Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(brashke77 @ 2007 08 03, 21:08)
mūsų vakarienė :
Įdarytas baklažanas
user posted image

Jei kam reikės receptukų parašysiu. Tai tikrai pigūs ir skanūs variantai  cool.gif

Kaip tas baklažanas įdarytas???
Atrodo labai skaniai wub.gif
Atsakyti
Kažkada buvau įmetus šį receptą "maggi konkursui", kai dar rodė supermamų laidelę per TV., bet parodysiu ir čia ax.gif :


"piemenėlių cepelinai" essen.gif

Šiandien "piemenėlių cepelinai" bus su mėsos įdaru, bet super skanu, kai ruošiama su lašinukais ar daržovėmis, grybais rolleyes.gif ..

Nuskustas, nuplautas bulves reikia paruošti taip: nupjauti "viršūnėlę", ji vėliau bus tarsi bulvės "dangtis", tada išskobti bulvės vidų specialiu įrankiu, kuris matosi foto smile.gif , jie pigūs, verta įsigyti. Išskobta bulvė atrodo taip:

user posted image

Lieka štai tokie simpatiški išskobtukai - rutuliukai ax.gif , juos iškepu kartu su "cepelinais", iškepę jie labai simpatiškai atrodo tongue.gif :

user posted image

Tada prikimšti bulves pasirinktu įdaru. Aš faršą ruošiu paprastai: sutrupinu buljono kubelį, dar įberiu aštresnių mėsos prieskonių ir, jei turiu, šviežių krapų, česnako. Prikimšti patogu šaukšteliu.

user posted image

Metas "uždengti" bulves bigsmile.gif : bulvės viršų prismeigiu mediniais pagaliukais - dantų krapštukais.

user posted image

Tokie paruošti "cepelinai" keliauja orkaitėn. Kepu maždaug 200 C temperatūroje, o laikas skiriasi nuo bulvių dydžio, ar orkaitė turi ventiliatorių ir t.t., jei orkaitė prastoka, tai galima iš pradžių uždengti folija, vėliau nudengt. Tikrinant paprasčiausia smeigti šakute ir jei minkšta, traukti lauk ir lapnoti lapnoti lapnoti biggrin.gif essen.gif
essen.gif essen.gif .. Tinka įvairūs padažai; grietinės, grybų ir t.t. Skanaus 4u.gif

Galutinio rezultato nufotkint nespėjau blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 08 04, 14:31)
Nuskustas, nuplautas bulves reikia paruošti taip: nupjauti "viršūnėlę", ji vėliau bus tarsi bulvės "dangtis", tada išskobti bulvės vidų specialiu įrankiu, kuris matosi foto  smile.gif , jie pigūs, verta įsigyti. Išskobta bulvė atrodo taip:

O pasakyk, Lietuvos saulele, kur jį tokį galima įsigyt?
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2007 08 04, 14:57)
O pasakyk, Lietuvos saulele, kur jį tokį galima įsigyt?


Bet kuriam prekybcentryje, manau, kad surasit 4u.gif , nuo kelių iki keliolikos lt. Tikrai ne retenybė smile.gif

Panaudosit tą patį įrankį ir meliono, arbūzo, obuolio ir t.t. skobimui, kai reikia paprasto, bet įspūdingo deserto smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuvos saulele: 04 rugpjūčio 2007 - 15:05
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 08 04, 16:05)
Bet kuriam prekybcentryje, manau, kad surasit  4u.gif , nuo kelių iki keliolikos lt. Tikrai ne retenybė  smile.gif

Panaudosit tą patį įrankį ir meliono, arbūzo, obuolio ir t.t. skobimui, kai reikia paprasto, bet įspūdingo deserto  smile.gif

Niekada neatkreipiau dėmesio. Reiks pasidairyt.
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2007 08 03, 21:08)
mūsų vakarienė :
Jei kam reikės receptukų parašysiu. Tai tikrai pigūs ir skanūs variantai  cool.gif


bigsmile.gif domintu tas baklazanas, man jis patinka, bet pirma karta darant patyriau nusivilima (kartokas buvo, nors ir pasudyta nusunkiau, ir po to kepant prisigere aliejaus sad.gif ) ir daugiau neperku...

QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 08 04, 14:31)
Kažkada buvau įmetus šį receptą "maggi konkursui", kai dar rodė supermamų laidelę per TV., bet parodysiu ir čia  ax.gif :
"piemenėlių cepelinai"  essen.gif


thumbup.gif atrodo labai graziai ir idomiai, gaila, kad galutinio varianto nematyti cool.gif apytiksliai kiek laiko kepei savo cepelinukus? 1 -1,5 - 2 val.?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 04 rugpjūčio 2007 - 15:59
QUOTE(Nerytė @ 2007 08 04, 15:58)
thumbup.gif  atrodo labai graziai ir idomiai, gaila, kad galutinio varianto nematyti  cool.gif apytiksliai kiek laiko kepei savo cepelinukus? 1 -1,5 - 2 val.?


pioneer.gif pioneer.gif pažadu pasistengt nufotografuot, kai tik gaminsiu, tada buvo momentaliai suryti blush2.gif blush2.gif doh.gif

Hmm... Su tuo laiku tai tikrai ne tiek daug, nu 40 min., valandą, jei jau orkaitė visai nekaista... bet ne daugiau. Šiaip gan greitai. Labai matosi smigtelėjus šakute smile.gif , gi tiek faršiukui, tiek bulvytei pusvalanduko pakanka, tai gal šiek tiek daugiau ir tiek.

