2007 03 13 (antradieni) buvau pas gydytoja apziuroje.. paziurejo - viskas ramu..paskyre ateiti 19d. Nuojautos vedama uzklausiau, ar ji netycia nezada kur izvaziuoti (kai pries 3m. gimdziau pirmaja, ji kaip tik ant mano termino isvyko i konferencija.. aciu dievui mazoji palauke ir gime sekancia diena po grizimo)... daktare "nudziugimo", kad istiesu 20-25d. ji bus konferencijoje...

Ech.. nu sakau tada lauksim 26d. (o man terminas 18d.) .. taciau ryskiai per daug ishsigandau, kad gydytoja 20d. islekia i konferencija ir man teks pas kita gimdyt.. ir pilvinukas nutare list lauk kol nevelu..
Kaip priklauso, trumpai apie gimdyma:
2007 03 16 (ketvirtadienis) ryte apie 6val pradejo man kazkas susitraukinet ir silpnai silpnai pamaudent.. kadangi skausmas nestiprejo, tai nutariau, kad paruosiamieji

Taigi grizau namo po gastroliu, nusnaudziau valandeles 3.. pilvas lyg vel suskaudo.. bet kazkaip tik 1 karta per valanda.. tai nutariau, kad dar negimdau ir isvariau pas daktara (~17val), nes labai kosejau... tada i parde su MB... kur bevaikstant jau kilo itarimas, kad gal visgi gimdau

Taigi nuvarem su MB dar i viena susitikima (~19).. prisikirtau bulviniu blynu su mesa..

Tada pagaliau prisiskambinau gydytojai (~22val.) ir sutarem, kad visgi varau i priimamaji kur mane paziures. Ten atvarius paaiskejo, kad as jau su 5cm... taigi iseitis viena - gimdyt supilde dokus.. padare klyzma.. nuvede i gimdykla... nu nejauku..nejauku.. tokia mazhyte..net vyrui ner kur atsisest.
Sakau davajte epidurini (nesismulkinau, nors skausmas tai tikrai mazas buvo). Nu gerai sako - ishkviete tokia boba anesteziologe.. nelabai simpatiska, bet nieko... niekaip nepavyko man susiriesti taip kaip reikia - sakau pilvas maiso.. o ta - nemaiso.. sakau maiso - ta - nemaiso.. nu zodziu kazkaip padariau ta poza, kurios jai reikejo ir sukale i mane adatas, suleido vaistus. Nu jau laukiu... kada cia baigs skaudet, nes jau tikrai pradejo stipret..
Atvare gydytoja, nuleido vandenis (buvo jau kokie 6-7cm).. tada pradejo skaudet normaliai. Sakau, o kur epiduras???

Pasodino ant kamuolio.. tai kazkaip labai greit pradejo nerealiai skaudet.. sakau MB - neveikia ni@#$%^&* tas epiduras, kad ji kur... nu zodziu. Prisiminiau Roka ir Ilape.. kadangi buvau prisizadejus, tai emiau dainuot 2 gaidelius.. PADEJO. Po kokiu 2 saremiu supratau, kad vaikui nusibodo ir jis jau nori list.... nes nerealiai pradejo tempti "ten".
Pagulde - akurat sako.. jau tu gimdai..vos ne plaukai matosi. Zodziu greit ten viska sutvarke.. liepe stumti.. tai skausmas buvo didelis.. gal daugiau nerealus pleshimas... vis bumbejau ant to prakeikto epiduro, kad jis nesuveike normaliai ir bandziau itikint MB ir daktare, kad su pirmu nieko panasaus neatsimenu..
Po kokiu 3 geru stumimu ir visokiu "letai, po truputi, neskubek" ishlindo mazhoji

Po to pagulde ant krutines... tai taip

Tai vat taip ir pagimdem Niekur neplysau.. sake is vaizdo irgi atrodau nepavargus ir galeciau dar viena pavaryt.. na bet man tai miegot norejosi ir valgyt

Va keletas nuotraukyciu:

..oj kaip sviesu..duokit uzsidengti..

Pirmasis rytas

2 paros.. pries vaziuojant namuchio