Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

QUOTE(Shalimar @ 2006 04 06, 17:12)
Gal kas zinote kaip kepti "Negriuko" keksiukus? Arba kas nors panasaus, kad gautusi nesausas ir labai sokoladinis wub.gif O kazin balta sokoladini vietoj tamsaus naudoti irgi galima? g.gif


Turiu vieną kelis kartus bandytą šokoladinių keksiukų recepta, gal patiks smile.gif

Nutella keksiukai

375 g miltų
1 ½ a. š. kepimo miltelių
½ a. š. sodos
½ a. š. druskos
25 g kakavos miltelių
100 g rudojo cukraus
125 g tirpinto sviesto
2 kiaušiniai, lengvai išplakti
250 ml pasukų
250 ml Nutella kremo

Pasiruošti keksiukų formeles (ištepti riebalais ar įkloti popierines formeles).
Persijoti sausus ingredientus į didelį dubenį, dėti sviestą, kiaušinius, pasukas ir lengvai išmaišyti (maišyti tik tol, kol neliks sausų ingredientų, nepermaišyti!!!).
Dėti į formeles 1/3 tešlos, ant viršaus dėti po 1 v. š. Nutellos ir uždengti likusia tešla.
Kepti iki 210º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 07 balandžio 2006 - 09:50
Naujokė dar nepatyrusi, naudotis nemoka. Nereikia pykti 4u.gif
Papildyta:
Beja, vakar antrą kartą kepiau Kriaušių pyragą iš 1 psl. (jeigu neklystu). Skonis klasiškas, tačiau net ir ėmus patį geriausią ir brangiausią kondensuotą pieną, vistiek prapjovus išbėga. Neišsivazduoju ką dar reikia daryti, kad normalus gautųsi. Pirmą kartą sutaupiau atseit, pigų kondensuotą pieną pirkau, na gal todėl išbėgo, o dabar gi 3.13 sumokėjau, situacija geresnė, bet vistiek jau svečiui tokio nelabai paduosi. Arba leisti vienoje lėkštėje išbegti ir perkelti į kitą.
Atsakyti
QUOTE(Rucikas @ 2006 04 07, 15:21)
Naujokė dar nepatyrusi, naudotis nemoka. Nereikia pykti 4u.gif
Papildyta:
Beja, vakar antrą kartą kepiau Kriaušių pyragą iš 1 psl. (jeigu neklystu). Skonis klasiškas, tačiau net ir ėmus patį geriausią ir brangiausią kondensuotą pieną, vistiek prapjovus išbėga. Neišsivazduoju ką dar reikia daryti, kad normalus gautųsi. Pirmą kartą sutaupiau atseit, pigų kondensuotą pieną pirkau, na gal todėl išbėgo, o dabar gi 3.13 sumokėjau, situacija geresnė, bet vistiek jau svečiui tokio nelabai paduosi. Arba leisti vienoje lėkštėje išbegti ir perkelti į kitą.

Ten gal mano tas pyragas cool.gif Siaip jo silto valgyti nerekomenduociau, o kai atvesta, tai lyg ir nelabai bega unsure.gif Lazdyno riesutai susmulkinti sutirstina ji, ir dar kokoso drozliu idedu kartais ax.gif As tai kai sausu pyragu nemegstu, o sviestiniu grietineliniu kremu dar labiau ph34r.gif , tai sitas man pats tas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 07, 08:37)
Vakar išsikepiau trupininį pyragą su juodųjų serbentų uogiene smile.gif Buvo skanu ax.gif

user posted image

user posted image

o siaube, gal nedemonstruok-žarnos lauk išvirs scare.gif essen.gif jei skonis kaip ir vaizdas, tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
PYRAGAS "TRUPINĖLIS"

500 g miltų
200 g cukraus
3 kiaušiniai
150 g sviesto (kambario temperatūros)
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
tarkuota nedidelės citrinos žievelė
cukraus pudra
0,5 l uogienės

