IPB

Sveiki atvykę, svety ( Prisijungti | Registruotis )

15 Puslapiai:  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Standartinis ] ·

> kūdikį vadina storuliu, kaip reaguot?

Miliux
post 2007 04 03, 23:50
Paskelbta: #1

Ištikimas dalyvis

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 335
Prisijungė: 2007 01 01

Pirmas vaikas:saulytė
Antras vaikas:MB

Apdovanojimų: 0

Sveiki, esu tiesa sakant švelniai susinervinusi, mano mažylei 8 mėnesiai, sveria 10 kg, žinau kad nemažai, bet ar būtinai dabar kiekvienam priėjusiam sakyti, oi kokia storulė, burbulė, o kokie žandai dideli, dar geriausiai kaip kaimynė pasakė " na ir nupenėjai" tai išvis :angry: . Nežinau, vaikas atrodo ir valgo neper daugiausia, ryte - 180 ml mišinkukas, per pietus - 190 ml daržovienė su mėsyte, pavakariams 120 ml vaisių tyrelės ir vakarienei 200 ml kruopų košytės. Nemanau kad nuo tokio valgiaraščio aš ją permaitinu, pati esu 169 cm ir sveriu 48 kg, tai visi tik ir komentuoja, kad galėčiau nuo dukros šiek tiek pasiimt, net pikta darosi klausant tokių komentarų. Negi visiems sutiktiems turiu aiškinti kad ji normali ir ne kokia storulė, o valgo kaip visi normalūs vaikučiai. Atsibodo klausyti tų komentarų, nežinau :mmm , gal imti ir pasiūlyti jiems pirma į save pasižiūrėt, o tik po to apie kitus šnekėt, nes tiem sakantiems daugiau vertėtų susimąstyti apie savo antsvorį...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Noa
post 2007 04 04, 00:08
Paskelbta: #2

Super senbuvis

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 13907
Prisijungė: 2003 04 07
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas: 1996
Antras vaikas:2003

Tfū tu, kreipt čia dėmesį :irnesakyk: Žmonės visada ką nors peza. Pažiūrėk kituose skyreliuose - nepastojančias klausinėja iki vimdymo, ko nepastoja, pastojusias - kada gimdys, netekėjusias - ko neteka, ištekėjusias - kada šeimą gausins (nesvarbu, kokio ta šeima gausmo)

Tai jeigu tavo duktė sveria normaliai - tada žandukai yra pliusas. Storuliukas kūdikis pagal visuomenės normas yra gražu, taigi jie čia tau komplimentus sako :) Ko tu vertini tokią mažulytę pagal podiumų standartus, jai gi dar anksti anoreksijai. Pati nustok nervuotis, kad ana pavalgius, ir aplinkinių pastabos ne tokios skaudžios atrodys. jeigu kūdikis apvalainas, tai dar joks ne rodiklis, kad bus storas visada, kai pradės tįst trijų - keturių metų, tai verkt norėsi. Mano mažius koookius žandu turėjo, kokį pilvelį minkštą, o dabar - kelnės krenta <_< Aš ir pati kūdikis buvau stora, na ir kas? Ištekėjau 90-60-90, ot :mmm Nu paskui nuo vaikų biskį dasidėjo, bet ne apie tai daina, į KMI telpu kuo puikiausiai :bigsmile:

O dėl visokių kaimynių, ypač dėl tokių grubesnių pastabų tipo, atpenėjai - tai tfū į jas... Būtų plona, sakytų, valgyt neduodi... Užvemk ką nors atitinkamo, ir atsikabins visam amžiui :irnesakyk:
Man taip pasakytų, sakyčiau:
1. Jei ta kaimynė stora: mes, maži vaikučiai, tai ne penimės, nes mes ne paršai, o valgom, kad būtume gražuoliai, penisi tik kiaulės ir didelės tetos :bigsmile:
2. Jei ta kaimynė plona: mes sveriame pagal visas normas, o valgome gerai todėl, kad vyresniam amžiuj raukšlių neturėtume :tease:
+Quote Post
neringuša
post 2007 04 04, 00:17
Paskelbta: #3

Ištikimas dalyvis

Žinutės: 380
Prisijungė: 2006 06 21
Vieta: Šiauliai

Pirmas vaikas:dukrytė 2006
Antras vaikas:VA Bartas:)

