Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

Kepiau Kavos žiedą. Tiesa, paprastą apvalios formos pyragą dariau. Tai thumbup.gif
Atsakyti
Iškepiau morkų pyragą. Jūs labai gyretes, kad Jūsų vyrams patinka, galvojau maniškis tai tikrai nevalgys, net nežiūrės, bet bigsmile.gif pyragas dingo visas g.gif , vyro paklausiau kur tas sako - skanu buvo. Aš nustebusi blink.gif
Atsakyti
Kepiau morkų pyragą. Bet kadangi turėjau tokį patį receptą kaip čia, tik + 100 gr svieto (arba margarino kepimui), tai įdėjau dar 100 gr. margarino. Gavosi labai skanus.
Atsakyti
laba diena, gal kas zinot skanu pyraga su vysniom??? smile.gif nes jos kazkaip nepopuliarios ir mazai pyragu su jom... o as labai megstu vysnias ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dimona @ 2006 03 17, 17:39)
laba diena, gal kas zinot skanu pyraga su vysniom???  smile.gif nes jos kazkaip nepopuliarios ir mazai pyragu su jom... o as labai megstu vysnias  ax.gif

Sito nebandziau, bet atrodo skaniai. Kai bus vysniu sezonas, reiks pabandyti ax.gif

Vyšnių pyragas



250 g minkšto sviesto
250 g cukraus
druskos
4 kiaušiniai
2 šaukšteliai tarkuotų citrinų žievelių
300 g miltų
100 g krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
50 g grietinės
1440 ml konservuotų vyšnių (2 indeliai)
125 g smulkintų migdolų
150 g cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių


1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Sviestą, cukrų, druską, kiaušinius ir citrinos žieveles sudėkite į dubenį ir gerai išplakite mikseriu. Sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius, suberkite į dubenį su plakta mase, sudėkite grietinę ir gerai išmaišę išminkykite tešlą.
2. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo sudėkite tešlą ir mentele lengvai spausdami išlyginkite paviršių. Nukoškite konservuotas vyšnias, lygiu sluoksniu suberkite jas ant tešlos, apibarstykite smulkintais migdolais.
3. Pyragą įstatykite į orkaitę (ant vidurinių grotelių) ir kepkite 45-50 min. Tada išimkite iš skardos ir atvėsinkite.
4. Cukraus pudrą suberkite į nedidelį dubenėlį ir gerai šaukštu išmaišykite su tokiu kiekiu citrinų sulčių, kad išeitų tiršta glazūra. Kulinariniu teptuku aptepkite glazūra pyrago paviršių ir leiskite apdžiūti.
Pyragą supjaustykite į 20 porcijų ir apibarstykite cukraus pudra.

user posted image
Atsakyti
sveikutes, 4u.gif

Siandien kepiau seimynai ju megstamiausia obuoliu pyraga. Norejau idet ir foto, bet dar nemooku blush2.gif

O receptelis butu toks:

Teslai reikes:
500g miltu
100g cukraus
250g sviesto
3 kiausiniai
2 sauksteliai vanilinio cukraus (1pakelis)
4 sauksteliai kepimo milteliu (2pakeliai)
ziupsnelis druskos

Is sviesto, kiausiniu, cukraus, vanilininio ir druskytes ismaisyti mase. Tada beriame miltus (ismaisyti su kepimo milteliais). As miltu visu nesuberiu, koki 100gr pasilieku pabaigai. Imu 3/4 teslos (slapiomis rankomis) ir islygini ta tesla ant skardos, isklotos kepimo popieriumi.

Tada ant virsaus dedame idara:

4-5 obuoliai (nulupti sutarkuoti per burokine tarka)
100g cukraus
2 pakeliai vanilininio
30g maltu migdolu
cinamono (galima ir razinu, bet as ju nededu)

As si idara gerai patrinu su mikseriu ir iskloju tolygiai ant teslos pavirisiaus.

Tada likusi ketvirtadali teslos as sumaisau su likusiais miltais (kartais visu nereikia). Gaunasi tokie trupinukai ir juos paskirstau ant idaro.

Kepu 200 laipsniu temperaturoje mazdaug 45-60min


g.gif Pirma karta aiskinu, kazin ar kas suprato blush2.gif



Atsakyti
Siandien padariau pyraga, gavosi labai skanus, be to ir grazus ir paprastai gaminamas. padui paemiau sausainiu, sviesto, truputi sutirstinto pieno, is ju padariau mase, kaip tinginiui, suspaudziau ja formoj isklotoj sviestiniu popierium, o uzpilui paemaiu 2 pakelius varskes, pertriniau per sieteli, idejau 450 g. grietines(dejau grietines ir augaliniu riebalu misini), pakeli zelatinos isbrinkinau ir istirpinau, sumaisiau su varskes ir grietines mase, idejau stikline cukraus, mase padalinau i dvi dalis, i viena dali idejau 1/2 citrinos sulciu ir tarkuotos zieveles, i kita idejau juoduju serbentu, pertrintu per sieteli(galima deti bet kokias uogas). Stingdziau sluoksniais ir isverciau ant jau sustingusi pada. Tortines formos neturiu, todel dariau taip, o siaip galima sluoksniais pilti ant apstingusio pado.
Atsakyti
QUOTE(valiute @ 2006 03 24, 19:05)
Siandien padariau pyraga, gavosi labai skanus, be to ir grazus ir paprastai gaminamas. padui paemiau sausainiu, sviesto, truputi sutirstinto pieno, is ju padariau mase, kaip tinginiui, suspaudziau ja formoj isklotoj sviestiniu popierium, o uzpilui paemaiu 2 pakelius varskes, pertriniau per sieteli, idejau 450 g. grietines(dejau grietines ir augaliniu riebalu misini), pakeli zelatinos isbrinkinau ir istirpinau, sumaisiau su varskes ir grietines mase, idejau stikline cukraus, mase padalinau i dvi dalis, i viena dali idejau 1/2 citrinos sulciu ir tarkuotos zieveles, i kita idejau juoduju serbentu, pertrintu per sieteli(galima deti bet kokias uogas). Stingdziau sluoksniais ir isverciau ant jau sustingusi pada. Tortines formos neturiu, todel dariau taip, o siaip galima sluoksniais pilti ant apstingusio pado.



Labai grazu ir skanu atrodo thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Šiandien kepiau morenginį vyniotinį su avietėmis pagal Mary Berry receptą. Buvo tikrai skanus smile.gif

user posted image


Pagrindui:

5 kiaušinių baltymai
275 g cukraus pudros
50 g migdolų plokštelių

Įdarui:
300 ml plakamos grietinėlės
350 g aviečių

Įkaitinti orkaitę iki 200C. 33 cm x 23 cm skardą iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti iki standžių putų. Toliau plakant berti po vieną arbatinį šaukštelį cukraus pudros. Plakti, kol subersite visą cukraus pudrą, o masė bus standi ir blizgi.
Baltymų masę sukrėsti į paruoštą skardą, apibarstyti migdolų plokštelėmis, dėti į orkaitę beveik prie viršaus ir kepti apie 8 minutes, kol parus. Tuomet temperatūrą sumažinti iki 160C ir dar kepti apie 15 minučių.
Įdarui iki standumo išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti uogas.
Iškepusį pagrindą kelias minutes aušinti skardoje, tada atsargiai išversti ant kepimo popieriaus, nuimti popieriaus lapą, ant kurio kepė, tuo lapu pridengti ir dar šiek tiek aušinti.
Aptepti kremu ir atsargiai susukti.
Paruoštą vyniotinį suvynioti į kepimo popierių ir pašaldyti apie 30 minučių.
Prieš patiekant pabarstyti cukraus pudra 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 03 26, 21:33)
Šiandien kepiau morenginį vyniotinį su avietėmis pagal Mary Berry receptą. Buvo tikrai skanus smile.gif

user posted image
Pagrindui:

5 kiaušinių baltymai
275 g cukraus pudros
50 g migdolų plokštelių

Įdarui:
300 ml plakamos grietinėlės
350 g aviečių

Įkaitinti orkaitę iki 200C. 33 cm x 23 cm skardą iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti iki standžių putų. Toliau plakant berti po vieną arbatinį šaukštelį cukraus pudros. Plakti, kol subersite visą cukraus pudrą, o masė bus standi ir blizgi.
Baltymų masę sukrėsti į paruoštą skardą, apibarstyti migdolų plokštelėmis, dėti į orkaitę beveik prie viršaus ir kepti apie 8 minutes, kol parus. Tuomet temperatūrą sumažinti iki 160C ir dar kepti apie 15 minučių.
Įdarui iki standumo išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti uogas.
Iškepusį pagrindą kelias minutes aušinti skardoje, tada atsargiai išversti ant kepimo popieriaus, nuimti popieriaus lapą, ant kurio kepė, tuo lapu pridengti ir dar šiek tiek aušinti.
Aptepti kremu ir atsargiai susukti.
Paruoštą vyniotinį suvynioti į kepimo popierių ir pašaldyti apie 30 minučių.
Prieš patiekant pabarstyti cukraus pudra 4u.gif

user posted image

Atrodo labai gardziai, o uogas saldytas dejai? Jei saldytas, kur sultis dejai atitirpdinus?
Atsakyti
Uogos šaldytos, sultys - lauk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 03 27, 09:09)
Uogos šaldytos, sultys - lauk 4u.gif



Nuuu.. kaip gi lauk... į pilvą... bigsmile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti