Įkraunama...
Įkraunama...

Senai senai...

Nusprendžiau ir aš papasakot savo gimdymo istorija.
Rašau ją beveik sunaus 20-mečio išvakarėse.
Buvome jauni studentai,neplanuotai pastojau.Kadangi ciklas buvo labai nereguliarus,tai apie nėštuma sužinojau,kai buvo jau beveik 3 mėnesiai blush2.gif Dziaugėmės abudu.Lankėm paskaitas,laikem egzaminus.Nėštumas buvo gana lengvas,dideliu problemų nebuvo.Gimdymo data buvo numatyta liepos 5 dieną.Ryte apsilankiau pas gydytoja,pasake,kad dar neprasidėjo gimdymo procesas,bet kadangi pradėjo kilti spaudimas davė siuntima i neštumo patologijos skyriu.Bet man dar reikejo išlaikyti paskutini egzaminą (beje,tai buvo filosofija),tai i ligoninę ta diena nenuvažiavau.Ėjom egzamino laikyt kartu su vyru,nes kažkaip nelabai tvirtai jaučiausi.Visgi egzaminą išlaikiau!!!
Kita diena išsiruošėm i ligoninę.Pasiėmiau visus butinus daiktus ir išvažiavom.Priėmime gavau bart,kad atvažiavau "barzdota",bandžiau aiškinti,kad dar ne gimdyt atvažiavau o į patologija,niekas nepadėjo.Pitka sanitarė atšipusiu peiliuku nuskuto,paskui ištepliojo zelionka,nes supjaustė.Štai tokia pasipuošus nuėjau i palatą.Beje vyrų niekur kartu neleisdavo,tik iki priėmimo kambario.Jokių daiktu negalima buvo neštis kartu,tik savo higienos priemones.Bet aš dar sugebėjau pasiimti kartu ir ilga virvę.Nesijuokit tiktai:) Virvė buvo reikalinga tam,kad atėjus lankytojams galėtum pasiimti siuntinuką.Nes jei siuntinuką paliks priėmime,tai ji gausi tik po 17 valandos.O jei ten idėtas koks šiltas maistas ar šiaip skanėstas,tai jo norisi iš kart.Va tam ir buvo naudojama virvė.Išmeti jos gala pro langą,lankytojai pririša siuntinuka ir oplia,tu ji jau turi:)Bet viena pikta seselė pamatė ir atėmė iš manęs ta išganingą virvagalį sad.gif
Taip patologijoje pragulejau 4 dienas,nieko man nedarė tik tonus paklausydavo,aptikrindavo kaip atsidarymas kaklelio ir vel gulėt.Spaudimas kilo ir kilo pamažele.
Liepos 10-osios ankstyva ryta išėjo gleivių kamštis.Tada jau mane perkėlė i priešgimdyvine palatą.Liepė nusiprausti po dušu,o as sakau,kad man galva svaigsta,pamatavo spaudimą,o jis 200x100...Va čia ir prasidėjo pats įdomumas.Mane NET nuvežė i gimdyklą,neleido pačiai vaikščioti.O spaudimas vis kilo...Gimdymas kaip ir prasidėjo,sarėmiai,skausmas,stumimas,skausmas.Kiek pamenu paskutinius spaudimo rodmenis tai buvo 220x120.Gulėjau su deguonies kauke.Jokių nuskausminamūjų tada niekas neduodavo,nebent buvai iš anksto susitarus ar turėjai pažystamų.Šalia gimdė dar dvi moterys.Viena gimde ketvirtą vaika,tai tik suklykė ir vaikelis užgimė,kita rusiškai rėkė,kad nori kakoti,o as buvau beveik be samonės.Tik ižgirdau akušerės žodžius,jei per tris sąrėmius nepagimdo darysim cezarį.Nežinau iš radau jegų,bet pagimdžiau pati.Ir taip 1987 liepos 10 dieną 14val 30 min pasaulį išvydo mūsų sunus. 3,900gr ir 55cm ūgio.Akušerė dar paklausė ar noriu paskambinti namo,pralemenau,kad noriu.Išvežė mane su ta lovele i koridorių uždėjo telefono aparatą (tada mobiliakų dar nebuvo) ant pilvo -skambink.O aš jėgu neturiu.Šiaip taip surenku numerį,o namie kaip tyčia nieko...
Kai pagimdžiau pasidarė taip lengva,staiga visi skausmai dingo,pilvo nebeliko.Akušerė parodė sunų,man jis pasirodė toks raudonas,o akušerė juokiasi,sako čia ružavas:)
Po to gavau doze novakaino ir valanda laiko buvau siuvama,nes buvo atsisluoksniavus makštis.Per gimdyma nerėkiau,o va čia patikekit kaukiau...nes vaisto poveikis praėjo beveik po pusvalandžio,o likusi laiką mane lope be jų.
Tėvelis savo sunaitėlį pamatė tik paiimdamas iš ligoninės:)
Dabar mano sūnui jau beveik 20 metų.Išaugo sveikas,stiprus vaikinas,188cm ugio:)
Atsakyti
wub.gif LABAI GRAZI ISTORIJA wub.gif wub.gif Taip saunu kad papasakojai ja butent dabar kada jau tiek vandens nutekejo...20 metu...kaip grazu wub.gif wub.gif Sekmes kuo dideliausios jusu seimai wub.gif wub.gif
Atsakyti
ax.gif tai sveikinam jus ir sunu,su 20uoju gimtadieniu smile.gif
Atsakyti
Undzinka, gerai parašei thumbup.gif
Dukrą ir aš panašiai gimdžiau wub.gif , tarp kitko toje pačioje ligoninėje.
Sūnus kuris gime jau po 4,5 m. gimė visai kitokioje aplinkoje ir kitomis sąlygomis. Bet buvo taip kaip buvo.
Atsakyti
Oi, nu bet tais laikais taip pobaisiai viskas vykdavo blink.gif
Atsakyti
Oij, baisoka, bet naturalu 4u.gif Sunus ir gime stambus, ir isaugo krepsininkas mirksiukas.gif Sveikatytes jums 4u.gif
Atsakyti
Undzinka, net ašara ištryško beskaitant doh.gif Aš gimdžiau 4 metais vėliau ir "Raudonojo kryžiaus" ligoninėj, o ji skaitėsi rajoninė, vaizdzeliai irgi geri buvo, dabar juokas ima, tada nebuvo juokinga, bet dar nepribrendau pasipasakoti rolleyes.gif
Maladec, Undzinka! Balionas Tavo sūnaitėliui 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Undzinka, taip siltai parsei, paprastai, su meile wub.gif
Atsakyti
4u.gif Nu mieloji, ir ash kartu su Sinute apsizhliumbau..
Chia gal mums, +/- 35, jautrumas padidejes?smile.gif))))))))

Sveikyjimai Tau ir Tavo mazhyliui smile.gif)) 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Jo, graži istorija 4u.gif ir "kūdikis" "truputį" jau ūgtelėjęs biggrin.gif gerai, kad šiais laikais tokių dalykų patirti nebereikia ax.gif sėkmės jūsų šeimai 4u.gif
Atsakyti
Kaip smagu skaityti tokias (senesnes) istorijas. 4u.gif Baisoka, kai toje pačioje gimdykloje kelios gimdydavo... schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Iš virvės ir jos panaudojimo būdų prisijuokiau! hihihi.gif Ir sveikinu sūnų su 20 - uoju gimtadieniu. 4u.gif
Atsakyti
Kaip gražu, ir prieš tiek daug metų atrodo taip tikra su smulkmenom.
Nuostabi istorija 4u.gif
Atsakyti