Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 9

Apkepukai Sonatinos super thumbup.gif su kopustais jau kokius 5 kartus dariau...
varškės tai kas antrą savaitę butinai būna smile.gif
dar sriubos - grybų su baklažanais, vištienos su lęšiais (tik aš dėjau virtą smulkintą vištą, nes mb man nupirko krūtineles su kaulais smile.gif ) thumbup.gif
SKANU 4u.gif


QUOTE(Nertera @ 2007 05 18, 19:28)
Pratesiant karstu sumustiniu tema, noriu pasidalinti savo receptu. Gal kam patiks  smile.gif  Supjaustyti pomidorus, svoguna, ideti pomidoru padazo. Sia mase uzdeti ant batono riekeliu ir apibarstyti tarkuotu fermentiniu suriu. Kepti orkaiteje kol suris issilydys. Kazkada vaikas kiekviena vakara prasydavo iskepti, dabar matyt atsivalge  biggrin.gif  Skanaus


pabandziau, man labai patiko mirksiukas.gif tik dėjau dešrikės po apačia, nes pas mum mėsos turi būti būtinai...
Atsakyti
Vis tiek pats skaniausias vyniotinis su grybais ir taškas thumbup.gif
Atsakyti
Gaminau lazaniją su baltuoju padažu labai labai skanu thumbup.gif Na, o varškės apkepas tai jau gaminamas ir gaminamas, net sūnelis mėgsta jį mirksiukas.gif Manų kruopų apkepas taip pat labai skanus, taigi mano receptų gaminamų sąrašiukas papilnėjo. Sekantis patiekalas mano sąraše kepti varškėčiai, manau taip pat bus skanu.
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

kol kas parodau tik fotoreportažą iš gimtadienio, o vėliau parašysiu daugiau 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Labas,

Gimtadienis turbūt tapo apsivalgymo švente thumbup.gif

Sonatinai noriu padėkoti už puikius receptus, o ypač už idėjas 4u.gif

Mūsų šeimai ypač patiko tortas "Marsas". Pirmąkart darėme tiksliai pagal receptą, buvo skanu, tačiau kadangi mes nesam dideli šito šokoladuko gerbėjai, nusprendėm "Marsą" transformuoti į "Venerą". lotuliukas.gif
Antrąkart darėme viską lygiai taip pat pagal receptą, tik vietoj šokoladukų dėjome konservuotus abrikosus. Gavosi visai naujas skonis, bet mums jis tikrai patiko. Manau drąsiai galima bandyti eksperimentuoti ir su kitais vaisiais 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anastazas: 21 gegužės 2007 - 13:11
zuikis ka tik iskepe su surio gabaliukais,nu skanu kajp ,jau pririjom,darbo beveik ner,o rezultatas thumbup.gif ,sitas man daug skanesnis nei su suriu viduj rolleyes.gif
aj as tik mocarela dejau bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
[quote=WANDA,2007 05 21, 12:57]
zuikis ka tik iskepe su surio gabaliukais,nu skanu kajp ,jau pririjom,darbo beveik ner,o rezultatas thumbup.gif ,sitas man daug skanesnis nei su suriu viduj rolleyes.gif
aj as tik mocarela dejau bigsmile.gif

Ar pagal sita recepta http://www.supermama...p;#entry5925272 ta sedevra sukurei? blush2.gif
Atsakyti
user posted image

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su saulėje džiovintų pomidorų pesto

20 vnt.
6 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje (nuvarvinti ir smulkiai sukapoti)
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
1 v. š. aliejaus nuo pomidorų
3 v. š. tarkuoto parmezano
250 g sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio trynys, sumaišytas su 1 v. š. vandens

Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Sumaišyti smulkintus pomidorus, česnaką, aliejų ir parmezaną. Tešlą iškočioti į 15 x 35 cm dydžio lakštą. Paruoštą pesto lygiai paskleisti ant tešlos. Tešlą standžiai susukti iš abiejų pusių iki vidurio. Paruoštą suktinį aptepti kiaušinio plakiniu ir supjaustyti 1 cm storio riekėmis. Dėti riekes į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti, kol gražiai apskrus, apie 10 – 15 min. Ataušinti ant grotelių. Patiekti šiltus ar kambario temperatūros.
Atsakyti
user posted image

