Įkraunama...
Įkraunama...

Sužvejota dukrelė

Nėštumo metu jaučiausi puikiai. Manęs nepykino, nesvaigo galva. Tik žuvis vienu metu nebuvo maloni. schmoll.gif Deja, šeštame nėštumo mėnesy atsidūriau ligoninėje. Dažnai "kietėjo" gimda. Jaučiausi kaip su akmeniu pilve. Kad man gali grėsti persileidimas net negalvojau. Maniau, jog guliu profikaltiškai. Vėliau vyras atsargiai paaiškino, kas man grėsė. Ligoninėje praleidau apie dešimt dienų ir grįžau į namučius.
Apie gymdymą buvau prisiklausiusi visko! Deja, tik viena moteris sakė, jog vaikus gimdyti jai juoko darbas!
Kad būtų drąsiau, prašiau vyro dalyvauti gimdyme (juk pirmas kartas buvo thumbup.gif ). Jis mielai sutiko. Beliko laukti "baisiosios" (taip tą dieną vadino viena kaimynė).
Atėjo ta diena, kai pas ginekologę atėjau paskutinį kartą. Vyras nekantravo už durų, nes planavome tądien važiuoti prie ežero. Jis labai norėjo meškerioti, o aš visą rytą saviškiams juokavau: "Šiandien gimdysiu. Ot pamatysit".
Ginekologė, apžiūrėjusi mane paklausė, ar nenorėčiau šiandien gultis į Akušerijos skyrių. Iki gimdymo nustatytos datos buvo likusi savaitė, bet ginekologė įtarė, jog galiu nesulaukti tos birželio 15 d. g.gif Nors problemų dėl atvažiavimo prasidėjus gimdymui nebūtų buvę, nes su vyru gyvenu netoli ligoninės, gultis sutikau. ax.gif
Vyras šią žinią sutiko truputį nusiminęs. Pazyziau, kad žvejoti nevažiuotų. "O jei gimdysiu šiandien?" - paklausiau. O jis tik paprašė: "Būk gera, šiandien negimdyk!" Na taip, pamaniau, tu vaikiukui tai pasakyk.
Įėjusi į palatą beveik iš karto moterims pasakiau: "Vyras išvažiavo žvejoti, o aš imsiu ir pagimdysiu". lotuliukas.gif
Apžiūrėjusi mane vyr. gydytoja tarė : "Šok ant gimdymo stalo! Tuoj gimdysi!".
Na va, pamaniau, prisijuokavau. blush2.gif O kurgi sąrėmiai? Man tik truputį maudė ties pusiauju, ir viskas!
Šeštą vakare aš jau gulėjau ant gimdymo stalo. Vyr. gydytoja vaikščiojo po gimdyklą ir pasakojo, koks nuostabus už lango oras. "Taip,- tariau.- O vyras žvejoja!". g.gif
Kad gimdau nepranešiau niekam. Kad nesijaudintų. Norėjau padaryti staigmeną. Patikėkit - buvo! lotuliukas.gif thumbup.gif
Gydytoja leido pajusti porą stipresnių sąrėmių. Į veną kapsėjo lašalinė. Kita ranka galėjau laikytis už gimdymo stalo rankenos. Suleido nuskausminamuosius. Visas personalas, buvęs šalia manęs, buvo malonus ir dėmesingas. Gal ir keistai nuskambės, bet gimdymo metu galvojau apie žvejojantį vyrą, namiškius, kurie galbūt spokso kokį vakarinį serialą. O aš va gimdau!!!
Vakare, po septynių penkiolika (laiką žinau tiksliai, nes buvau su laikrodžiu - tam atvejui, jei niekas jo neturės) gimė nuostabi mergytė. Visa giminė buvo įsitikinusi, jog gims berniukas, tad aš vos nesušukau: "Kokia mergytė?! Turėjo būti berniukas!". Atsipeikėjau. Man ją parodė. biggrin.gif Mažytė turėjo tik vieną apgamą - ant užpakaliuko. Man tai pasirodė labai juokinga. Norėjau, kad ji viesiems, kurie pranašavo berniuką, pasakytų: "Aš mergytė! Nori pamatyti mano apgamą?"- ir atkištų užpakaliuką.
Paprašiau akušerės, kad paskambintų mamai (jau močiutei) ir praneštų apie anūkę (mobilaus tuomet neturėjom). Mama tuo metu sėdosi prie telefono, kad paskambintų man, bet nespėjo. Akušerė ją aplenkė. Pakėlusi ragelį išgirdo: "Aš kalbuosi su senele? Jums gimė anūkė. Svoris 3100 g, ūgis 51 cm. Mama ir dukrelė jaučiasi puikiai"... Gerai, kad mama sėdėjo. lotuliukas.gif
Vyrą "pagavo" kelyje jau grįžtantį į namus. Visi puolė sveikinti, o jis tik sugebėjo paklausti: "Kas?"
Kai jis įžengė į palatą, tariau: "Juk sakiau, kad gimdysiu. O visi netikėjo!". Abu jautėmės laimingi. Su šypsena stebėjau, kaip nedrąsiai jis laiko dukrytę. tongue.gif
Gimdžiau pirmadienį. Valgyti man nešdavo į palatą, kadangi negalėjau eiti. Buvau sukarpyta, nusilpusi. Trečiadienį pamėginau nueiti į valgyklą pati - apalpau. Ketvirtadienį išleido į namus. Čia mane pasitiko nuostabi švara, tvarka ir maža lovytė. Vyras palutes skalbė parą. Po to parnešė sauskelnes, nes jo krumpliai buvo kruvini.
Mėnesį negalėjau sėdėti. Metų prireikė, kad visiškai atsigaučiau. Dabar Skaistutei tuos bus 10 m. Šaunuolė mergytė, mamos pagalbininkė. thumbup.gif
Tėčio pagauta žvejojant..... wub.gif
Atsakyti
Linksma istorija:) Gražus dukrelės vardas. nu, viskas čia labai gerai 4u.gif
Atsakyti
gražus pasakojimas, bus vyrams savo moterų neklausyt, jei pasakei, kad gimdai reiškiasi gimdai, o jis mat žvejoti lotuliukas.gif
Atsakyti
Graži istorija wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(donna bona @ 2007 05 04, 13:53)
Linksma istorija:)  Gražus dukrelės vardas. nu, viskas čia labai gerai 4u.gif

