Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

QUOTE(zole @ 2005 03 14, 12:53)
hah.gif  hah.gif  Matyt per daug meiles idejai, neatlaike pyragas megalol.gif  megalol.gif



nu jo..... gali buti ir sitas variantas..... ax.gif ax.gif ....... gal tas kiausinis visai nei prie ko .... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 03 12, 17:51)
shiaip tai isheina standartinio dydzio pyragas, tikrai nereikia dvieju kiekiu  blink.gif
o aptepas apstingsta. tas baltas - tai tirpintas baltas shokoladas, kuriuo apliejau juostelem.


Tai gal tada forma per didele pasiemiau.Pasiziurejau nuotraukas su tuo pyragu ir padariau irsvada, kad kaka ne taip pridirbau, nes mano ne taip atrode. sad.gif
O kokia kava dejai. As Inka, gal per prasta jinai buvo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2005 03 14, 11:44)
Bea, labaia ciu uz austrisko sokoldainio torto recepciuka (nezinau,kurioje temoje jsi cia buvo, bet zinau, kad tu rasei) , oi koks skanus 4u.gif  ir nesudetingas, net kaip vertintojai sake  - laaabai shikarnas


Jo tas tai labai thumbup.gif Tik man kazkaip pasirode, kad vieno sauksto miltu per mazai, nes tesla tokia skystoka buvo, tai dar truputi idejau.
Bea, o kokio tirstumo is tikruju tesla turi buti, gal tikrai butu pakake to vieno sauksto. ir kiek pamenu ten lygtai ir kepimo milteliu nereikia, tai nuo ko tada islyla pyragas?
Senai kepiau, biski koregavau del tu savo baimiu, kad neiseis, bet skanus tai labai buvo.
Atsakyti
negadinkit to recepto dedamos daugiau nei viena sauksta (pairtis kalba ax.gif ) miltu- jis nuostabiai skanus gaunasi pagal tikslu recepta. vykit baimes salin wink.gif
Atsakyti
galima ta recepta butu...... 4u.gif ..... susirasciau, ale ziauriai letai internetas vartosi....
Atsakyti
QUOTE(Saga @ 2005 03 15, 15:35)
galima ta recepta butu......  4u.gif ..... susirasciau, ale ziauriai letai internetas vartosi....

Austriškas šokolado tortas (ypatingai skanus ir paprastas)

8 asmenims

250 g juodo konditerinio šokolado, sulaužyto gabalėliais
175 g nesūdyto sviesto
6 kiaušiniai
200 g cukraus pudros
30 g miltų, sumaišytų su kepimo milteliais (kadangi daugelis klausia ar nesumaišiau su 300 g, tai pabrėžiu, kad tikrai tik 30 (trisdešimt) gramų, tai yra vienas labai kupinas šaukštas)
1 šaukštelis cukraus pudros viršaus pabarstymui
200 ml plakamos grietinėlės

1. Įkaitinkite orkaitę 175C. Pasiruoškite 23 cm kepimo formą uždaromu šonu, ištepkite riebalais.
2. Prikaistuvyje, kaitinant ant mažos ugnies, ištirpinkite šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite.
3. Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų po truputį dedant 60 g cukraus pudros.
4. Kitame inde su elektriniu mikseriu išsukite trynius ir likusią cukraus pudrą, kol tryniai sutirštės, apie 5 min. Dėkite į trynius šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite.
5. Į trynių masę dėkite miltus, gerai išmaišykite.
6. Po truputį į trynių masę įmaišykite ir išplaktus baltymus, dėdami po trečdalį vienu metu.
7. Sudėkite masę į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Kepkite 30-35 minutes (tortas pakils ir paviršius suskerdės).
8. Tortas bus iškepęs, kai pagalėlis įkištas į torto centrą bus drėgnas (tačiau tešla nebebus tekanti).
9. Pilnai atvėsinkite tortą. Tada išimkite iš formos (tortas vėsdamas susmegs šiek tiek, paviršius bus suskilinėjęs).
10. Dėkite tortą į serviravimo lėkštę, pabarstykite cukraus pudra, vidurėlį galima papuošti šokolado drožlėmis.
11. Patiekite tortą su plakta grietinėle (arba papuoškite torto kraštą plaktos grietinėlės kauburėliais, išspaustais konditeriniu švirkštu).
Atsakyti
Na kepiau kepiau cia jusu receptais, dabar parasysiu savo velyku kekso recepta, labai daznai ji kepu:)

