Įkraunama...
Įkraunama...

Tos netikėtos dvi juostelės :)

Kažkaip skaičiau skaičiau jūsų visų istorijas - vienas su linksmais,kitas su kiek liūdnesniais prisiminimais, ir nutariau parašyti savąją.Nors ji gal ir nebus kažkuo ypatinga, bet tebūnie tai prisiminimas sau pačiai, kol viskas dar neužsimiršo ir neišblėso..
O viskas prasidėjo taip smile.gif..Visą gyvenimą negalėjau pasigirti reguliariom mėnesinėm, ciklas visad svyravo 35-40dienų. O pasikeitus gyvenimo sąlygom ar dar nežinia nuo ko,būdavo ir dar daugiau nusitęsia.Tačiau nepaisant to,niekad nevartojau kontraceptikų ir su vyru(tuomet dar savo sužadėtiniu blush2.gif ) naudojom tik natūralų planavimą.Ir kai eilinį kartą vėluojant mėnesinėms sugalvojau pasidaryti nėštumo testą, 99proc.buvau tikra,kad atsakymas bus neigiamas ax.gif Todėl galima tik įsivaizduoti mano reakciją,pamačius dvi juosteles blink.gif Žinoma,nepatikėjau.Ir kitas veiksmas buvo 'išvyka' į vaistinę pirktis kito testo, kuris vėlgi parodė tą patį biggrin.gif Va.Apie tas dvi juosteles būsimam tėčiui buvo pranešta iš karto ir gal kiek netokiu būdu - parašiau tam vargšeliui elektroninį paštą į darbą - net neįsivaizduoju jo reakcijos..Ne,ne tai,kad leliukas buvo nelaukiamas - tiesiog jis buvo labai labai netikėtas..Ir sužinojome apie jį likus kelioms savaitėms iki mūsų vestuvių. O dar įdomiau yra tai,kad tą dieną,kai dariausi testą (buvo penktadienis),kaip tik turėjau važiuoti savaitgaliui į sostinę,kur manosios draugės ruošė man mergvakarį..Na,kelionės neatšauksi,todėl kaip ir planuota,vakare išlėkiau. Aišku,mintys sukosi visai ne apie tai..
Na,mergvakaris buvo šaunus,prisiminsiu visą gyvenimą,bet juk aš ne apie tai blush2.gif
Šaunios buvo ir pačios vestuvės,ir povestuvinė kelionė i Turkiją..
O visą nėštumo laikotarpį prisimenu kaip pačius geriausius mėnesius savo gyvenime..Tiesa,patikėti,kad esu nėščia,sunkiai sekėsi - nejutau nei būdingųjų požymių - pykinimo,vėliau tinimų,rėmens ėdimo ir pan.Ir jei ne augantis pilvas,o vėliau prisidėję ir mažulio spyriukai,tikrai sunkiai patikėčiau.Buvau 'aktyvi' iki pat paskutiniųjų dienų - dirbau iki 8mėn.,negalėdavau nė dienos išsėdėt kur neišėjus,kitaip su manim sunkiai susikalbėdavo žmonės smile.gif Ir pilviukas buvo mažas - ginekologė kartą mane balerina pavadino lotuliukas.gif Na,o niūriomis dienomis,kai išeiti kur tikrai buvo prastas oras,lindėdavau supermamose wink.gif Skaitydavau naudingus patarimus,pliurpdavau vasarinukių ir klaipėdiečių forumuose.
Pagal visų bobučių pastebėjimus,kinų lenteles ir echoskopus mums pranašavo berniuką.Na,o pati tuo įsitikinau,kai 33sav. echoskopijos metu ekrane pamačiau vyriškus "atributus".
O ir gimdymo datų turėjau bent kelias,kurios varijavo nuo vasario 8d. iki vasario 22d.Todėl nieko keisto,kad įdomumo dėlei draugai,tėvai ir pažįstami spėliojo datas,kada gi aš “išsilukštensiu”. Ir,kas be ko,labai nervindavo,praėju kuriai datai,gaunamos žinutės su klausimu "Ar jau???".O kadangi supermamos liniuotė irgi rodė praėjus 40savaičių,tai neiškentus pasikeičiau parašą į "Kai gimdysiu - parašysiu smile.gif".Iš tiesų vargino tas laukimas..O ir gydytoja,po apžiūros vasario 15d. pasakė,kad viskas jau labai nebetoli,bet jei nepagimdysiu iki pirmadienio,išrašo siuntimą į patologinį..Aš gultis į ligoninę labai jau nenorėjau,todėl pagal visų patarimus,”skatinausi” visais įmanomais būdais.Ir NIEKO.Mūsų ožiukas buvo užsispyręs.Taigi,susitaikius su ta mintim,kad teks gultis į ligoninę,sekmadienį dar išsitempiau vyrą prie jūros,vakare skaniai pavalgiau ir nuėjom gulti.Tiesa,sekmadienio vakarą pamačiau neaiškias išskyras - pamaniau,negi kamštis? - bet,nedėdama į jį didelių vilčių,nuėjau gult.
