Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(sesyte @ 2007 09 25, 21:52)
Visiškai ne, nes padažas juos suminkštino smile.gif

tai padaza darei pagal si recepta?
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 09 26, 14:20)
tai padaza darei pagal si recepta?


Taip, tik proporcijų nesilaikiau, nes tokį padažą pati dažnai darau prie įvairių patiekalų, tai iš akies viską dėjau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sesyte @ 2007 09 26, 14:58)
Taip, tik proporcijų nesilaikiau, nes tokį padažą pati dažnai darau prie įvairių patiekalų, tai iš akies viską dėjau smile.gif

dekui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vyšnelė @ 2007 07 03, 16:39)
Sakykit pagal Cacuko recepta morkas su kokia tarkute reikia tarkuoti - burokine ar dar smulkesne?

kokia tik norisi man patinka su smulkesne, nes nepatinka stambiai tarkuotos morkos
Atsakyti
QUOTE(Tiosyte @ 2007 09 17, 17:33)
Kepiau cacukos karbonada pagal vytka. Mmm, koks skanumelis thumbup.gif Vyrui laaabai patiko essen.gif  Aciu uz toki recepta thumb_yello.gif

pritariu,labai skanu.Ir Tijos apkepele-super.Neturejau nei pieno,nei grietineles,tai idejau kelis saukstus grietines ir biski vandenuko.Sekmadienio pusryciai buvo puikus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Wild Flower @ 2007 09 22, 12:26)
Kolkas labiausiai vilioja Piemenėlių cepelinai


QUOTE(Dorinda @ 2007 09 22, 16:53)
As sita patiekala siandien vakarienei susiruosiau daryt. labai jau skaniai atrodo .  tai pabandziau tas bulves isskobti su arbatiniu sauksteliu, man labai gerai gavosi


QUOTE(daividija @ 2007 09 22, 18:43)
As siandien nusipirkau tuos skobtukus,tai jau darysiu ir as tuos cepelinus


QUOTE(editam @ 2007 09 22, 19:39)
mes irgi Piemenėlių cepelinus gaminome - skanu labai.


QUOTE(Dorinda @ 2007 09 23, 20:21)
Dariau vakar piemeneliu cepelinus .  labai,labai skanus gavosi visi gyre kas valge .aciu uz recepta .


Labai smagu, kad sudominau jus šiuo patiekalu ir išbandot drinks_cheers.gif , o jei dar nenusiviliat, tai tuo smagiau biggrin.gif thumbup.gif

***********************************

vakar gaminau "Kiauliena kiniškai, palengvintu būdu biggrin.gif "

Reiks:

mėsytės (kokią mėgstat: kiaulieną, vištieną, jautieną...)
krakmolo
daržovių: morkų, agurkų, paprikų, dar tinka ir poras
aliejaus
sojos padažo
truputį druskos, pipirų
saldžiarūgščio padažo (todėl ir vadinu palengvintu būdu, nes padažo pati negaminau)

Daržoves supjaustyt šiaudeliais, jas ant didelės ugnies apkept su trupučiu aliejaus 4u.gif Neperkept, jos turi likti kietokos, kaip kiniečių kavinėse ir būna:

user posted image

Mėsytę pjaustau irgi daugmaž pailgais gabalėliais, apvolioju krakmole, į kurį įberiu druskos, pipiriukų. Kept ant didelės ugnies. Jei keptuvė nedidelė, o mėsos daug, tai geriau per pora kartų, nes jei sumetat daug mėsos, aliejus iškart atvėsta ir graži, traški luobelė nesigauna. O mėsytė nespės atvėsti, kol iškeps "antras reisas" 4u.gif Įpilu truputį sojos padažo.

user posted image

Iškepus mėsytei, suverčiu atgal apkeptas daržoves, supilu padažą ir viską dar pakepu pora minutėlių.