300g. cukraus
350g. margarino
6 kiausiniai
2 citrinos
50g krakmolo
2 sauksteliai kepimo milteliu
3 saukstai konjako arba likeriuko
3 saukstai vandens
Ir dar glajuj cukraus pudros , citrinu sulciu.

Tai va:)Margarina issukame su cukrum, ikalam kiausius, nutarkuojam plikai citrinas ir tas tarkas usdedam i tesla, maisom maisom ir galiausiai suvarom miltus sumaisytus su krakmolu bei kepimo miltukais.Truputi konjako ipilam.As tai pilu kada jau gerokai pakepa, tada pabadau keleta skyluciu ir apslakstau:)
Tada forma (pas man kekso su skyle, bet drauge bande ir vientisoj pailgoj, sake gavosi irgi gerai) istepam margarinu, pabarstom miltais ir sukreciam tesla:)
Kepam kepam 175-200 laipsniu temperaturoj apie valanda.Patikrinam mediniu pagaliuku ar limpa ar ne.
O glaju darom taip!
Vienos citrinos sultis sumaisom su vandenuku ir po truputi beriam cukraus pudra kol gausis tokia kosyte tystanti, kad galima butu uzpilt.Tada ant iskepusio kekso graziai aplaistom:)
Atsakyti
aciu zole, palengvinai mano paieskas wink.gif .... noreciau pabandyti per velykas isikepti ta pyraga........ tik va klausimelis, jau bandziusiu. Ar ta grietinele butina? gal uztenka apibarstyti cukraus pudra? mano seimyna nemegsta grietineles sad.gif sad.gif ......
Atsakyti
QUOTE(Saga @ 2005 03 16, 08:00)
aciu zole, palengvinai mano paieskas wink.gif .... noreciau pabandyti per velykas isikepti ta pyraga........ tik va klausimelis, jau bandziusiu. Ar ta grietinele butina? gal uztenka apibarstyti cukraus pudra? mano seimyna nemegsta grietineles  sad.gif  sad.gif ......



ASmeniskai as- nebedejau schmoll.gif , nes pyragas ir taip labai saldus gavos.
Atsakyti
vasarelė, inka tikrai netinka. užtai ir neskanu gavosi. o su tikra tirpia kava gaunasi kaip karvutes skonis. aš dariau su "bond" tirpia kava.

o autrišką aišku galima ir be grietinėlės, bet vis tiek manau būtų ne tas efektas. miltų tikrai užtenka, tik kiaušus reik žiauriai gerai išplakt.
Atsakyti
Sveikos merginos,

Gal kas žinote kaip reikia iškepti "Draugystės" pyragą (senais laikais, dabar irgi taip vadinasi). Tai toks pyragas su varškės įdaru, kuris parduotuvse pardavinėjamas. Labai mėgstu šį pyragą, tik niekur nerandu recepto, gal kas žinote?
Atsakyti
QUOTE(une @ 2005 03 15, 13:03)
negadinkit to recepto dedamos daugiau nei viena sauksta (pairtis kalba  ax.gif ) miltu- jis nuostabiai skanus gaunasi pagal tikslu recepta. vykit baimes salin wink.gif

butent tik viena sauksta miltu ir kepimo milteliu reikia (kazkas klause). Plakta grietinele kap priedas, tai gal ir nebutina, bet man tai mh... tongue.gif kaip skanu, o as i ja cukraus beveik nedejau, kad nebutu per saldu. Nu aisku rieboka gaunasi... uztat visi po gabaleli ir kvit... sedi apsivalge... wub.gif
Atsakyti