Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Pudingu as nelabai megstu, bet sitas ir toks puresnis gaunas.
O del grietineles nezinau, man rodos ji duoda ta puruma g.gif .
As jau nuo ryto vis po sauksteli paragauju blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2007 08 02, 13:27)
Pasidalinsiu receptuku, kuri ka tik gaminau.
Buvo laaaabai skanu, mb net paklause, ar neturiu kartais kokio italisko kraujo, kad taip is pirmo karto pavyko, ne,sakau, turiu SM, kur galima rasti visko good.gif

o dariau tai jau minetais receptais, bet kaip zinia,kiekvienai gaunas skirtingai...

mesos padaza dariau taip: pakepinau farsa vandenyje su daug visokiu prieskoniu, paprika, kariu ir tt.. supylau padaza is indelio, kuris skirtas boloneze darymui, bet man jis skaniausias, kad nebutu per tirstas, supyliau sultinio du  gerus puodelius, gavos daug skyscio tada.
taip pat dariau ir balta padaza: supyliau piena, miltu idejau, druskos, margarino (bet cia toks keistas tas margarinas, fat free, toks netirpstantis atrode kad bus) ir muskato riesuto taip nemazai, ir viska maisydama virinau. na gavos taip, kad miltu idejau siek tiek per daug  blush2.gif  ir guzuliukai nebeissimaise, tai paemiau ir perkociau per kostuva, ir tie gabaliukai man pasiliko. tada gavos toks apyskistys be jokiu guzuliuku labai skanus padazas  thumbup.gif

kadangi vis dar pabijojau, kad lakstai gali buti kieti, tai isdejau dugna visa kad uzpildytu skarda, gavos kitur net puse kad dvigubai, bet nenorejau lauzyti, tada uzpyliau sultiniu, kad apsemtu lakstus. ir apibarsciau suriu siek tiek.kad susigertu bent kiek.
tada dejau mesos padaza, siek tiek apslaksciau baltu. dejau makaronus, vel siek tiek su sultiniu. tada vel mesos, ir uzpyliau is indelio marinuotu darzoviu, i kurias ieina paprika, ananasas, kukuruzai ir morkos. vel lakstai, baltas padazas ir likusi mesa bei darzoves. vel lakstai, supyliau likusi balta padaza ir siek tiek sultinio likusio kad viska padengtu, bet daug skyscio nebutu. viskas keliavo i orkaite. kepe apie 20 min, kol lakstai pradejo raitytis.pats virsutinis sluosknis buvo tik siek tiek kietesnis uz visus kitus, kiti tai labai minksti.
user posted image
tada palikau kokiai 10 min pastoveti, na nes buvo per anskti.
po to uzbarsciau surio ir dar pakepiau zemesnej temperaturoj 5 min.
user posted image

ir viskas, lazanija mano paruosta essen.gif
user posted image

jautesi skaniai muskato riesutas, marinuotos darzoves dave tokio kaip ir rugstumo, na buvo superrr  blush2.gif  dziaugiuos kaip mazas vaikas, kad taip pavyko is pirmo karto.

Atsakyti
grange - labai skaniai atrodo, reiks pabandyt kuri savaitgali kai namie busiu... o makaronu vieno pakelio uztenka?
Atsakyti
QUOTE(skyler @ 2007 08 02, 14:00)
grange - labai skaniai atrodo, reiks pabandyt kuri savaitgali kai namie busiu... o makaronu vieno pakelio uztenka?

mano makaronai buvo tokie
user posted image
tai dar net liko, sunaudojau siek tiek daugiau nei puse. nes mano skrada tokia buvo kad nelabai atitiko ilgi ir ploti kad viskas uzsipildytu, tai dejau kai kur dvigubai. bet siaip puses pakio uztenka jei gerai telpa i skarda, ir daug iseina. mb valge dviguba porcija, as viena, ir dar liko 4 dideli gabalai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 02 rugpjūčio 2007 - 14:09
QUOTE(grange @ 2007 08 02, 15:08)
mano makaronai buvo tokie

