Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

mamytes,negaliu nepagyrus bea ,nes kaip tik essen.gif "maumoju" pyraga.vakar vakare issikepiau varskes-persiku pyraga,na thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tirpsta burnoje,valgau ir negaliu sustoti.bea aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės:) Parašysiu savo firminio pyrago receptą. Tai vienas iš nedaugelio skanumynų, kuris patinka be išimties viesiems, nesvarbu koks žmogaus skonis. Pamatysit, pabandžiusios pirštukus apsilaižysit! thumbup.gif

SKANIAUSIAS PASAULYJE ŠOKOLADINIS PYRAGAS

150 g aviečių uogienės (jei pirksit, geriausia, kad sudėty būtų kuo didesnis vaisių kiekis šimtui gramų uogienės)
100 g juodo šokolado
140 sviesto
70 g lazdyno riešutų
200 g cukraus
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
0,25 arb. šaukštelio migdolų esencijos ar šaukštas amareto likerio
2 kiaušiniai
100 g miltų
0,5 arb. šauštelio kepimo miltelių
0,5 arb. šaukštelio druskos

Virš karšto vandens vonėlės arba mikrobangėje ištirpinkite šokoladą ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Jei tirpinsite virš vandens, žiūrėkit, kad į šokoladą nepatektų vandens garų, nes sušoks į gumulą. Pamaišykite, leiskite truputį atvėsti. Tada įmaišykite midolų esenciją, cukrų, vanilinį cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinius gerai išmaišydami po kiekvieno iš jų. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite į šokolado masę ir gerai išmaišykite. Riešutus susmulkinkite ir truputį paskrudinkite. Suberkite į tešlą. Aš kepu šį pyragą 20x20 cm kvadratinėje skardoje, bet manau tiktų ir 26 cm skersmens apvali. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite pusę tešlos. Šaukšu tešlą tolygiai paskleiskite skardoje. Ant tešlos tolygiai užtepkite aviečių džemą. Tada supilkite likusią tešlą ir ją vėl lygiai paskleiskite. Kepkite 170 C orkaitėje 35-40 min. Leiskite pyragui atvėsti skardoje.
Skaniausias šis pyragiukas pastovėjęs šaltai bent porą valandų. Tiekdamos į stalą supjaustykite mažais gabaliukais, nes jis gana saldus, bet tikrai vertas grieko thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 04 balandžio 2006 - 14:16
QUOTE(gytenis @ 2006 03 28, 15:19)
mamytes,negaliu nepagyrus bea ,nes kaip tik  essen.gif "maumoju" pyraga.vakar vakare issikepiau varskes-persiku pyraga,na thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif tirpsta burnoje,valgau ir negaliu sustoti.bea aciu 4u.gif

g.gif doh.gif taip ir negaliu rasti šio recepto, būtų gerai, jei rašant atsiliepimus cituotumėt...
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 04 04, 14:57)
g.gif  doh.gif taip ir negaliu rasti šio recepto, būtų gerai, jei rašant atsiliepimus cituotumėt...


Kai šitaip "greitai" sukasi forumas, tai aš ieškoti irgi nepasirašau. Kartoju (jei šitas)

Varškės pyragas sluoksniuotoje tešloje su persikais

išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi.
Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko.
Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2006 04 04, 15:13)
Kai šitaip "greitai" sukasi forumas, tai aš ieškoti irgi nepasirašau. Kartoju (jei šitas)

Varškės pyragas sluoksniuotoje tešloje su persikais

išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi.
Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko.
Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė.

aciuks.gif 4u.gif Bea, ar galima sluoksniuota tešlą pakeisti kokią nors kitą (nemėgstu sluoksniuotos tešlos schmoll.gif )
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 04 04, 17:04)
aciuks.gif  4u.gif Bea, ar galima sluoksniuota tešlą pakeisti kokią nors kitą (nemėgstu sluoksniuotos tešlos schmoll.gif )


Galima, kodėl gi ne smile.gif. Nors man sluoksniuota laaaabai patinka smile.gif
gali naudoti tešlą iš šito recepto

Mamos varškėtis

Tešla:
250 g. margarino
0,8 stikl. cukraus
2 stikl. miltų
1 š. kepimo miltelių
Margariną ištrinti su cukrumi, po to ten dėti miltus ir kepimo miltelius, tada rankomis trupinti viską tarp pirštų kol išsimaišys. Įdėti į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.

