stai skanus lebai keksas
Lengvas keksas
250 g miltu
250 g cukraus pudros
250 g margarino
5 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo milteliu (Kepimo milteliai)
250 g džiovintu vaisiu
1 šaukštelis spirito
Margarina ištrinti, palaipsniui pilant cukraus pudra ir trynius.
I ištrinta mase ipilti spirito ir miltu, išmaišytu su kepimo milteliais.
Tešla atsargiai išmaišyti su išplaktais baltymais bei smulkiai supjaustytais džiovintais vaisiais.
Kepti 50 min. vidutiniškai ikaitintoje orkaiteje (150-170°C).
ir kitas pyragas,sudetingesnis
Pyragas "Generolas"
3 stiklines miltu
2 kiaušiniai
200 g margarino
vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo milteliu (Kepimo milteliai)
1 stikline cukraus
Kremas: 2 stiklines rugšcios grietines
0,75 stiklines cukraus pudros
1 stikline kokoso drožliu
1 šaukštas kakavos
Margarina ištrinti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi ir, toliau trinant, imušti kiaušinius, suberti miltus, išmaišytus su kepimo milteliais.
Padalyti tešla i 3 dalis, kiekviena iškocioti 1 cm storio lakštais ir iškepti (kol pagels).
Grietine trinti su cukraus pudra, suberti kakava, kokoso drožles ir kruopšciai suplakti.
Lakštus pertepti mase ir palikti šaltoje vietoje visai parai.
Po to papuošti.
Skanaus
sveikos, kaune 'pizza arena' valgiau vysniu pyraga ir labai patiko,tik kiek saldokas...mazdaug numanau kaip ji pagamint,bet noreciau pasikonsultuot... kiek supratau,tai ten yra storas sluoksnis teslos,vysniu uzberta ir apipilta pudingu ir vel teslos plonas sluosnis,o ant virsaus vanilinis pudingas...nu tai man daugiausiai neaisku del tos teslos...manau labai panasi i trapaus obuoliu pyrago,tik labai minksta...gal kuri mokat tokia?
QUOTE(seima @ 2005 09 16, 14:19)
sveikos, kaune 'pizza arena' valgiau vysniu pyraga ir labai patiko,tik kiek saldokas...mazdaug numanau kaip ji pagamint,bet noreciau pasikonsultuot... kiek supratau,tai ten yra storas sluoksnis teslos,vysniu uzberta ir apipilta pudingu ir vel teslos plonas sluosnis,o ant virsaus vanilinis pudingas...nu tai man daugiausiai neaisku del tos teslos...manau labai panasi i trapaus obuoliu pyrago,tik labai minksta...gal kuri mokat tokia?
Jau ne kartą kepiau "Prancūzišką pyragą su vyšniomis". Gal apie panašų kalbi? Ten pagrindas kietos tešlos, o sudėjus vyšnias pilasi kažkas panašaus į pudingą (masė iš kaiušinių, cukraus, grietinės ir miltų).
QUOTE(vilmike @ 2005 07 26, 13:18)
Mergytes,koki pyraga vakar kepiau!tai bent skanumelis!apsirijau iki soties!niam niam verta pabandyt.!koks purus ir minkstas! gal kas jau ir bandet,bet receptuka parasau..
KEKSAS
200GR MARGARINO ARBA SVIESTO
2 KIAUSINIAI
150GR CUKRAUS
200GR GRIETINES
1,5 STIKLINES MILTU
1 STIKLIINE BULVIU KRAKMOLO
1 VALG SAUKST KAKAVOS (DESIM I PUSE DALIES TESLOS)
1 ARB.SAUKST KEPIMO MILT
VANILINIO CUKRAUS
KIAUSINIUS SU CUKRUMI LABAI GERAI ISPLAKTI,PILTI GRIETINE,VANILINI CUKRU,TIRPINTA MARGARINA(ATVESINTA),BERTI MILTUS (SUMAISYTUS SU KEPIMO MILTEL),GERAI MAISANT DETI KRAKMOLA.VISKA ISMAISOM.
PUSE TESLOS PILAME I PARUOSTA FORMA,O I KITA LIKUSIA DALI BERIAM KAKAVA IR ISMAISOM.TADA JA SUPILAME IRGI ANT VIRSAUS.
KEPTI APIE 40 MIN 160 C-180 C (ELEKTRINEJE ORKAIT).ISKEPUSI NESKUBET ISTRAUKTI ,KAD NESUKRISTU!APIBARSTYTI CUKRAUS PUDRA!SKANAUS!
KEKSAS
200GR MARGARINO ARBA SVIESTO
2 KIAUSINIAI
150GR CUKRAUS
200GR GRIETINES
1,5 STIKLINES MILTU
1 STIKLIINE BULVIU KRAKMOLO
1 VALG SAUKST KAKAVOS (DESIM I PUSE DALIES TESLOS)
1 ARB.SAUKST KEPIMO MILT
VANILINIO CUKRAUS
KIAUSINIUS SU CUKRUMI LABAI GERAI ISPLAKTI,PILTI GRIETINE,VANILINI CUKRU,TIRPINTA MARGARINA(ATVESINTA),BERTI MILTUS (SUMAISYTUS SU KEPIMO MILTEL),GERAI MAISANT DETI KRAKMOLA.VISKA ISMAISOM.
PUSE TESLOS PILAME I PARUOSTA FORMA,O I KITA LIKUSIA DALI BERIAM KAKAVA IR ISMAISOM.TADA JA SUPILAME IRGI ANT VIRSAUS.
