Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko (-ų) išlaikymas (alimentai)

Noreciau paklausti iki keliu metu vaikam dabar reik moketi alimentus g.gif Esu girdejusi , kad jei vaikas mokosi tai iki 24 metu reik moketi.Ar tai tiesa?Isanksto dekoju uz atsakyma wink_3.gif
Atsakyti
QUOTE(Jomke @ 2004 12 30, 13:15)
Noreciau paklausti iki keliu metu vaikam dabar reik moketi alimentus g.gif Esu girdejusi , kad jei vaikas mokosi tai iki 24 metu reik moketi.Ar tai tiesa?Isanksto dekoju uz atsakyma wink_3.gif

Iki 18 metu. O po to savo noru gali islaikyti vaika, bet tai neprivaloma. Alimentai mokami iki vaikas tampa pilnameciu. smile.gif
Atsakyti
jau priimta berods pataisa, kad alimentai mokami iki 24 metų, jei vaikas tęsia mokslus. Jei netęsia, tada iki 18
Atsakyti
Manyciau, kad to reikia teisininko paklausti. Kitoje temoje.
Atsakyti
Siaip jau terminas "alimentai" nebevartojamas, dabar -"islaikymas" (na tikrai graziau skamba).

Civilinio Kodekso 3.194 straipsnis. Išlaikymo priteisimas

3. Išlaikymą teismas priteisia, kol vaikas sulaukia pilnametystės, išskyrus atvejus, kai vaikas yra nedarbingas dėl invalidumo, kuris jam nepilnamečiui nustatytas, arba kai vaikui būtina parama, jis mokosi vidurinių, aukštųjų ar profesinių mokyklų dieniniuose skyriuose ir yra ne vyresnis negu 24 metų.

Svarbiausia DIENINIAME skyriuje, kad mokytusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jomke @ 2004 12 30, 12:15)

Yra priimta Civilinio Kodekso pataias, kuri įsigaliojo 2004 11 26.
Štai šitas pakeitimas:

1 straipsnis. 3.194 straipsnio 3 dalies pakeitimas

Pakeisti 3.194 straipsnio 3 dalį ir ją išdėstyti taip:

„3. Išlaikymą teismas priteisia, kol vaikas sulaukia pilnametystės, išskyrus atvejus, kai vaikas yra nedarbingas dėl invalidumo, kuris jam nepilnamečiui nustatytas, arba kai vaikui būtina parama, jis mokosi vidurinių, aukštųjų ar profesinių mokyklų dieniniuose skyriuose ir yra ne vyresnis negu 24 metų.“

Taip kad vaikui alimentus gali mokėti ir iki 24 metų.
Atsakyti
Gali, bet neprivalo? Jei suejus 18 metu, alimentu mokejimas nutruko, tai reikia kreiptis i teisma, kad priteistu juos iki 24 metu? Vaikas mokosi vidurineje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PaneleKiausiniene: 31 gruodžio 2004 - 11:58
QUOTE(PaneleKiausiniene @ 2004 12 31, 11:57)
Gali, bet neprivalo? Jei suejus 18 metu, alimentu mokejimas nutruko, tai reikia kreiptis i teisma, kad priteistu juos iki 24 metu? Vaikas mokosi vidurineje.

Taip, reikia kreiptis į teismą.
Atsakyti
Aciu visoms uz atsakymus wink_3.gif
Atsakyti
na kaip man aiskino(kai i lt buvau gryzus) tai moka iki 18, o paskui reike pacem vaikui ateit ir atnest popierius kokius nors kad mokinasi, tada toleu maka iki 21. man tai aiskino praeita vasara.
Atsakyti
QUOTE(labux @ 2005 01 14, 14:36)
na kaip man aiskino(kai i lt buvau gryzus) tai moka iki 18, o paskui reike pacem vaikui ateit ir atnest popierius kokius nors kad mokinasi, tada toleu maka iki 21. man tai aiskino praeita vasara.

Idomu kas cia taip "protingai" paaiskino? Ir kur tas vaikas turetu eiti, ir kam tuos popierius nesti blink.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2005 01 14, 14:44)
Idomu kas cia taip "protingai" paaiskino? Ir kur tas vaikas turetu eiti, ir kam tuos popierius nesti  blink.gif ?

na tikslei neprisimenu bet lygtais sodroi aiskino, kaskokioj valstybinei istaigoj kuri tvarko situs reikalus. o eiti tai ten ir turi i ta istaiga kuri viska ir tvarko, o nesti tos popieruis tam kad yrodytu jog mokinasi, nes jai nesimokina tai tada nemoka tos pasalpos toleu.
Atsakyti