[ Standartinis ] ·
kūdikį vadina storuliu, kaip reaguot?
| Miliux |
2007 04 03, 23:50
|
Ištikimas dalyvis

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 335
Prisijungė: 2007 01 01
Pirmas vaikas:saulytė
Antras vaikas:MB
Apdovanojimų: 0

|
Sveiki, esu tiesa sakant švelniai susinervinusi, mano mažylei 8 mėnesiai, sveria 10 kg, žinau kad nemažai, bet ar būtinai dabar kiekvienam priėjusiam sakyti, oi kokia storulė, burbulė, o kokie žandai dideli, dar geriausiai kaip kaimynė pasakė " na ir nupenėjai" tai išvis :angry: . Nežinau, vaikas atrodo ir valgo neper daugiausia, ryte - 180 ml mišinkukas, per pietus - 190 ml daržovienė su mėsyte, pavakariams 120 ml vaisių tyrelės ir vakarienei 200 ml kruopų košytės. Nemanau kad nuo tokio valgiaraščio aš ją permaitinu, pati esu 169 cm ir sveriu 48 kg, tai visi tik ir komentuoja, kad galėčiau nuo dukros šiek tiek pasiimt, net pikta darosi klausant tokių komentarų. Negi visiems sutiktiems turiu aiškinti kad ji normali ir ne kokia storulė, o valgo kaip visi normalūs vaikučiai. Atsibodo klausyti tų komentarų, nežinau :mmm , gal imti ir pasiūlyti jiems pirma į save pasižiūrėt, o tik po to apie kitus šnekėt, nes tiem sakantiems daugiau vertėtų susimąstyti apie savo antsvorį...
|
|
|
|
|
| Noa |
2007 04 04, 00:08
|
Super senbuvis

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 13907
Prisijungė: 2003 04 07
Vieta: Kaunas
Pirmas vaikas: 1996
Antras vaikas:2003

|
Tfū tu, kreipt čia dėmesį :irnesakyk: Žmonės visada ką nors peza. Pažiūrėk kituose skyreliuose - nepastojančias klausinėja iki vimdymo, ko nepastoja, pastojusias - kada gimdys, netekėjusias - ko neteka, ištekėjusias - kada šeimą gausins (nesvarbu, kokio ta šeima gausmo)
Tai jeigu tavo duktė sveria normaliai - tada žandukai yra pliusas. Storuliukas kūdikis pagal visuomenės normas yra gražu, taigi jie čia tau komplimentus sako :) Ko tu vertini tokią mažulytę pagal podiumų standartus, jai gi dar anksti anoreksijai. Pati nustok nervuotis, kad ana pavalgius, ir aplinkinių pastabos ne tokios skaudžios atrodys. jeigu kūdikis apvalainas, tai dar joks ne rodiklis, kad bus storas visada, kai pradės tįst trijų - keturių metų, tai verkt norėsi. Mano mažius koookius žandu turėjo, kokį pilvelį minkštą, o dabar - kelnės krenta <_< Aš ir pati kūdikis buvau stora, na ir kas? Ištekėjau 90-60-90, ot :mmm Nu paskui nuo vaikų biskį dasidėjo, bet ne apie tai daina, į KMI telpu kuo puikiausiai :bigsmile:
O dėl visokių kaimynių, ypač dėl tokių grubesnių pastabų tipo, atpenėjai - tai tfū į jas... Būtų plona, sakytų, valgyt neduodi... Užvemk ką nors atitinkamo, ir atsikabins visam amžiui :irnesakyk: Man taip pasakytų, sakyčiau: 1. Jei ta kaimynė stora: mes, maži vaikučiai, tai ne penimės, nes mes ne paršai, o valgom, kad būtume gražuoliai, penisi tik kiaulės ir didelės tetos :bigsmile: 2. Jei ta kaimynė plona: mes sveriame pagal visas normas, o valgome gerai todėl, kad vyresniam amžiuj raukšlių neturėtume :tease:
|
|
|
|
|
| Campariuke |
2007 04 04, 01:42
|
Patyręs dalyvis

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 148
Prisijungė: 2006 11 13
Vieta: Kauno ribose
Pirmas vaikas:Panike

|
QUOTE(Miliux @ 2007 04 03, 23:50) Sveiki, esu tiesa sakant švelniai susinervinusi, mano mažylei 8 mėnesiai, sveria 10 kg, žinau kad nemažai, bet ar būtinai dabar kiekvienam priėjusiam sakyti, oi kokia storulė, burbulė, o kokie žandai dideli, dar geriausiai kaip kaimynė pasakė " na ir nupenėjai" tai išvis :angry: o tai ka man sakyt, kai 4 men sveria ~8 :lotuliukas:
|
|
|
|
|
| smarki |
2007 04 04, 08:36
|
Senbuvis