Patiekiu su ryžiais smile.gif :

user posted image


Skanaus essen.gif essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 09 27, 13:34)

vakar gaminau "Kiauliena kiniškai, palengvintu būdu  biggrin.gif "

[i]Reiks:

mėsytės (kokią mėgstat: kiaulieną, vištieną, jautieną...)
krakmolo
daržovių: morkų, agurkų, paprikų, dar tinka ir poras
aliejaus
sojos padažo
truputį druskos, pipirų
saldžiarūgščio padažo (todėl ir vadinu palengvintu būdu, nes padažo pati negaminau)





Labai skaniai atrodo... essen.gif Na o gal galimą kitokį padažą dėti, nes saldžiarūkščio mano šeima nemėgsta... Koks čia geriausiai tiktų? g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cacukas @ 2007 09 27, 14:23)
Labai skaniai atrodo... essen.gif  Na o gal galimą kitokį padažą dėti, nes saldžiarūkščio mano šeima nemėgsta... Koks čia geriausiai tiktų?  g.gif  ax.gif


tai tiktų ir tokie, kur būna lietuviški su daržovėmis, agurkais, nesaldūs. Tiesiog ne kinietiškas bus. Arba gali iškept taip mėsą su krakmolu ir dėti daugiau sojos padažo, dar česnakiukų kartu pakept, bus kiniška ir be padažo 4u.gif. Dar tinka cezamo sėklomis pabarstyt rolleyes.gif rolleyes.gif O gal šeima mėgsta ne saldu - rūgštu, bet saldu- aštru, tai ir varijuot gali smile.gif
Atsakyti
Gaminau iš žurnalo,kiekius iš akies dėjau

Makaronai su mėsos kukulaičiais
Malta vištiena,kiaušinis,tarkuotas fermentinis sūris,makaronai,pomidorų padažas,česnako skiltelės,prieskoniai.

Makaronus iverdate,kaip nurodyta ant pokelio.
Į dubenį su malta mėsa įmušate kaušinį(faršą buvau jau susimarinavusi su mėgstamais prieskoniais),ir išminkote.Formuojate lazdyno riešuto dydžio rutuliukus ir juos kartu su trintu česnaku pakepinat aliejuje.Sukrėskite pomidorų padažą,įpilkite stiklinę vandens ir apie 20min troškinkite ant mažos ugnies.Išgrėbus laikykite šiltai.
Į padažą sudėkite makaronus,išmaišykite,viršų apibarstykite sūriu.Tiekdamos sumeskite ant viršaus vištienos kukulaičius.

Skonis super,MB apsirijęs guli hihihi.gif
Atsakyti
Vakar gaminau tortelini su kalakutienos įdaru.

Tešla:

2 puodelių (apie 460 ml) miltų;
3 kiaušinių;
žiupsnelio druskos.


Įdaras:

Kalakutienos faršas;
svogūnas;
druska;
prieskoniai;
0,5-1 a.š.kukurūzų krakmolo;
truputis vandens.


Kiaušinius išplakame ir supilame į miltus su druska. Sulipdome į rutulį. Minkome apie 10 min, kol tešla taps vientisa ir elastinga. Uždengiame ir paliekame 20 min.
Svogūnus supjaustome ir apkepame, kol suminkštės. Sudedame faršą, pasūdome, paprieskoniuojame, jį irgi apkepame. Apibarstome kukurūzų krakmolu ir užpilame vandeniu, kad gautume tirštesnį masę. Leidžiame užvirti. Atvėsiname.
Tešlą iškočiojame, išspaudžiame apskritimus,
user posted image
ant jų dedame įdarą
user posted image
ir patepę kraštus vandeniu perlenkiame pusiau.
user posted image
Tuomet sujungiame kraštelius, kad gautume tortelini.
user posted image
Torteliniai dedami į verdantį vandenį ir verdama 5-8 minutes.
user posted image


Atsakyti
Man patinka tortelini,tik pati tingiu daryt,tai perku blush2.gif Reikes naminiu pasidaryt.
Atsakyti
labai skaniai atrodo ta kiauliena kinietiskai bigsmile.gif
Atsakyti