kg miltų,
-250g cukraus,
-200g margarino,
-2 kiaušiniai,
-pak. kepimo miltelių,
-tirštos uogienės (aš dedu obuolių su bruknėmis).
Iš margarino, cukraus, kiaušinių, miltų,sumaišytų su kep. milteliais, minkyti tešlą, kol ši pasidarys akyta, ir padalyti ją pusiau.Vieno gabalo, iškočioto ir patiesto į riebalais išteptą skardą, paviršių aptepti uogiene ir apibarstyti smulkiai sutrinto antro gabalo trupiniais (prieš tai palaikau kameroje, kad lengviau būtų trupinti). Kepti karštoje orkaitėje apie 45 min., kol gražiai pagels.
Paprastutis pyragėlis  smile.gif

Va mano anyta trupininį su uogiene dažnai kepa, o aš vis galvoju, kad ir man reikėtų, tai dabar bandysiu biggrin.gif
Atsakyti
MOLIŪGŲ MEDUOLIS

3 stiklinės tarkuoto moliūgo (tarkavau burokine tarka)
stiklinė jogurto (labiausiai tinka persikinis ar bananinis. aš naudaojau persikinį "Jo")
1,5 stiklinės rupių miltų (galima dėt ir paprastus, rupūs tiesiog sveikiau mirksiukas.gif)
1,5 stiklinės sėlenų
pusė stiklinės medaus
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
riešutų (nebūtinai, bet turėtų čia tikt irgi)
džiovintų vaisių (aš dėjau po saujelę razinų ir smulkintų abrikosų)
prieskonių meduoliams (aš dėjau po žiupsnelį vanilinio cukraus, cinamono, kardamono, imbiero, o medų kaitinau su gvazdikėliais, kuriuos paskui išmeškeriojau smile.gif)

medų pakaitinau, kol ištirpo (aš nevirinu, man gražiau, kai švieseni meduoliai), sumaišiau su tarkuotu moliūgu ir prieskoniais, tada pyliau jogurtą, džiovintus vaisius. atskirai išmaišiau rupius miltus su kepimo milteliais ir sėlenom ir po truputį įmaišiau į mliūgo masę. tada supyliau į skardelę (pasviestuotą, dugną pabarsčiau džiūvėsėliais) ir kepiau iki 200 C įkaitintoj orkaitėj apie 40 min.
skanesnis, kai praaušta ir sustingsta

panašiai pernai Kūčioms kepiau ir morkų meduolį, labai skanus buvo essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olé: 28 lapkričio 2005 - 10:04
hmmm g.gif
galvoju dabar... gal palaikysit mane kokia neišmanėle, bet kalbant apie morkų pyragą, tai nežinau kokias mokas dėti - virtas ar ne. Atrodytų visai skanus pyragas, bet va kažkaip užstrigau ties šiuo.

Tiesa, duodu receptuką. Labai lengvas nekeptas pyragiukas.
1 kg. sausainiu (paprastų)
1 litras pieno
1 stiklinė manų
pusė stiklinės cukraus
kakavos
sviesto 1/4
razinų
riešutų
Sudedat sausainukų vieną eilę. Išverdat manų košę (pienas, manai, cukrus, sviestas, kakava). Paimat sausainukus ir juos pertepat. Vienu žodžiu - sausainiai, manai, sausiainiai, manai... Į košę galima dėti razinų, smulkintų riešutų. Baigus viską sudėti leidžiu kurį laiką pastovėti. Galima netgi nesunkiai kažkuo paslėgti. O ant viršaus aš užlieju šokoladu, apibarstau tais pačiais riešutais, razinom. Patikėkit, tos manų košės visiškai nesijunta. Vat kiek kam daviau paragauti, tai tik mama atspėjo, kad tai manų košė. Greita, o ir tikrai daug sveikiau nei pirktiniai pyragai. thumbup.gif Ypač vaikams 2.gif
Atsakyti
[quote=Radiste,2005 11 28, 15:07]
hmmm g.gif
galvoju dabar... gal palaikysit mane kokia neišmanėle, bet kalbant apie morkų pyragą, tai nežinau kokias mokas dėti - virtas ar ne. Atrodytų visai skanus pyragas, bet va kažkaip užstrigau ties šiuo.



Morkos zalios smile.gif
Atsakyti
BANANŲ MEDUOLIS

3 šakute sutrinti bananai
1,5 stiklinės jogurto (bananinio ar persikinio)
1,5 stiklinės rupių miltų (galima maišyti pusiau su sėlenom, aš jų šį kartą neturėjau. galima dėti ir paprastus miltus, bet rupūs sveikiau ir visai skaniai su jais išeina pyragai)
3 šaukštai tirpinto medaus
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
riešutų (nebūtinai)
džiovintų vaisių (aš dėjau po saujelę razinų ir smulkintų datulių)
prieskonių meduoliams (aš dėjau po žiupsnelį vanilinio cukraus, cinamono, kardamono, imbiero, įtarkavau muskato riešuto, o medų kaitinau su gvazdikėliais, kuriuos paskui išėmiau)