Užtat kai gimdžiau sūnų, nepaleidau vyro. thumbup.gif šaunuolis ir virkštelę perkirto, tik paklausė, ar man neskaudėjo, kai jis kirpo lotuliukas.gif na, bet ten jau kita istorija 4u.gif
Atsakyti
Gražiai papasakota istorija smile.gif .
man irgi giminė parnašavo sūnų, o gimė dukrelė ir aš niekaip negalėjau patikėti biggrin.gif , nors varda buvom išrinke tik mergaitei thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Zylute1 @ 2007 05 04, 16:08)
Užtat kai gimdžiau sūnų, nepaleidau vyro.  thumbup.gif  šaunuolis ir virkštelę perkirto, tik paklausė, ar man neskaudėjo, kai jis kirpo  lotuliukas.gif  na, bet ten jau kita istorija  4u.gif

Mes taip pat vardą mergaitei buvome sugalvoję, va ir netikėk nuojauta sunglasses2.gif
Atsakyti
gera zuvele pagavo lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Grazi istorija, dvelkianti tokiu neapsakomu svelnumu ir tik is to, kiek prireike visiskai atsigaut, galima sprest, kad tas gimdymas nebuvo is lengvuju. Saunuole mamyte, viska istverusi ir padovanojusi savo vyrui nuostabiausia jo gyvenime zuvele wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Tooraa @ 2007 05 05, 16:39)
Grazi istorija, dvelkianti tokiu neapsakomu svelnumu ir tik is to, kiek prireike visiskai atsigaut, galima sprest, kad tas gimdymas nebuvo is lengvuju. Saunuole mamyte, viska istverusi ir padovanojusi savo vyrui nuostabiausia jo gyvenime zuvele wub.gif

Tiesa, po gimdymo jauciausi klaikiai, juk ant stalo atsiguliau be skausmų, o po valandos buvo dukrytė. Gimdyti nemokėjau schmoll.gif , todėl vaikelį gydytoja išstūmė užgriuvusi ant mano pilvuko. . wacko.gif Bet argi prisimename tai, kas buvo nereikšmingo? ax.gif Aš prisimenu tik linksmas akimirkas..... Ir tą jausmą - aš MAMA thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
kaip smagu skaityti grazias istorijas
Atsakyti
Labai smagi istorijyte, tiesiog pavykusi zvejyba!!! 4u.gif
Atsakyti