o faršas atrodo raudonas, čia nuo dražovių marinato g.gif
lakštų neapvirei g.gif
labai niam atrodo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2007 08 02, 15:05)
o faršas atrodo raudonas, čia nuo dražovių marinato  g.gif
lakštų neapvirei  g.gif
labai niam atrodo  wub.gif

farsas atrodo raudonas nuo padazo, kuri dejau, nes jo buvo nemazai. mesa tikrai iskepus, nes ja iki galo kepiau keptuveje. ai dar gali butio raudonis ir nuo paprikos nes dejau milteliu.
lakstu neviriau. tik pirma sluoksni apslaksciau , na tiksliau apipyliau su vistienos sultiniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 02 rugpjūčio 2007 - 15:31
QUOTE(cacukas @ 2007 07 17, 17:58)
Sveikutės,

Va čia mano vištiena su makaronais...  4u.gif

Reikės (dviems žmonėms):
Vištos krūtinėlės,
Pusė pakelio makaronų (250 gr)
Dviejų svogūnų,
Morka
Pievagrybių
Pomidoras
Grietinės
Fermentinio sūrio
Keli šaukštai miltų
Prieskonių

Pirmiausia vištienos krūtinėlę supjaustyti juostelėmis ir pakepti keptuvėje. Į kepimo pabaigą pabarstyti prieskoniais, druska.

user posted image

Kol kepa krūtinėlė išsivirti makaronus, galima ir spagečius.

Tada ruošti padažą. Pirmiausia kepame smulkintus svogūnus, tada dedame tarkuotas morkas, tada smulkintus pievagrybius ir galiausiai smulkintą pomidorą. Įpilame stiklinę vandens ir patroškiname kokias 5 min. Įberiame prieskonių.
Pabaigoje supilame grietinę ir padažą sutirštiname miltais.

user posted image

Tada viską dedame į lėkštę... Skanaus...  essen.gif

user posted image

Sita darysiu rytoj rolleyes.gif Atrodo skaniai.

QUOTE(aguonele @ 2007 07 30, 14:15)
Kepu dabar tuos pyragelius.Jau kvepia skaniai  thumbup.gif
O as papasakosiu kaip su tai tesla dar apkepa darau.Zodziu reikes:
teslos
5 svogunu dideliu
150g kumpelio
100 g surio fermentinio
200 ml pieno
200 g skystos grietineles
3 kiausiniai + 1 kiausinio trynio
petrazoliu

Tesla atsisaldzius isdelioti forma. As imu stikline, tada ne taip prilimpa, ir maziau riebalu reikia jai istepti.
Svogunus apsikepinti, tada ideti kumpeli ir trumpai kartu pakepinti. Pagardinti druska ir pipirais.
Grietinele, piena, 3 kiausinius ir kiasinio tryni suplakti.Pagardinti.Suberti suri tarkuota.
I svogunus su kumpeliu suberti susmulkinta petrazole ir viska sudeti i forma. Ant virsaus uzpilti kiausiniu plakini ir pasauti i orkaite. As kepu tol kol spalva grazi bus ir ne toks skystas . Labai skanu. As negailiu petrazoliu, nes man jos skanu.
Sekmes darant jei kam patiko  didis.gif

Ir as panasiai darau, dazniausiai darau sveciams.
Atsakyti
Oi kokį čia Jūsų puslapiuką atradau...o aš alkana darbe sėdžiu....ir seilę varvinu blink.gif
šaunuolės virėjos biggrin.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Bransha @ 2007 08 01, 12:29)
Vakar vakarienei gaminom cukinija. Kadangi vakarais dazniausiai labai jau tingiu ilgai stoveti prie keptuves, tai darem stai tokius "kepsnelius":
Cukinija supjausciau griezineliais, ir truputi pakepiau ikaitintoje keptuveje is abieju pusiu. Kad siek tiek suminkstetu.
Tada sudejau i folija isklota skarda, apibarsciau prieskoniais (as naudojau picu prieskonius, smulkinta cesnako truputi ir maltus pipirus) Ir apibarsciau tarkuotu suriu. Man kuo daugiau tuo skaniau  wub.gif 
Uzdengiau folija ir i orkaite 10-12 min, kol issilydo ir siek tiek apskrunda suris.
Skanaus  wink.gif
user posted image