O apie 5ryto pajutau pirmuosius pamaudenimus.Tokius vos vos.Kurie kartojosi tai kas 20min,tai vėl dingdavo.Susiruošę išvažiavom į ligoninę.Priėmimo skyriuje (apie 11-12val.) mane išsiklausinėję akušerės negalėjo nuspręst,ar siųsti į patologinį,ar jau į gimdymo skyrių.Bet nutarė vistik guldyti į patologinį,sakydamos,kad bet kada galima pervesti bus jei ką.
Na,o patologiniame po apžiūros gydytoja pasakė,kad atsidarymas jau 4-5cm. bigsmile.gif Ir be jokių skausmų praktiškai.Taigi,liepė stebėt ir pažadėjo,kad pagimdysiu šįvakar arba ryt ryte.Kadangi neaišku buvo,kas kada vyks,tai saviškį teko leist į darbą,su tikimybe būti iškviestam. Po apžiūros skausmeliai suintensyvėjo,ėmė dažniau kartotis.Bet kažkaip netikėjau,kad gimdymas artėja.Pavalgiau ligoninės pietus(buvo kopūstų sriuba smile.gif,pliurpiau ir juokavom su palatos draugėm,kol praėjus dar porai valandų nutariau dėl viso pikto nueit pas gydytoją ir paklaust,ar kas nors stumiasi į priekį.Na ir ką - atsidarymas buvo jau 6cm.! Gydytoja liepė nedelsiant krautis daiktus ir keliauti į gimdymo skyrių.Man iš to netikėtumo rankos ėmė drebėti,daiktai į tašę nebetelpa,palatos draugės netiki,kad aš su 6cm. atsidarymu galėjau su jomis juokauti,akušerė atėjus liepia skubintis,nes ji nenorinti čia močiute tapti,mano brangiojo telefonas išjungtas..Žodžiu,visiška panika smile.gif Dar tik eidama pro palatos duris išgirstu akušerės balsą ir juoką "Tu ką,panele,su treningais eini gimdyt lotuliukas.gif ??"Pasirodo,aš iš to 'strioko' ant viršaus apsivilkau ligoninės naktinius ir chalatą,pamiršdama nusivilkti,kas buvo po jais blush2.gif
Taigi,apie 16val.aš jau gimdymo skyriaus palatoje laukiu savo brangiojo..Matuojami vaisiaus širdies toniukai,spėju pasidairyt po palatą - skausmai dar visai pakenčiami.Atvažiuoja ir mano brangusis.Atėjęs gydytojas nupasakoja visą situaciją - kad normaliame gimdyme per valandą atsiveria 1cm.,todėl apie 20val.teoriškai atsidarymas turėtų būti 10cm.,na,kaip ir turėčiau gimdyti. O jei netyčia viskas pasisuktų kiek kitaip,liepia pranešti ir palieka mus su vyru vienus, tiesa,dar informuodamas, kad kaip tik tą 20val. keičiasi pamaina, todėl tikriausiai gimdysiu prižiūrima kitos gydytojos. Ir pamini, kad apie epidūrą nėr ko ir galvot.
Na, tai ir laukėm. Atėjusi akušerė vis pasižiūri į toniukų kreives, nusistebėdama, kad sąrėmiai dažni, bet neilgi (tuo metu mane buvo suėmęs pyktis – pagalvojau, na, nuo to,kad jie neilgi,neskauda mažiau).
Laikas nuo 18.30 kažkur ėmė slinkti lėčiau..O lygiai 20val. mane vėl nuvedė apžiūrai. Ir ką – atsidarymas 9cm.!Tuomet nuleido vandenis ir liepė vaikščioti.Uj, va tada tai jau skaudėjo..Atvedė ir mano brangųjį su visais daiktais. O jam tokia „atrakcija“ – sovietinių laikų gimdykla, su savo lempom ir plytelėm, kad puolė fotografuot su telefonu. Beje,šiek tiek nukrypsiu – gal todėl, kad tikėjausi kažko dar baisesnio, tos senosios gimdyklos visai nebuvo bjaurios man..O be to,visiem dabar kartoju – kai skauda, tai nusispjaut, ar sienos auksinėm, ar sovietinėm plytelėm išklijuotos..
Apie 20.30val. mane paguldo ant įžymiojo stalo, liepia laukt stangų ir t.t. O atėjus laikui stumt, pasirodo,kad teisingai stumt nemoku doh.gif Nepadėjo nei kursuose gauta informacija, nei akušerės nurodymai..O dar kai visi tuos nurodymus tik ir dalina, o tau skauda, ir sako,kad blogai, tik pyktis ima..Na, bet truputį po truputį ir galiausiai 21.15val gaunu savo pilviuko gyventoją ant pilvo..Tokį šiltutį ir knirkiantį..Ir aišku, iškart apsiašaroju..Dar tiesa,pagalvoju – o kodėl niekas jam per užpakalį neužplojo,kad jis suriktų biggrin.gif
Na,o toliau sekė visi „pabaigiamieji“ darbai..Mane „tvarkė“ akušerė, su kuria dar spėjom draugiškai paplepėti ir pajuokauti.Vyras tuomet buvo prie vaiko,jį kalbindamas ir rašydamas žinutes.
Taigi,po poros valandų,tą patį vakarą buvom perkelti ir į pogimdyvinį skyrių. Per tą greitą vyksmą pamirštam paprašyti šeimyninės palatos ir gaunam vienvietę. Taip jau gavosi, kad pirmąją naktį visi miegojom (nors nelabai aišku,kiek ten kiekvienam to miego buvo) vienoje lovoje – leliukas šalia manęs,kad nesušaltų, o tėtis kojūgalyje susirietęs rolleyes.gif
Tai irgi juokauju – sakau,per vieną dieną spėjom „pasisvečiuoti“ ir patologiniame, ir gimdymo, ir pogimdyviniame skyriuje..
O šiaip tai iš tiesų noriu labai padėkoti visam GN kolektyvui – visų šitų trijų skyrių – už labai šiltą bendravimą, už žinojimą, kad drąsiai galiu kreiptis pagalbos..Ir tiesa, su niekuo nebuvau susitarus ir niekam nieko nemokėjau..Taigi, yra gerų žmonių, kurie ne pinigais viską matuoja..Ir vat šitiems žmonėms esu labai dėkinga, kad šias Šv. Velykas galėjome švęsti jau trise... wub.gif
Atsakyti
thumbup.gif truputuka pavydziu sklandaus gimdymo wub.gif Linkiu, kas sunelis augtu sveikas ir stiprus tongue.gif
Atsakyti
ENRIGAlabai graži istorija thumbup.gif Aukit didučiai ir sveikučiai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
labai faina istorija. aciu. bukit sveikuciai 4u.gif
Atsakyti
Tikrai, labai graži istorija. 4u.gif Linkiu kad ir gyvenimas būtų toks sklandus, lengvas ir laimingas. mirksiukas.gif Sėkmės jums.
Atsakyti

labai graziai viskas papasakota..saunu...sekmes ir lengvai auginant!

p.s mano portadienis taip pat 02-19...ta diena gimsta super zmogeliukai thumbup.gif
Atsakyti
graziai aprasyta istorija 4u.gif aukit dideli ir sveiki, sekmes jusu seimynelei 4u.gif
Atsakyti
Aciu visom uz linkejimus blush2.gif

O siaip tai visiem sakau,kad dabar mano gyvenime nieko netruksta,turiu tai,kas svarbiausia wub.gif Ir tikrai esu laiminga rolleyes.gif
Atsakyti

aukite sveiki ir stiprus. 4u.gif
Atsakyti
Laabai grazi istorija, sveikatos ir laimes jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
po sitos istorijos ir as prisiminiau klaipedos gimdymo namus biggrin.gif ir tas sovietines plyteles, bet kaip sakei tuo momentu ne tas rupejo drinks_cheers.gif aukit sveiki, sekmes jums mirksiukas.gif
Atsakyti

Na, šaunuolė! Viskas taip lengva ir paprasta! drinks_cheers.gif
Atsakyti