Mažiau kreipk dėmesį į bobučių replikas :mirksiukas: Juolab, kad sveriat gana normaliai (mes ko gero irgi panašiai sversim :hihihi: )o dėl žandų tai manoji jau gimdykloje akušerę nustebino žandų didumu :oh Manau kam nepatinka tas tegu nežiūri, o vaikas sveikas rubuiliukas ir turi būti B) Idomu ką jos sakytų kai 5 mėnesių 12 kg sveria :hm
+Quote Post
Noa
post 2007 04 04, 00:27
Paskelbta: #4

Super senbuvis

Žinutės: 13907
Prisijungė: 2003 04 07

Pirmas vaikas: 1996
Antras vaikas:2003

Tai betgi bobos, palaukit - žanduose visas kūdikio grožis! Argi ne? :)
+Quote Post
Campariuke
post 2007 04 04, 01:42
Paskelbta: #5

Patyręs dalyvis

Žinutės: 148
Prisijungė: 2006 11 13
Vieta: Kauno ribose

Pirmas vaikas:Panike

QUOTE(Miliux @ 2007 04 03, 23:50)
Sveiki, esu tiesa sakant švelniai susinervinusi, mano mažylei 8 mėnesiai, sveria 10 kg, žinau kad nemažai, bet ar būtinai dabar kiekvienam priėjusiam sakyti, oi kokia storulė, burbulė, o kokie žandai dideli, dar geriausiai kaip kaimynė pasakė " na ir nupenėjai" tai išvis :angry:
*

o tai ka man sakyt, kai 4 men sveria ~8 :lotuliukas:
+Quote Post
vaida L
post 2007 04 04, 07:38
Paskelbta: #6

Ekstra senbuvis

Žinutės: 1125
Prisijungė: 2006 09 26
Vieta: Maskva

Pirmas vaikas:Gabriele 2006 05 29
Antras vaikas:Laurynas 2009 05 07

mano mažutė ir nuo gimimo dručkė yra ir nieko man labai gražu :ax:
O dėl komentarų, tai jie komentuotu jai ir kūdutis tavo vaikelis būtų-čia jau žmonių natūra
+Quote Post
smarki
post 2007 04 04, 08:36
Paskelbta: #7

Senbuvis

Žinutės: 644
Prisijungė: 2004 11 03

Pirmas vaikas:Ieva 2002 10 11
Antras vaikas:Paulius 2009 09 18

gal reikėtų skirti kai žmonės tau tikrai ką nors nemandagaus sako, o čia.... fignia visiška. Jei taip reaguoji, gal kokios melisos įkalk, ramesnė būsi.
Buvau draugės leliaus lankyti, tai jis 3 mėn. 8 kg sveria ir ką - super, žandai dideli ir gražūs, matosi, kad mama gerai maitina. Kai draugei taip ir pasakiau, ji buvo labai patenkinta. Juk kai mes po gimdymo storos vaikštom žmonės nesako, o kaip tu sustorėjai, supranta kas ir prie ko. Kai plona - tai ir stebisi (kaip čia tau tipo nieko neliko, o aš tai bla, bla...).Arba tada reikia vaikščioti patamsiais, pakampiais, kad gink dieve niekas nieko nepasakytų ir nesusidėti su visokiais bobų kolektyvais.
Ramybės, tiktai ramybės :)
+Quote Post
Miliux
post 2007 04 04, 10:09
Paskelbta: #8

Ištikimas dalyvis

Žinutės: 335
Prisijungė: 2007 01 01

Pirmas vaikas:saulytė
Antras vaikas:MB

tame ir reikalas, kad iš pradžių į tas replikas aš reguodavau labai ramiai, netgi su šypsena vis pajuokaudama :P , bet jas aš girdžiu jau nuo kokio 3 mėnesio, todėl ir užkniso, na kiek gi galima tą patį klausyt :oh , įsivaizduokit kad jums kas nors kiekvieną dieną sako kad tu stora, ištešlėjusi ir t.t. įdomu ar nesusinervintumėt :bigsmile: ?
+Quote Post
zidinga
post 2007 04 04, 14:19
Paskelbta: #9

