Nustatyta gimdymo diena vis artėja, o man kaip nieko, taip nieko, - jokių gimdymo požymių. Dar iš vakaro skambinu sesei, pagimdžiusiai du vaikučius ir klausiu, na kaip, iš kur žinoti, kad jau greitai greitai tas momentas artėja. "Niekaip nežinosi, kada reikės, tada ir bus," - "nuramino" mane. Jau įsivaizdavau, kaip visi draugai, giminės,pažįstami pradeda skambinėti, klausinėti apie leliuką, o aš juk dar jo neturiu ir nežinau kada turėsiu.

Ramiai sau užmiegu, rytoj teks važiuoti į polikliniką paskirtai konsultacijai. Ryte ant paklodės randu nedidelį,gal 5cm skersmens vandens apskritimą. "Jau turbūt čia man vandenys nubėgo, - galvoju, -kaip gerai, kad važiuoju pas gydytoją, o tai nežinočiau nei ką daryti". Jau truputį pamaudžia pilvą, panašiai kaip per mėnesines,tik per mėnesines man ištisai skauda,o čia tarpais: suskausta, praeina,vėl suskausta.

Nuvažiuoju 9 val. į polikliniką, o ten didžiausia moteriškių eilė ir visos skubančios ir norinčios be eilės pakliūti pas gydytoją. Gal būčiau taip ir laukusi už durų (vis tas lietuviškas kuklumas)

Aš grįžtu namo, niekur neskubu. Nežinau valgyti ar ne, nevalgau, tik arbatos išgeriu. Taip nesinori skubėti į ligoninę. Dar paplaunu tą sudrėkusią paklodės vietą, išlyginu. Daugiau nesugalvoju, kuo užsiimti, o ir skausmai vis stiprėja. Sėdu už savo mašinos vairo ir važiuoju į gimdymo namus. Galvoju, gal apžiūrės, pasakys, kad čia tik parengiamieji skausmai ir lieps važiuoti namo laukti tikrų gimdymo skausmų. O su savo mašina juk taip patogu! O jei kartais guldys į ligoninę, tai kai pagimdysiu, galėsiu įsidėti leliuką ir kada norėsiu, parsivešiu namo (kad ten kirps, sius ir sėdėti 2 savaites neleis, net nepagalvojau).

Ligoninėje būnu 13 val., mane apžiūri - jau 3 cm atsidarymas. Keletas higienos procedūrų, ir aš gimdykloje. Paguldo į lovą, seka vaikučio širdelės tonusus ir man neleidžia vaikščioti. O aš prisiskaičiusi, kad gimdymo metu galima vaikščioti, patartina sėdėti ant kamuolio. Tai vis prašau šio malonumo. Man liepia gulėti ir laukti, kada pasikeis gydytojų pamaina, o tada jau kažką jie darys. Apie 15 val.ateina gydytoja su tokiu jaunučiu gydytoju rezidentu. "Oi nenoriu, kad toks jaunas gydytojas mane apžiūrinėtų" -galvoju. Patikrina kaklelį tas gydytojas, taip švelniai, visiškai neskausmingai, po to pertikrina patyrusi gydytoja - tai oi oi oi, kos skausmas!!!

Ir nuo tos akimirkos supranti, kad tu jau niekada nebebūsi toks, koks buvai. Nuo šiol tu būsi truputį atsargesnis, truputį atsakingesnis, truputį švelnesnis, truputį supratingesnis, malonesnis ir nuo šiol tu būsi daug daug geresnis...