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 644
Prisijungė: 2004 11 03
Pirmas vaikas:Ieva 2002 10 11
Antras vaikas:Paulius 2009 09 18

|
gal reikėtų skirti kai žmonės tau tikrai ką nors nemandagaus sako, o čia.... fignia visiška. Jei taip reaguoji, gal kokios melisos įkalk, ramesnė būsi. Buvau draugės leliaus lankyti, tai jis 3 mėn. 8 kg sveria ir ką - super, žandai dideli ir gražūs, matosi, kad mama gerai maitina. Kai draugei taip ir pasakiau, ji buvo labai patenkinta. Juk kai mes po gimdymo storos vaikštom žmonės nesako, o kaip tu sustorėjai, supranta kas ir prie ko. Kai plona - tai ir stebisi (kaip čia tau tipo nieko neliko, o aš tai bla, bla...).Arba tada reikia vaikščioti patamsiais, pakampiais, kad gink dieve niekas nieko nepasakytų ir nesusidėti su visokiais bobų kolektyvais. Ramybės, tiktai ramybės :)
|
|
|
|
|
| Taistė |
2007 04 04, 15:12
|
Unregistered

|
QUOTE(Noa @ 2007 04 04, 00:27) Tai betgi bobos, palaukit - žanduose visas kūdikio grožis! Argi ne? :) Butent! :sutinku Ir as ta norejau rasyt :bigsmile: Taip kad Miliux, cia gi tavo dukryte giria, o ne kritikuoja! :D
|
|
|
|
|
| Kate Mice |
2007 04 04, 15:27
|
Atkaklus dalyvis

Grupė: Nariai
Žinutės: 31
Prisijungė: 2007 02 27
Vieta: Klaipėda
Pirmas vaikas:Vytautas
Antras vaikas:Artūras
Trečias vaikas:Eglė
Ketvirtas vaikas: Aušrinė

|
QUOTE(Miliux @ 2007 04 03, 23:50) Sveiki, esu tiesa sakant švelniai susinervinusi, mano mažylei 8 mėnesiai, sveria 10 kg, žinau kad nemažai, bet ar būtinai dabar kiekvienam priėjusiam sakyti, oi kokia storulė, burbulė, o kokie žandai dideli, dar geriausiai kaip kaimynė pasakė " na ir nupenėjai" tai išvis :angry: . Nežinau, vaikas atrodo ir valgo neper daugiausia, ryte - 180 ml mišinkukas, per pietus - 190 ml daržovienė su mėsyte, pavakariams 120 ml vaisių tyrelės ir vakarienei 200 ml kruopų košytės. Nemanau kad nuo tokio valgiaraščio aš ją permaitinu, pati esu 169 cm ir sveriu 48 kg, tai visi tik ir komentuoja, kad galėčiau nuo dukros šiek tiek pasiimt, net pikta darosi klausant tokių komentarų. Negi visiems sutiktiems turiu aiškinti kad ji normali ir ne kokia storulė, o valgo kaip visi normalūs vaikučiai. Atsibodo klausyti tų komentarų, nežinau :mmm , gal imti ir pasiūlyti jiems pirma į save pasižiūrėt, o tik po to apie kitus šnekėt, nes tiem sakantiems daugiau vertėtų susimąstyti apie savo antsvorį... Jeigu tau gerai,tai mažiau jaudinkis,gal tai paprasčiausias pajuokavimas.O dėl vaiko svorio-mano pirmagimis buvo storuliukas,daktariukas patarė prieš maitinimą 10-15 min. duoti atsigerti vandens kiek tik norės, kad neišsitemtų skrandukas nuo maisto. Padėjo ir vaiko svoris sumažėjo, dabar puikus jaunuolis. Turiu 4 vaikučius,gal koks patarimas ir padės. :ax:
|
|
|
|
|
Vartotojų skaito šią temą: 1 (Svečių: 1)
Narių: 0
Sekti šią temą
Gauti pranešimą elektroniniu paštu, kai temoje buvo paskelbtas naujas atsakymas, o jūs nesate prisijungęs.
Užsiprenumeruoti forumą
Gauti pranešimą elektroniniu paštu kai forume buvo paskelbta nauja tema, o jūs nesate prisijungęs
Atsisiųsti / Spausdinti šią temą
Atsisiųsti šią temą skirtingais formatais arba peržiūrėti spausdinimui skirtą versiją.
Invision Power Board
v2.0.3 © 2010 IPS, Inc.
Draudžiama be raštiško supermama.lt leidimo naudoti ir platinti interneto svetainėje www.supermama.lt esančią grafinę bei tekstinę informaciją žiniasklaidos priemonėse bei kitose interneto svetainėse.
Atsakomybės
apribojimas
|
|