Įdaras:
0,5 kg varškės (neriebios)
2-3 kiaušiniai
100 gr. cukraus
kvapai, citrinos sultys, pan.
Išsukti kiaušinius su cukrumi, tada pilti į varškę. Viską gerai išmaišyti.

Tešlą trupinti į formą. Taip pat padaryti kraštelius, tada supilti įdarą ir ant viršaus trupinti likusią tešlą. Kepti 220C.
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 04 04, 04:57)
g.gif  doh.gif taip ir negaliu rasti šio recepto, būtų gerai, jei rašant atsiliepimus cituotumėt...

sis pyragas yra naminiai pyragai-1 32pus.nors bea parase per nauja recepta,bet ten gali pamatyti ir pati bea iskepta pyraga yra nuotrauka. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2006 04 04, 23:05)
Galima, kodėl gi ne smile.gif. Nors man sluoksniuota laaaabai patinka smile.gif
gali naudoti tešlą iš šito recepto
Mamos varškėtis

ačiū, dar karta, kaip tik šiandien pabandysiu iškepti 4u.gif aciuks.gif

QUOTE(gytenis @ 2006 04 05, 02:48)
sis pyragas yra naminiai pyragai-1 32pus.nors bea parase per nauja recepta,bet ten gali pamatyti ir pati bea iskepta pyraga yra nuotrauka. smile.gif

aciuks.gif
doh.gif todėl ir neradau schmoll.gif
Atsakyti
Gal kas zinote kaip kepti "Negriuko" keksiukus? Arba kas nors panasaus, kad gautusi nesausas ir labai sokoladinis wub.gif O kazin balta sokoladini vietoj tamsaus naudoti irgi galima? g.gif
Atsakyti
cia vienas is megstamiausiu mano pyragu:250gr.sausainiu,1valg.saukstas medaus,60gr.sviesto,400gr.varskes,2 kiausiniai,vaniles,100gr cukraus,koncervuotu vaisiu persiku ar tai kriausiu cia jau pagal skoni. Sausainius sutrupinti (kaip tinginiui),sviesta istirpinti ir sumaisyti su medum ir atvesus sumaisyti su sausainiais.varske istrinti su tryniais ir cukrumi.isplaktus baltymus sudeti i varske.sausainiu mase sudeti i bleta, ant virsaus sudeti supjaustytus vaisius ir aplaistyti vaisiu sultymis.ir sudeti ant sausainiu ir vaisiu varske.kepti apie 40-50min.160-180C.
Atsakyti
Vakar išsikepiau trupininį pyragą su juodųjų serbentų uogiene smile.gif Buvo skanu ax.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2006 04 06, 18:12)
Gal kas zinote kaip kepti "Negriuko" keksiukus? Arba kas nors panasaus, kad gautusi nesausas ir labai sokoladinis wub.gif O kazin balta sokoladini vietoj tamsaus naudoti irgi galima? g.gif

Sveiki, mano kepinys vadinasi Robsonas:
Tesla:
4 kiausiniai, pora saukstu kakavos, stikline grietines i kuria imaisyti kepimo milteliu
(mazdaug nubrauktas arbatinis saukstelis), issijotu miltu iki 2-ju stikliniu, cukraus nepilna stikline.
Glazura : likusi kakava (pokelis 200 gr),graikisko riesuto dydzio sveisto gabaliukas,stikline cukraus.
Teslai kiausinius istrinti su cukrumi,deti grietine, ismaisyti, supilti miltus,ismaistyti.Tesla turi buti grietines tirstumo.Pilti i kekso ar kita pakankamai auksta forma kepti 200C temperaturoje apie 30 min.Pirmasias 15 min orkaites neatidaryneti, sukris kepinys.Iskepes kai degtukas bus sausas ismeigus i kepini.
Perpjauti i 2 ar 3 dalis, sulaistyti labai stipria juodaja arbata su konjaku ar romu.Glazurai:cukru sumaisyti su kakava ir kaitinti ant mazos ugnies maisant.kai istirps deti sviesta,ismaisyti,pertepti sluosnius, kiekviena palaistant arbata, likusia glazura pilti ant viso kepinio.Glazura pilti kol karsta, ji stingsta.
Atsakyti