trintus bananus išmaišiau su jogurtu. medų pakaitinau, kol ištirpo, supyliau į bananų ir jogurto masę, subėriau džiovintus vaisius. atskirai išmaišiau rupius miltus su kepimo milteliais, po truputį įmaišiau į bananų ir jogurto masę. tada supyliau į skardelę (pasviestuotą, dugnas pabarstytas džiūvėsėliais) ir kepiau iki 200 C įkaitintoj orkaitėj apie 50 min.
skanesnis, kai praaušta ir truputį sustingsta

jei kas bandysit, skanaus smile.gif
Atsakyti
Merginos, prašau pagalbos. Gal kas kepė, o gal ne, tik matė kur receptą. Nusimetė kažkur žurnalas su nuostabaus skonio ir išvaizdos pyragu. Net nepamenu kokiam tai žurnale buvo, ar maisto gaminimo, o gal "Panelėje" ar dar kur, o gal kartais žinote tokį pyragą. Aš jo gamybą ir sudėtį šiek tiek pakeičiau. Na, pasakysiu pagrindą recepto. Recepte buvo nurodyta išminkyti tešlą iš duotų produktų. dėti ją ant folijos ir kepti. Iškepus, perpjauti tešlą pusiau, ant vienos dėėti tarkuotus obuolius, plaktą grietinėlę ir ant viršaus kitą pusę ir vėl obuoliai, plakta grietinėlė, o ant viršaus plakti baltymai, migdolų drožlės ir į orkaitę, kol baltymai iškeps. Na, man tai kažkokia nesąmonė atrodė, netgi bandžiau daryti, tai ir gi nieko nesigavo. Aš sugalvojau savaip. Padariau tešlą, uždėjau ant folijos ir į orkaitę, kol kepė, aš išsiplakiau kiaušinių baltymus su cukrumi, į tešlą dėjosi tik tryniai. Kai išplakiau baltymus, tešla kaip tik buvo apkepus, ištraukiau iš orkaitės, ant jos dėjau pjaustytus apelsinus, baltymus ant viršaus. Šakute sušiausiau paviršių ir uždėjau migdolų drožles. iškepus vaizdelis fantastiškas, o skonis thumbup.gif . Kai vaišinu svečius, niekas nebūna tokio nei matę nei ragavę. Dabar nebegaliu jau tokiu pyragu didžiuotis, nes nepamenu tikslaus recepto, na, gal atsiras, kas skaitė ar netgi bandė tokį pyragą.
Atsakyti
QUOTE(Neeri @ 2005 11 24, 23:23)
Anoks čia stebuklas, sviesto 200g ištirpinu ir sudedu rududu, paverdu ir tepu ant lakštų,  kiekvieną lakštą ant kremo  lakštą apibarstau kokosu ir razinomis, ant viršaus šokoladinis-kavinis glajus iš 50g juodo šokolado, gabaliuko sviesto ir šaukštelio kavos (pašildau ir aplieju). Bet šiaip tai patarčiau į sviesto ir rududu masę sudėti apie 100g kokoso smulkesnių drožlių, porą saujų razinų ir pavirti, o tuomet tepti ant lakštų (sunkiau bus aptepti lakštus, bet užtai skaniau) .

Norėjau paklausti, kokiam vaflių kiekiui paskaičiuota? ar standartiniam parduotuvese supakuotu vaflių? kažkada dariau perteptus vaflius, bet tik su rududu, tai man dar liko truputį rududu, tai nežinau, ar su 200g sveisto nebus per daug tos tepamos masės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dolile @ 2005 12 05, 15:21)
Norėjau paklausti, kokiam vaflių kiekiui paskaičiuota? ar standartiniam parduotuvese supakuotu vaflių? kažkada dariau perteptus vaflius, bet tik su rududu, tai man dar liko truputį rududu, tai nežinau, ar su 200g sveisto nebus per daug tos tepamos masės?  g.gif

Čia 200g vaflių lakštų ax.gif O masės nebus tikrai per daug, nes dar kokosai į save sutraukia tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Neeri @ 2005 12 05, 23:10)
Čia 200g vaflių lakštų  ax.gif O masės nebus tikrai per daug, nes dar kokosai į save sutraukia  tongue.gif

dėkui jau vakar pabandžiau ir tikrai nebuvo per daug masės tepimui. bet gavosi tikrai skaniai - tik aš nedėjau razinkų, nes nesu jų mėgėja ax.gif
Atsakyti
mergaites turiu beda-sian sugalvojau iskepti obuoliu ir varskes pyraga(speju receptas is sio forumo, nes ji gavau is TOKOM wub.gif ):

