QUOTE(leonel @ 2007 08 30, 22:13)
Gal turi kokių antienos vyniotinių receptų?
Esu auginusi antis, tai zinau, kad jos labai megsta sraiges, todel parasysiu viena vyniotinio receptuka su sraigemis. kas bijo sraigiu, vietoj ju galima naudoti virta jautienos liezuvi.
1 antis
1 paprika
1 vidutinio dyzio morka
2 kiausiniai
3 saukstai maltu dziuveseliu
7 virtos sraiges ( arba 1/3 jautienos liezuvio)
1 svogunas
1 anties kepeneles ( keptos ), bet neturint, galima apseiti i be ju
maltu pipiru, prieskoniu, druskos
Nuo anties kaulu nurengti mesyte, krutines file( su oda) plonai ismusti, likusia mesa sumalti. Paruosti idara: kiausinius isplakti su prieskoniais, druska; sumalti sraiges( liezuvi), sutarkuoti morka; pakepti su trupuciu sviesto smulkiai pjaustyta svoguna, sumalti kepeneles, susmulkinti paprika. Viska sumaisyti, suberti dziuveselius. Galima i idara deti ir smulkiai pjaustyta rugstu obuoli.
Ant merles ar specialios kepimo pleveles deti anties krutineles file odele i medziaga, ant virsaus krauti paruosta idara , susukti viska i vyniotini, perristi siulu ir virti pasudytame vandenyje su lauro lapeliais apie 1,5-2 val.
Galima vyniotini ir kepti. Tokiu atveju nurengiu anties oda pradedama nuo kaklo ( stengiuosi nepazesti odos). Jei oda itruksta - susiuvu keliais dygsniais, kad idaras neiskristu. Odos isnara gaunasi su 5 skylem - kaklo, sparnu, kulseliu ir uodegos. Skyles uzsiuvu, palikdama tik viena didziausia, per kuria sudedu idara. Siu atveju i idara butinai dedu bent pora pjaustytu rugsciu obuoliu.
Prikimsta anti uzsiuvu, ikisu i kepimo maiseli ( buna Maximose), ipilu stikline raudono vyno ar obuoliu, vynuogiu sulciu i maiseli ir uzrisu. Idedu i kepimo skarda ir salia ipilu vandens 1/2 stilkines, kad butu ant dugno( kepimo metu vis papildau). Kepu apie 1,5-2 val.
Tiek virta, tiek kepta vyniotini ( kepta isimu is kepimo maiselio) paslegiu bent 2-3 valandom saltai. Galima juos valgyti ir karstus.
Skanaus!
Papildyta:
Nuo anties vyniotinio likusius kaulus isverdu ir padarau sriuba ( skaniausia su raugintais kopustais).