Receptas geras ir tuo, kad nebrangus, bet įdomus ir nematytas, jei nori pavaišint vakariene, o pinigėlių nedaug smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuvos saulele: 04 rugpjūčio 2007 - 20:06
QUOTE(Betse @ 2007 08 04, 14:40)
Kaip tas baklažanas įdarytas???
Atrodo labai skaniai  wub.gif


Viskas labai paprasta:

Baklažaną perpjauname pusiau, išimame vidų, plikdamos apie 1 cm storio sieneles ir pabarstome baklažaną druska, paliekame pastovėti.
Kol jis stovi susmulkiname galvą svogūno, dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu sviesto, dedame smulkiai tarkuotos morkytės, česnako, baklažano 'vidurius' susmulkintus, pamaišome, tada dedame truputį faršo, mėgiamų prieskonių
Nuimam keptuvę nuo viryklės ir įberiame saujelę virtų ryžių, viską išmaišome.
Baklažaną nuplauname, įdarome paruošta mase (be kaupo) ir dedame į orkaitę. Skardelėje turi būti įpilta vandens nedaug, kad nesviltų.
kol mūsų šedevras kepa, pasiruošiame baltą padažą- pakepame svieste miltus, praskiedžiame sultiniu, įdedame grietinės, krapų, užviriname.
kai baklažanas akivaizdžiai suminkštėja, ištraukiame iš orkaitės, apliejame baltu padažu puseles (skysto nedarykit), pabarstome sūriu ir dar pašauname į orkaitę, kad išsilydytų sūris.
kai mūsų baklažanas tampa gražus ir keliantis apetitą, ištraukiame, valgome su šviežiomis bulvytėmis ir pomidoriukais.

Prirašiau daug, bet viskas greita, pigu ir paprasta kaip 2 kart 2 drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 04 rugpjūčio 2007 - 20:15
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 08 04, 21:06)
pioneer.gif  pioneer.gif  pažadu pasistengt nufotografuot, kai tik gaminsiu, tada buvo momentaliai suryti  blush2.gif  blush2.gif  doh.gif

Hmm... Su tuo laiku tai tikrai ne tiek daug, nu 40 min., valandą, jei jau orkaitė visai nekaista... bet ne daugiau. Šiaip gan greitai. Labai matosi smigtelėjus šakute  smile.gif , gi tiek faršiukui, tiek bulvytei pusvalanduko pakanka, tai gal šiek tiek daugiau ir tiek.

Receptas geras ir tuo, kad nebrangus, bet įdomus ir nematytas, jei nori pavaišint vakariene, o pinigėlių nedaug  smile.gif

drinks_cheers.gif tikrai idomiai atrodo. turbut buvo skanu, kad taip mikliai isgaravo smile.gif

brashke77, aciu uz baklazanu recepteli mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 08 04, 20:06)
pioneer.gif  pioneer.gif  pažadu pasistengt nufotografuot, kai tik gaminsiu, tada buvo momentaliai suryti  blush2.gif  blush2.gif  doh.gif

Hmm... Su tuo laiku tai tikrai ne tiek daug, nu 40 min., valandą, jei jau orkaitė visai nekaista... bet ne daugiau. Šiaip gan greitai. Labai matosi smigtelėjus šakute  smile.gif , gi tiek faršiukui, tiek bulvytei pusvalanduko pakanka, tai gal šiek tiek daugiau ir tiek.

Receptas geras ir tuo, kad nebrangus, bet įdomus ir nematytas, jei nori pavaišint vakariene, o pinigėlių nedaug  smile.gif

o ant blekutes pili aliejaus ar vandens?ir ar sudai bulves? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(DAIIVA @ 2007 08 05, 12:40)
o ant blekutes pili aliejaus ar vandens?ir ar sudai bulves? blush2.gif


jau susirašėm, bet parašysiu ir čia. Pilu aliejaus truputį, man patinka, kai paskrunda ax.gif , galima tiesti foliją 4u.gif Sūdau faršą, bulves nebent ant viršaus pabarstau, jei nepamirštu, kai jau jos skardoje smile.gif
Atsakyti
Sveikos as vakar dariau plova exsprontu dejau ir dariau taip kaip norejau ir gavosi toks super saldzerukstis nu man thumbup.gif
[attachmentid=107325]
Papildyta:
[attachmentid=107326]

o stai si gulesiuka ir neseniai gaminau bet as darau viska improvizuodama turejau darzoviu pamasciau ir padariau biggrin.gif
Atsakyti