3kiausiniai
100g sviesto
200g rudojo cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
40mil romo
1-2 sauksteliai tarkuotos citrinos zieveles
75g miltu
1 pakelis kepimo milteliu
1 pakelis vanilinio pudingo
750g liesos varskes
200g grietineles
druskos ir riebalu formai
4 obuoliai
4-5sauktais abrikosu uogienes

nu esme kad viskas maisosi i viena, o buoliai ant virsaus. po 45 min uzdengti kepimo popieriumi(va to nepadarau - nespejau buvau isbegus)iskepes aptepamas us uogeine ir apibarstyt cukrauspudra...
bet uzrasyta 175 laipsniu orkaitej 75min! unsure.gif

na as taip ir dariau, bet zinokit gavosi labai jau idomus.. toks idomus kad net ismeciau blink.gif .. jis gavos toks tamsus,nesakau kad sudeges, tikrai ne, bet skonis irgi nieko labai liuksisko, jautesi ir vanile ir pudingas, bet ko jis toks rudas? o varskes tai isvis atrodo nedejus buvau verysad.gif .. zodiu nesigavo.
dabar paskaiciau tai ir galvoju gal velgi kalta temperatura - gal kaip elektrinei reikejo 150 laipsniu ar dar maziau g.gif

gal kas pamenat, sita ar bandet? pasakykit kodel nesigavo ax.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyritityri: 12 gruodžio 2005 - 17:35
Esu kepusi šį pyragą ir net ne vieną kartą - jis tikrai nerealiai skanus thumbup.gif Aš pas save turiu tokį jo gamybos proceso aprašymą, galbūt pasitikrinkt ar viską tikrai taip darei:

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių.
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.

Šiaip jau folija uždengti likus pusvalandžiui jį tikrai reikia, nes kitaip apdegs... O galbūt skardą labai didelę naudojai ir jis gavosi plonas, tad daug greičiau iškepė? Kpant 26 cm apvalioj torto formoj pyragas tikrai kepamas 75 min, dauguma varškės pyragų kepa ilgai smile.gif
Žinai, tu tiesiog nenusimink ir kada nors pabandyk šį pyragiuką dar kartelį, jo skonis tikrai to vertas wink.gif

QUOTE(tyritityri @ 2005 12 12, 17:32)
mergaites turiu beda-sian sugalvojau iskepti obuoliu ir varskes pyraga(speju receptas is sio forumo, nes ji gavau is TOKOM wub.gif  ):

3kiausiniai
100g sviesto
200g rudojo cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
40mil romo
1-2 sauksteliai tarkuotos citrinos zieveles
75g miltu
1 pakelis kepimo milteliu
1 pakelis vanilinio pudingo
750g liesos varskes
200g grietineles
druskos ir riebalu formai
4 obuoliai
4-5sauktais abrikosu uogienes

nu esme kad viskas maisosi i viena, o buoliai ant virsaus. po 45 min uzdengti kepimo popieriumi(va to nepadarau - nespejau buvau isbegus)iskepes aptepamas us uogeine ir apibarstyt cukrauspudra...
bet uzrasyta 175 laipsniu orkaitej 75min!  unsure.gif

na as taip ir dariau, bet zinokit gavosi labai jau idomus.. toks idomus kad net ismeciau blink.gif .. jis gavos toks tamsus,nesakau kad sudeges, tikrai ne, bet skonis irgi nieko labai liuksisko, jautesi ir vanile ir pudingas, bet ko jis toks rudas? o varskes tai isvis atrodo nedejus buvau verysad.gif .. zodiu nesigavo.
dabar paskaiciau tai ir galvoju gal velgi kalta temperatura - gal kaip elektrinei reikejo 150 laipsniu ar dar maziau g.gif

gal kas pamenat, sita ar bandet? pasakykit kodel nesigavo ax.gif ?

Atsakyti
taip taip tas pats 4u.gif
dariau kaip parasyta, tik as miltus, pudinga ir kepimo miltelius i viena sumaisiau blush2.gif .. skirtumas yra ar ne g.gif ? nes as daznai miltus su kepimo milteliais maisau, tai viskas kaip ir gerai:ax: .. na ir neuzdengiau doh.gif o uogienes netepiau, nes jau gaila ant tokio daikto ja tept buvo blush2.gif
tik ar jis turi but rudas? g.gif na koks jis gaunas? mano forma ~25cm skersmens rolleyes.gif jis net vienoj vietoj per krasta perlipo blink.gif ..
pet sakau is skonio neatrode kad sudeges, bet nei sioks nei toks unsure.gif ..
na ka gi reikes vel kada pamegint ax.gif

jei ka veo kreipsiuos 4u.gif

QUOTE(veo @ 2005 12 12, 23:01)
Esu kepusi šį pyragą ir net ne vieną kartą - jis tikrai nerealiai skanus thumbup.gif Aš pas save turiu tokį jo gamybos proceso aprašymą, galbūt pasitikrinkt ar viską tikrai taip darei:

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių.
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.

Šiaip jau folija uždengti likus pusvalandžiui jį tikrai reikia, nes kitaip apdegs... O galbūt skardą labai didelę naudojai ir jis gavosi plonas, tad daug greičiau iškepė? Kpant 26 cm apvalioj torto formoj pyragas tikrai kepamas 75 min, dauguma varškės pyragų kepa ilgai smile.gif
Žinai, tu tiesiog nenusimink ir kada nors pabandyk šį pyragiuką dar kartelį, jo skonis tikrai to vertas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyritityri: 12 gruodžio 2005 - 23:36