KEPTI APIE 40 MIN 160 C-180 C (ELEKTRINEJE ORKAIT).ISKEPUSI NESKUBET ISTRAUKTI ,KAD NESUKRISTU!APIBARSTYTI CUKRAUS PUDRA!SKANAUS!
valiooooo pagaliau radau ko tiek ilgai ieskojau, teko visus puslapius perziuret ir perskaityt, kol radau dabar galesiu ir as pasidaryt keksiuka kaip seksis parasysiu
QUOTE(Kreiziuke @ 2005 09 13, 22:02)
stai skanus lebai keksas
Lengvas keksas
250 g miltu
250 g cukraus pudros
250 g margarino
5 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo milteliu (Kepimo milteliai)
250 g džiovintu vaisiu
1 šaukštelis spirito
Margarina ištrinti, palaipsniui pilant cukraus pudra ir trynius.
I ištrinta mase ipilti spirito ir miltu, išmaišytu su kepimo milteliais.
Tešla atsargiai išmaišyti su išplaktais baltymais bei smulkiai supjaustytais džiovintais vaisiais.
Kepti 50 min. vidutiniškai ikaitintoje orkaiteje (150-170°C).
ir kitas pyragas,sudetingesnis
Pyragas "Generolas"
3 stiklines miltu
2 kiaušiniai
200 g margarino
vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo milteliu (Kepimo milteliai)
1 stikline cukraus
Kremas: 2 stiklines rugšcios grietines
0,75 stiklines cukraus pudros
1 stikline kokoso drožliu
1 šaukštas kakavos
Margarina ištrinti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi ir, toliau trinant, imušti kiaušinius, suberti miltus, išmaišytus su kepimo milteliais.
Padalyti tešla i 3 dalis, kiekviena iškocioti 1 cm storio lakštais ir iškepti (kol pagels).
Grietine trinti su cukraus pudra, suberti kakava, kokoso drožles ir kruopšciai suplakti.
Lakštus pertepti mase ir palikti šaltoje vietoje visai parai.
Po to papuošti.
Skanaus
Lengvas keksas
250 g miltu
250 g cukraus pudros
250 g margarino
5 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo milteliu (Kepimo milteliai)
250 g džiovintu vaisiu
1 šaukštelis spirito
Margarina ištrinti, palaipsniui pilant cukraus pudra ir trynius.
I ištrinta mase ipilti spirito ir miltu, išmaišytu su kepimo milteliais.
Tešla atsargiai išmaišyti su išplaktais baltymais bei smulkiai supjaustytais džiovintais vaisiais.
Kepti 50 min. vidutiniškai ikaitintoje orkaiteje (150-170°C).
ir kitas pyragas,sudetingesnis
Pyragas "Generolas"
3 stiklines miltu
2 kiaušiniai
200 g margarino
vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo milteliu (Kepimo milteliai)
1 stikline cukraus
Kremas: 2 stiklines rugšcios grietines
0,75 stiklines cukraus pudros
1 stikline kokoso drožliu
1 šaukštas kakavos
Margarina ištrinti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi ir, toliau trinant, imušti kiaušinius, suberti miltus, išmaišytus su kepimo milteliais.
Padalyti tešla i 3 dalis, kiekviena iškocioti 1 cm storio lakštais ir iškepti (kol pagels).
Grietine trinti su cukraus pudra, suberti kakava, kokoso drožles ir kruopšciai suplakti.
Lakštus pertepti mase ir palikti šaltoje vietoje visai parai.
Po to papuošti.
Skanaus
nu va, tiek ieskojau tiek ieskojau, o reikejo paskutini puslapi atsiversti ir paieskot kiek laiko buciau sutaupius, bet nieko, kiek čia gerų dalykėlių atradau kad
QUOTE(lotute @ 2005 09 16, 21:49)
valiooooo pagaliau radau ko tiek ilgai ieskojau, teko visus puslapius perziuret ir perskaityt, kol radau dabar galesiu ir as pasidaryt keksiuka kaip seksis parasysiu
na ir kaip?as ji kas savaite kepu,nes is visu mano keptu pyragu ,seimynai labiausiai patiko sis!
QUOTE(vilmike @ 2005 09 16, 23:05)
na ir kaip?as ji kas savaite kepu,nes is visu mano keptu pyragu ,seimynai labiausiai patiko sis!
vakar kepiau keksa, nu labai skanus
QUOTE(lotute @ 2005 09 21, 20:05)
vakar kepiau keksa, nu labai skanus
tik neparasiau,kad tesla turi buti grietines tirstumo,kad piltusi lengvai iforma,tada purus,storas,minkstas gaunasi...
Kepiau kriaušių pyragą iš pirmo puslapio su kondenstuotu pienu. Skanus gavosi. Bendradarbiai įvertino. Svarbiausia, kad nesunku ir greita padaryt. Tik tešlos aš nekočiojau, o rankom apspaudžiau, ant viršaus tešlos nedėjau.
QUOTE(Havana @ 2004 12 30, 17:53)
Ačiū, bea, tuomet viskas aišku Taip, pas mane elektrinė. Na bet ir kvaiša aš, jaučiau, kad reikėtų 180 laipsnių nustatyt, tai ne, aklai užvariau 220, mat savo dar žalia galva kulinarijos srityje visai nepasitikiu
Aš tai irgi dabar perskaičiau tai sužinojau, kodel man pyragai svyla, bet aš tai pamatau kad svylai, visai išjungiu orkaite įkaitusi tai joje iškepa kolatvesta (pas mane elektrine)
QUOTE(vilmike @ 2005 09 21, 20:55)
tik neparasiau,kad tesla turi buti grietines tirstumo,kad piltusi lengvai iforma,tada purus,storas,minkstas gaunasi...
va kepiau vakar ir nesuprantu, kodel jis man sukrito
QUOTE(lotute @ 2005 09 27, 08:55)
va kepiau vakar ir nesuprantu, kodel jis man sukrito
per zema temperatura....