Tetis sukirto prie alaus  drinks_cheers.gif
O mes su mama pavadinom tai dietiska vakariene  thumbup.gif  (be alaus  lotuliukas.gif )


o aš dar į viduriuką faršo dedu, na tuomet visai nedietiška ir laaabai skanu
Atsakyti
Savaitgaliui, kai laiko yra daugiau

Makaronai su keptais baklažanais, pomidorais ir brinzos sūriu

Foto cia
http://www.skaniai.lt/?p=42

2 asmenims

1 vidutinio dydžio baklažanas
2 skiltelės česnako
200gr brinzos sūrio
5-6 šviežio baziliko lapai (arba 2 žiupsneliai sausų bazilikų)
1 400 gr skardinė pomidorų be odelės (arba 8 vidutinio dydžio pomidorai be odelės)
250gr trumpų makaronų (penne, rigati ar pan.)
Alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų

Baklažaną supjaustykite 0,5cm griežinėliais, apibarstykite druska, sudėkite į dubenį, prispauskite lėkšte ir valandai padėkite vėsiai. Ši procedūra reikalinga tam, kad iš baklažanų išsiskirtų kartokos sultys, kurias reikės nupilti. Po valandos baklažanus nusausinkite, sudėkite ant folijos,aptepkite aliejumi iš abiejų pusių ir kepkite orkaitėje, 250C temperatūroje apie 20 minučių. Atvėsinkite ir supjaustykite kiekvieną griežinėlį ketvirčiais. Sunkiausia patiekalo gamybos dalis įveikta. Kadangi procesas vyksta greitai, kitus produktus geriausia turėti jau paruoštus dėjimui į keptuvę.
Į įkaitusią keptuvę įpilkite 2 šaukštus paprasto ir 0,5 šaukšto Extra Vergine alyvų aliejaus. Pastarasis suteiks patiekalui malonų prieskonį. Į įkaitusį aliejų suberkite smulkiai kapotus česnakus. Kepkite, kol česnakas pasidarys permatomas - apie 2-4 minutes. Stebėkite, kad česnakas nesudegtų, nes tai apkartins visą patiekalą.
Pomidorus kartu su sultimis iš skardinės perkelkite į dubenį. Jei pomidorai nepjaustyti, kiekvieną jų susmulkinkite peiliu, šakute arba ranka. Supilkite pomidorus į apkeptus česnakus. Kepkite apie 10-15 minučių, kol masė šiek tiek sutirštės. Sudėkite susmulkintus bazilikus.
Brinzos sūrį sutarkuokite smulkiai ir supilkite į keptuvę. Įdekite druskos ir pipirų. Išjunkite ir leiskite pastovėti porą minučių.
Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant įpakavimo. Nepervirkite. Nusunkite. Įmaišykite padažą.

skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Atsakyti
mūsų vakarienė :
Įdarytas baklažanas
user posted image

Citrininis obuolių pyragas

user posted image

Jei kam reikės receptukų parašysiu. Tai tikrai pigūs ir skanūs variantai cool.gif
Atsakyti
Oi, labai domina receptas šio patiekalo: "Citrininis obuolių pyragas" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta-Ieva @ 2007 08 03, 22:31)
Oi, labai domina receptas šio patiekalo: "Citrininis obuolių pyragas"  mirksiukas.gif


Prašau:
200 gr sviesto
125 gr cukraus
3 kiaušiniai
1 citrinos nutarkuota žievelė
200 gr miltų
obuoliukų

sviestą, cukrų, kiaušinius ir žievelę išsukame iki vientisos masės, suberiame po truputį miltus, viską gerai išmaišome. Tešlą sudedame į skardelę, ant viršaus išdėliojam obuoliukus, pjaustytus skiltelėmis. Dedame į karštą orkaitę 220 laipsnių maždaug. na, ir žiūrim, kol gražiai paruduos smile.gif Aš į tešlą dar būčiau dėjus grietinės dėl drėgnumo. Dabar gavosi toks biskvitinis pyragas, bet vistiek skanus ir trapus. SKANAUS smile.gif
Atsakyti