Mėsos kukuliai užkepti su mocarelos sūriu pomidorų padaže300g faršo(geriausiai jautienos neriebus)
1 kiaušinio
mirkyto batono arba mirkytų manų kruopų
1 rutulio mocarelos
80g fermentinio sūrio
1 indelio pomidorų pastos arba pomidorų savo sultyse(500ml)
1 arbatinis šaukštelis džiovintų bazilikų
Druskos, pipirų, itališkų žalumynų prieskonių(juos galima pakeisti maltais čiobreliais ir rozmarinu)
Faršą sumaišyti su batonu/manais, kiaušiniu, pipirais, druska ir itališkais žalumynais, suformuoti kukulius ir kepti keptuvėje, kol gražiai paskrus.
Pomidorų pastą supilti į puodą, įberti druskos ir pakaitinti, kol sutirštės, suberti bazilikus ir gerai išmaišyti
Į karščiui atsparų indą supilti padažą, sudėti kukulius, ant viršaus sudėti gręžinėliais pjaustytą mocarelą ir pabarstyti smulkiai tarkuotu sūriu. Kepti iki 220 laipsnių įkaitintoj orkaitėj 20 minučių
Patiekti su spagėčiais
