QUOTE(Gabri @ 2005 01 13, 11:09)
Labai dziaugiuosi radus tiek mezganciu bendraminciu
Gal galetumet pasidalinti patirtimi kaip graziai ismegzti piesineli megztinyje? Vyras uzsinorejo megztinio su elniais ir viskas, joks kitas netinka
Man labai negraziai krastai gaunasi ten kur siulas keiciasi. Ar piesinelio siulas gali buti kitos rusies nei viso mezginio, ar butinai toks pat? O gal geriau issiuvineti? Pavienes akis siuvineti ar irgi ismegzti? Kaip padaryti vienoda itempima?
Zodziu, simtas klausimu, tikiuosi ne man vienai tas aktualu...
Šiaip kiek mezgiau raštus, stengiausi, kad siūlai būtų panašaus storio (bent

, jei jau nenori visai tokio pat pirkt). O kraštai negražiai gaunasi gal kad per laisvas siūlas? Arba pamėgink taip: išmezgi raštą vienos spalvos siūlu, tada 1 akį pagrindine spalva ir rašto siūlą apsuki apie pagrindinės spalvos siūlą. Oi kaip sudėtingai parašiau

. parodyt tai galėčiau, o papasakot sudėtinga
Jei daugiau nei 2 akis reik išmegzt kitos spalvos siūlu, tai išvirkščioj pusėj siūlus vis sukeisdavau (na, kaip čia aiškiau pasakius, pirmos spalvos siūlą sukeiti su tuo, kuriuo mezgi, kad kitoj pusėj per ilgas nekabėtų). O vienodas įtempimas.. hmm... čia jau praktika mano manymu...
Šiaip neseniai mezgiau mažajai suknytę, tai ten ant kišenių buvo aguonos. Siūlus išvirkščioj pusėj sukeisdavau kas kiekviena akis. Gavosi gražiai, tik man šiek tiek per kieta atrodo