Senbuvis

Žinutės: 571
Prisijungė: 2006 10 15

Pirmas vaikas:1997 04 26
Antras vaikas: 2006 07 10

Visiškai tave suprantu,kad tokios kalbos nervina.Prie mano mažosios irgi kartais atsiranda tokių gudruolių kurioms atrodo kad ji storuliukė,nors turi 9 mėnesius ir sveriam 9 kg,irgi būna komentarų kokie žandukai ir t.t Tai aš stengiuos iš kart pakritikuot tą žmogų ar jo vaikelį,kaip sakant atrandu kabliuką.Tai labai aprimsta.
+Quote Post
Migle*
post 2007 04 04, 14:50
Paskelbta: #10

Atkaklus dalyvis
**

Grupė: Nariai
Žinutės: 89
Prisijungė: 2006 07 26

Pirmas vaikas:Ieva 2006 08 10
Antras vaikas:planuojamas :)

Sveika,

Nekreipk demesio, normali ta tavo dukrele. Manajai taip pat 8 men. ir valgo panasiai kaip ir tavoji,tik geria pieneli mano dar vis ir ryta valgo kosyte, ne misinuka, sveria apie 9 kg.

Bukit sveikos! :assa:
+Quote Post
Taistė
post 2007 04 04, 15:12
Paskelbta: #11

Unregistered

QUOTE(Noa @ 2007 04 04, 00:27)
Tai betgi bobos, palaukit - žanduose visas kūdikio grožis! Argi ne? :)
*

Butent! :sutinku Ir as ta norejau rasyt :bigsmile:
Taip kad Miliux, cia gi tavo dukryte giria, o ne kritikuoja! :D
+Quote Post
Kate Mice
post 2007 04 04, 15:27
Paskelbta: #12

Atkaklus dalyvis
**

Grupė: Nariai
Žinutės: 31
Prisijungė: 2007 02 27
Vieta: Klaipėda

Pirmas vaikas:Vytautas
Antras vaikas:Artūras
Trečias vaikas:Eglė
Ketvirtas vaikas: Aušrinė

QUOTE(Miliux @ 2007 04 03, 23:50)
Sveiki, esu tiesa sakant švelniai susinervinusi, mano mažylei 8 mėnesiai, sveria 10 kg, žinau kad nemažai, bet ar būtinai dabar kiekvienam priėjusiam sakyti, oi kokia storulė, burbulė, o kokie žandai dideli, dar geriausiai kaip kaimynė pasakė " na ir nupenėjai" tai išvis :angry: . Nežinau, vaikas atrodo ir valgo neper daugiausia, ryte - 180 ml mišinkukas, per pietus - 190 ml daržovienė su mėsyte, pavakariams 120 ml vaisių tyrelės ir vakarienei 200 ml kruopų košytės. Nemanau kad nuo tokio valgiaraščio aš ją permaitinu, pati esu 169 cm ir sveriu 48 kg, tai visi tik ir komentuoja, kad galėčiau nuo dukros šiek tiek pasiimt, net pikta darosi klausant tokių komentarų. Negi visiems sutiktiems turiu aiškinti kad ji normali ir ne kokia storulė, o  valgo kaip visi normalūs vaikučiai. Atsibodo klausyti tų komentarų, nežinau  :mmm , gal imti ir pasiūlyti jiems pirma į save pasižiūrėt, o tik po to apie kitus šnekėt, nes tiem sakantiems daugiau vertėtų susimąstyti apie savo antsvorį...
*

Jeigu tau gerai,tai mažiau jaudinkis,gal tai paprasčiausias pajuokavimas.O dėl vaiko svorio-mano pirmagimis buvo storuliukas,daktariukas patarė prieš maitinimą 10-15 min. duoti atsigerti vandens kiek tik norės, kad neišsitemtų skrandukas nuo maisto. Padėjo ir vaiko svoris sumažėjo, dabar puikus jaunuolis. Turiu 4 vaikučius,gal koks patarimas ir padės. :ax:
+Quote Post

15 Puslapiai:  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
Vartotojų skaito šią temą: 1 (Svečių: 1)
Narių: 0

Lo-Fi versija Dabar: 2010 09 09, 14:00

Atsakomybės apribojimas