Sviestą išplakti, suberti cukrų, išplakti. Po vieną dėti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti. Dėti citrinos žievelę. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Į tešlą suberti miltus ir greitai užminkyti. Tešlą padalinti į dvi dalis ir dėti 1 valandai į šaldytuvą.
Formą iškloti kepimo popieriumi. Sutarkuoti vieną gabalą tešlos, dėti uogienę (uogienės sluoksnis turėtų būti 1 cm storio) ir ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių.
Iškeptą pyragą ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2006 04 04, 15:13)
Kai šitaip "greitai" sukasi forumas, tai aš ieškoti irgi nepasirašau. Kartoju (jei šitas)

Varškės pyragas sluoksniuotoje tešloje su persikais

išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi.
Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko.
Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė.

O kiek tu persikų reikia dėti-mažą skardinę ar didelę? Nu ga lir durnas klausimas, bet iš manęs tokia kepėja....
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2006 04 08, 04:02)
O kiek tu persikų reikia dėti-mažą skardinę ar didelę? Nu ga lir durnas klausimas, bet iš manęs tokia kepėja....

kai pirma karta kepiau dejau maza skadine persiku,tai mano skoniui ju pakako,o antra karta kepiau is dideles,tai irgi buvo thumbup.gif ,bet tu palauk gal bea atrasys kokia turi buti istikruju persiku skardine,bet pries dedant butinai juos apvoliok miltais. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2006 04 08, 17:55)
kai pirma karta kepiau dejau maza skadine persiku,tai mano skoniui ju pakako,o antra karta kepiau is dideles,tai irgi buvo  thumbup.gif ,bet tu palauk gal bea atrasys kokia turi buti istikruju persiku skardine,bet pries dedant butinai juos apvoliok miltais. smile.gif

O į kiek dalių smulkinai tą persiko puselę?
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2006 04 09, 20:12)
O į kiek dalių smulkinai tą persiko puselę?


viena puselę pjovau į tris dalis ir tas dalis kiekvieną dar į tris. O šiaip perku normalaus dydžio skardinę, atidarau, vaikai nugriebia po puselę, kas lieka sudedu smile.gif. visada iš akies smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2006 04 09, 20:39)
viena puselę pjovau į tris dalis ir tas dalis kiekvieną dar į tris. O šiaip perku normalaus dydžio skardinę, atidarau, vaikai nugriebia po puselę, kas lieka sudedu smile.gif. visada iš akies smile.gif

Aš vis kažkaip nesugebu visko iš kart paklausti doh.gif . O tešla ko gero turi būti ne mielinė, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2006 04 09, 23:02)
Aš vis kažkaip nesugebu visko iš kart paklausti  doh.gif . O tešla ko gero turi būti ne mielinė, ar ne?

Aš perku bemielę sluoksniuotą.
Atsakyti
Vakar išbandžiau naują pyrago receptą 4u.gif Buvo labai skanu smile.gif

user posted image

Šokoladinis pyragas Trupinėlis

1 3/4 st. miltų
1 1/2 st. cukraus pudros
1/2 st. kakavos
200 g sviesto arba margarino
2 indeliai Mūsų švelniosios varškės
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
1 kiaušinis
vanilė
1/2 st. smulkintų riešutų

Orkaitę įkaitinti iki 180ºC. Pasiruošti 30 x 22 cm keturkampę arba 24 cm apvalią formą (būtinai iškloti kepimo popieriumi ir ištepti riebalais).
Kombaine išmaišyti miltus, cukraus pudrą, kakavą, sviestą ir vanilę. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai.
Iš gautų trupinių kiekio atidėti 2 stiklines.
Likusius suberti į paruoštą ir formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinį.
Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes.
Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.
Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių.
Visiškai ataušinti (galima šaldytuve). Supjaustyti į gabaliukus.

P. S. man kažkodėl nesigavo trupiniai, tai įmaišiau 150 g grietinės ir viskas buvo OK. Čia vartojama matavimo stiklinė turėtų būti 240 ml (amerikietiškas standartas). Riešutus naudojau graikiškus.

user posted image

Atsakyti