Tą vakarą dar nuvažiavau apžiūrėjau savo butą , jaučiaus gerai, tik po manim gyvenanti tokia bobutė akušerė liepė niekur nevažinėt, nes tipo jau aš tuoj gimdysiu

Vakare grįžus ištino kojos, jaučiuos kažkaip keistai... 11 val pradedu skaičiuot sarėmius 4- 6 min , bet kadangi taip jau buvo 4 tadienį naktį, ir sukėlėm netikrą pavojų šį kartą panikos nekeliam. Nueinu į tuliką ir ant grindų lieka nedidelė balutė... Vandenys? - o gal ne?

Nuvažiuoju į Trakus ir pataikau pas kažkokį dieduką (kaip vėlaiu paaiškėjo tai buvo paskutinis jo budėjimas)- tą naktį "antšlagas", gimdo dar kelios, vietų nėra ... Diedukas ryškiai kosmose, nelabai gaudosi, įbėga, įkišą pirštą ir sako -TOLI

Sarėmiai padažnėja...3 val. vėl skambinu gydytojui, sakau -TIKRAI i nubėgo vandenys, o jis sako- tu labai nekantri, gal gali palaukt iki aštuonių ryto ir atvažiuot pas mane į kabinetą... Nu ką -bandysim

Tai ka įsitaisom su vyru virtuvėj, ir sarėmiaujam 4 val... 5 val... 6 val. sarėmiai kas 2-3 minutės- velniop, važiuoju gimdyt... Mašinoj paskambinu gydytojui, sakau viskas - iki aštuonių nedatrauksiu, sarėmiai vienas po kito važiuoju į ligoninę, susitiksim...
Ligoninėj pasitinka ta pati sesutė -OOOO kaip mes gimdom

SKAUDA... Akušerė sako lialiukas eina, jau netoli... Sakau- kur nebetoli? Maišiogaloj?

Pusę devynių pasirodo gydytojas - atsidarymas jau 8 cm.... Skauda... kvėpuoju ir nekvėpuoju, rėkauju...nors žinau kad nereikėtų...
Matai - sakau gydytojui - aš vis dėlto gimdau. Ir nuo kada? Sakau - nuo ketvirtadienio. Sako rašysim tave į rekordų knygą -ilgiausias gimdymas

Kažkuriuo mometu gydytojas lyg tarp kitko pasakė, kad aš jau kuris laikas atsidarius ir leidžiasi galva , jau leidžia kažkiek stumtelėti.

Apie 10 val -gydytojas praneša kad gimdom

Tai ir stumiu, stumiu kaip už tėvynę....
Keletas stumtelėjimų - sako turim galvutę. Nori paliesti? Sakau ne, -sako plaukai tamsūs kaip tėčio, o kokia jūsų plaukų spalva?" - NEŽINAU!!!!!!

Kažkuriuo momentu mane kirpo, nepamenu.... Stumiu... stumiu...
Ir Viskas...
Staiga palengvėja - gydytojas laiko ant rankų - AMELIJĄ. ... atsiurbia nosytę, mergytė knerkteli ir pasisveikina... Akyse ašaros... Padeda ant pilvo, šilta, šlapia, neapsakomai graži.... jausmas - nenusakomas... verkiu ....
Kol gimdau placentą ir siuvinėja mano "sažinę", smagiai pablevyzgojam, pakalbam lenkiškai, gydytojas pasiūlo apsilankyt pas jį po 6 savaičių, pakalbėsim apie "priekaištavimo reikalus" ..., juk pametinukų neplanuojam?
Vat taip va. Po dviejų dienų išrašė namo...