nu va,išbandžiau ir aš šį stebuklą

tikrai labai skanu

be to ir svečiams įspudį paliko

net mano sesuo,kuri šiaip niekada pyragų ir tortų nekepa,recepto paprašė

aišku,be modifikacijų neapseita
į tešlą grietinę dėjau 12 proc. riebumo "Žalioji karvutė" - jokių problemų dėl to nebuvo.tešlą laikiau per naktį šaldytuve,su kočiojimu jokių sunkumu irgi nepatyriau.
kai kepiau "malkas",ant uogų barsčiau cukru,bet homeopatinėmis dozėmis

beje dariau su vyšniomis,braškėmis,juodais serbentais. išanalizavus skonį,dėl savęs padariau tokią išvada: skaniausia su vyšniomis....su braškėmis geriau daryti vasara,kai jų sezonas,nes šaldytos ne aromatingos

juodi serbentai

skonio reikalas... aš mėgstu tik kompotą iš jų

bet jei su jais padaryti tik kelias malkas- bendroje masėje visai nieko

tik vynioti "malkas" yra sunkiau,uogos vis nori "pabėgti"
dar manau,kad su avietėm turėtų būti skanu

bet irgi geriau šviežiom
kremą dariau iš 200 g natūralaus jogurto,pakelio "mūsų švelniosios varškės" 7 proc. riebumo, 200 g grietinėlės (aišku,išplaktos-į ją dar bėriau kremo miltelius,bet jokios įtakos konsistencijai ir skoniui tai neturėjo.kitą kartą gal pabandysiu grietinėlę su vanilės padažo milteliais

) , 12 proc.riebumo grietinės (tiksliai nežinau kiek dėjau

...irgi apie 200 g ir apie 10 g želatinos.vietoje rūgšties išspaudžaiu pusės citrinos sultys ir patarkavau jos žievės

cukraus dėjau iš akies,nežinau kiek,bet mažiau negu stiklinę.tiesiog ragavau,kad būtų pagal mano skonį
grietinę į kremą dėjau dėl to,kad išvydus realų "malkų" dydi iškepus,supratau,kad jei sudėsiu tai į vieną krūvą - bus visas kalnas

todėl nuspręndžiau daryti dvi kruvelias

pabijojau,kad 600 g kremo bus mažoka,tai pridėjau grietinės
kepiau-tepiau iš ryto,iki vakaro viskas gražiai sustingo
štai rezultatas

:


širdingai dėkoju temos autorei už tokį skanu receptą