Lietinių suktinukai su garstyčių kremu ir kumpiu

20 gabaliukų

Lietiniams
60 g miltų
¼ a. š. druskos
1 kiaušinis, išplaktas
150 ml pieno

Įdarui
125 g kreminės varškės ar tepamo varškės sūrelio
1 v. š. grūdėtų garstyčių
1 v. š. kapotų žalumynų
druskos, pipirų
plonai pjaustyto rūkyto kumpio

Paruošti lietinių tešlą ir palaikyti kambario temperatūroje 30 min. Iškepti 5 lietinius. Įdarui sumaišyti varškę su garstyčiomis, žalumynais ir pagardinti druska bei pipirais. Gauta mase aptepti lietinius. Ant viršaus dėti kumpio riekelių ir lietinius standžiai susukti. Suvynioti susuktus lietinius į maistinę plėvelę ir pašaldyti 1 val. Aštriu peiliu nupjauti nelygius vyniotinio galus. Perpjauti lietinius pusiau ir tada dar kartą kiekvieną pusę pusiau įstrižai. Patiekti šaltus ar kambario temperatūros.
Atsakyti
user posted image

Agurkai su rūkytos žuvies musu

20 vienetų

150 g karšto rūkymo žuvies
125 g kreminės varškės ar tepamo varškės sūrelio
½ a. š. tarkuotos citrinos žievelės
1 v. š. citrinų sulčių
pipirų
1 ilgas agurkas

Agurką supjaustyti į dvidešimt 1,5 cm storio riekių. Riekes išspausti rantuota formele. Musui mikseriu ar blenderiu sumaišyti susmulkintą žuvį, varškę, citrinos žievelę ir sultis. Pagardinti pipirais. Konditeriniu maišeliu išspausti paruoštą masę ant agurkų riekių. Galima pabarstyti malta saldžiąja papriką ir papuošti krapais.
Atsakyti
user posted image

Mini riestainiai su lašiša

20 vienetų

Tešlai
250 g miltų
1 a. š. druskos
1 a. š. cukraus
165 ml šilto vandens
1 v. š. aliejaus
1 a. š. sausų mielių

1 kiaušinio trynys, sumaišytas su 1 v. š. vandens
2 a. š. sezamo sėklų ar aguonų

Įdarui
125 g kreminės varškės ar tepamo varškės sūrelio
200 g rūkytos ar sūdytos lašišos
krapų
juodųjų pipirų

Mieles ir cukrų ištirpinti šiltame vandenyje ir palaukti 10 min., kol suputos. Dalimis beriant miltus užminkyti labai minkštą elastingą tešlą, galiausiai įbėrus druską ir supylus aliejų. Kruopščiai minkyti 10 – 15 min. Dėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengti plėvele ar rankšluosčiu ir šiltai kildinti, kol tešla padvigubės. Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Tešlą padalinti į 20 vienodo dydžio gabaliukų. Iš kiekvieno gabaliuko suformuoti rutuliuką tada iš rutuliuko padaryti riestainį pirštu praduriant skylutes rutuliuko viduryje. Užvirti didelį puodą vandens. Po kelis riestainius mesti į verdantį vandenį ir pavirti 1 min. Išgriebti kiaurasamčiu ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Patepti riestainius kiaušinio plakiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis ar aguonomis. Kepti, kol gražiai apskrus, 10 – 15 min.
Ataušusius riestainius perpjauti pusiau ir aptepti varškės sūreliu. Ant viršaus dėti lašišos, krapų ir pabarstyti pipirais. Uždengti viršutine riestainio puse. Patiekti kambario temperatūros.

P. S. tešlą dariau duonkepėje... Nebeturėjau varškės sūrelių, tad riestainius aptepiau tiesiog sviestu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2007 05 21, 15:20)


Ar pagal sita recepta http://www.supermama...p;#entry5925272 ta sedevra sukurei? blush2.gif



tajp drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti