O viskas prasidėjo taip

Na,mergvakaris buvo šaunus,prisiminsiu visą gyvenimą,bet juk aš ne apie tai

Šaunios buvo ir pačios vestuvės,ir povestuvinė kelionė i Turkiją..
O visą nėštumo laikotarpį prisimenu kaip pačius geriausius mėnesius savo gyvenime..Tiesa,patikėti,kad esu nėščia,sunkiai sekėsi - nejutau nei būdingųjų požymių - pykinimo,vėliau tinimų,rėmens ėdimo ir pan.Ir jei ne augantis pilvas,o vėliau prisidėję ir mažulio spyriukai,tikrai sunkiai patikėčiau.Buvau 'aktyvi' iki pat paskutiniųjų dienų - dirbau iki 8mėn.,negalėdavau nė dienos išsėdėt kur neišėjus,kitaip su manim sunkiai susikalbėdavo žmonės

Pagal visų bobučių pastebėjimus,kinų lenteles ir echoskopus mums pranašavo berniuką.Na,o pati tuo įsitikinau,kai 33sav. echoskopijos metu ekrane pamačiau vyriškus "atributus".
O ir gimdymo datų turėjau bent kelias,kurios varijavo nuo vasario 8d. iki vasario 22d.Todėl nieko keisto,kad įdomumo dėlei draugai,tėvai ir pažįstami spėliojo datas,kada gi aš išsilukštensiu. Ir,kas be ko,labai nervindavo,praėju kuriai datai,gaunamos žinutės su klausimu "Ar jau???".O kadangi supermamos liniuotė irgi rodė praėjus 40savaičių,tai neiškentus pasikeičiau parašą į "Kai gimdysiu - parašysiu

O apie 5ryto pajutau pirmuosius pamaudenimus.Tokius vos vos.Kurie kartojosi tai kas 20min,tai vėl dingdavo.Susiruošę išvažiavom į ligoninę.Priėmimo skyriuje (apie 11-12val.) mane išsiklausinėję akušerės negalėjo nuspręst,ar siųsti į patologinį,ar jau į gimdymo skyrių.Bet nutarė vistik guldyti į patologinį,sakydamos,kad bet kada galima pervesti bus jei ką.
Na,o patologiniame po apžiūros gydytoja pasakė,kad atsidarymas jau 4-5cm.

Taigi,apie 16val.aš jau gimdymo skyriaus palatoje laukiu savo brangiojo..Matuojami vaisiaus širdies toniukai,spėju pasidairyt po palatą - skausmai dar visai pakenčiami.Atvažiuoja ir mano brangusis.Atėjęs gydytojas nupasakoja visą situaciją - kad normaliame gimdyme per valandą atsiveria 1cm.,todėl apie 20val.teoriškai atsidarymas turėtų būti 10cm.,na,kaip ir turėčiau gimdyti. O jei netyčia viskas pasisuktų kiek kitaip,liepia pranešti ir palieka mus su vyru vienus, tiesa,dar informuodamas, kad kaip tik tą 20val. keičiasi pamaina, todėl tikriausiai gimdysiu prižiūrima kitos gydytojos. Ir pamini, kad apie epidūrą nėr ko ir galvot.
Na, tai ir laukėm. Atėjusi akušerė vis pasižiūri į toniukų kreives, nusistebėdama, kad sąrėmiai dažni, bet neilgi (tuo metu mane buvo suėmęs pyktis pagalvojau, na, nuo to,kad jie neilgi,neskauda mažiau).
Laikas nuo 18.30 kažkur ėmė slinkti lėčiau..O lygiai 20val. mane vėl nuvedė apžiūrai. Ir ką atsidarymas 9cm.!Tuomet nuleido vandenis ir liepė vaikščioti.Uj, va tada tai jau skaudėjo..Atvedė ir mano brangųjį su visais daiktais. O jam tokia atrakcija sovietinių laikų gimdykla, su savo lempom ir plytelėm, kad puolė fotografuot su telefonu. Beje,šiek tiek nukrypsiu gal todėl, kad tikėjausi kažko dar baisesnio, tos senosios gimdyklos visai nebuvo bjaurios man..O be to,visiem dabar kartoju kai skauda, tai nusispjaut, ar sienos auksinėm, ar sovietinėm plytelėm išklijuotos..
Apie 20.30val. mane paguldo ant įžymiojo stalo, liepia laukt stangų ir t.t. O atėjus laikui stumt, pasirodo,kad teisingai stumt nemoku

Na,o toliau sekė visi pabaigiamieji darbai..Mane tvarkė akušerė, su kuria dar spėjom draugiškai paplepėti ir pajuokauti.Vyras tuomet buvo prie vaiko,jį kalbindamas ir rašydamas žinutes.
Taigi,po poros valandų,tą patį vakarą buvom perkelti ir į pogimdyvinį skyrių. Per tą greitą vyksmą pamirštam paprašyti šeimyninės palatos ir gaunam vienvietę. Taip jau gavosi, kad pirmąją naktį visi miegojom (nors nelabai aišku,kiek ten kiekvienam to miego buvo) vienoje lovoje leliukas šalia manęs,kad nesušaltų, o tėtis kojūgalyje susirietęs

Tai irgi juokauju sakau,per vieną dieną spėjom pasisvečiuoti ir patologiniame, ir gimdymo, ir pogimdyviniame skyriuje..
O šiaip tai iš tiesų noriu labai padėkoti visam GN kolektyvui visų šitų trijų skyrių už labai šiltą bendravimą, už žinojimą, kad drąsiai galiu kreiptis pagalbos..Ir tiesa, su niekuo nebuvau susitarus ir niekam nieko nemokėjau..Taigi, yra gerų žmonių, kurie ne pinigais viską matuoja..Ir vat šitiems žmonėms esu labai dėkinga, kad šias Šv. Velykas galėjome švęsti jau trise...