Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(neaiski @ 2006 04 21, 06:43)
As panasiai darau-tik dedu daugiau darzoviu-
pomidoru, agurku, poru , cesnaku.
O i padaza  dar ipilu sauksta obuoliu acto.
Vietoj krutineles galima lygiai taip pat ruosti bet kokia saldyta zuvi-
irgi labai skanu smile.gif

o chia agurkus zhalius dedi ar marinuotus g.gif
Atsakyti
Dazniausiai sviezius smulkiai supjaustytus smile.gif
Atsakyti
noriu pasiulyti mamoms isbandyti paprasta pomidoru sriuba,senai turejau recepta,bet as niekad nesizavejau ,kol viena karta vyras paruose staigmena vakarienei.
taigi reiktu 2 svogunu,50 g lasinuku,1/4l mesos sultinio,1kg pomidoru,druskos ir pipiru,1/8l grietineles,maltu saldziuju papriku.
svogunus ir lasinukus supjaustyti ir pakepinti,supilti mesos sultini ir virti apie 10 minuciu,pomidorus perpjauti i 4 dalis,isskobti seklas,sutrinti ir sudeti i sriuba,pagardinti druska ir pipirais,pavirti 2-3 minutes,papuosti grietinele ir pabarstyti paprikos(as grietineles isidejau labai mazai,ir man uzteko,nes nuo lasinuku buvo pakankamai riebaliuku,beto vyras panaudojo parukytus lasinukus thumbup.gif ) skanaus.
Atsakyti
Vakar gaminau 4u.gif
Jums reiks: vištienos, porą cukinijų, morkų ( aš dedu daug kadangi mėgstu troškintas morkas tongue.gif ) svogūno, prieskonių, žalumynų.Vištieną supjaustom gabaliukais, užmarinuojam. Morkas ir cukinijas pjaustom griežinėliais, svogūnus irgi supjaustom.Įkaitinam keptuvė su aliejum ir dedam morkas.Po to dedam vištieną, svogūnus.Cukinijas aš dedu į pabaigą, kadangi man patinka kai jos ne visai troškintos, o tokie gabaliukai, jei kam patinka kad būtų daugiau ištroškintos reikia dėti ankščiau.Barstom prieskoniais.Ir troškinam, maždaug 20-30 min.Žalumynais galima barstyti įdejus į lėkštė.Man labai skanu.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 26 balandžio 2006 - 08:21
QUOTE(lotute @ 2006 04 20, 16:02)
o soiuabas kaip skaniai atrodo, reiks isbandyti  bigsmile.gif


Aš jau išbandžiau ir dabar kertu šį patiekaliuką, nu labai skanu thumbup.gif Kitą kart darydama truputį pakeisčiau šį tą tongue.gif Padažą daryčiau atskirame inde, ir pilčiau šalia vištienos, tada ji išliktų traškutė bigsmile.gif Paprika skanu, bet man dar skaniau be nieko, net ryžių nesinori, pati vištiena niam niam mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(raimonda23 @ 2006 04 26, 15:24)
oi kaip skaniai atrodo  thumbup.gif  o kokia vista dedi? krutineles ar nesvarbu?



Dažniausiai perku vištienos filė gabaliukais, bet čia ne krutinele.Buna parduovėse supakuota.Šiaip manau gal nesvarbu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2006 04 26, 16:16)
Aš jau išbandžiau ir dabar kertu šį patiekaliuką, nu labai skanu thumbup.gif Kitą kart darydama truputį pakeisčiau šį tą tongue.gif Padažą daryčiau atskirame inde, ir pilčiau šalia vištienos, tada ji išliktų traškutė bigsmile.gif Paprika skanu, bet man dar skaniau be nieko, net ryžių nesinori, pati vištiena niam niam mirksiukas.gif



man ir gavosi skanu, bet noretusi biski maziau saldumo..bet jei pilt daugiau sojos tada l. suru...na nzn man atrodo butu galima dar ir ketciupo i padaza ipilt-kaip manot?
Atsakyti
Tą kinietišką vištieną labai įvairiai galima daryt..Kadangi man labai tas saldumas patinka tai aš net daugiau dedu medaus..dar dedu morkų kartais..čia kaip ko šaldytuve būna..bet paprika man būtina..tik va reik nepadaugint sojos padažo, nes tada laabai neskanu.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(seima @ 2005 03 20, 22:32)
kazkaip jau kelis kartus is eiles man varskes apkepas neisejo...kazkaip isskystejo labai..vos ne sriuba liko...nors atrodo dedu kaip visada varskes,kiau,cukraus,manu...gal manu per mazai?ar kas negerai? g.gif

Jei varske liesa reikia daugiau manu deti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kriziukė @ 2006 04 20, 14:24)
Šiandieniniai mano pietūs  4u.gif

Reikia:
~320 g vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio baltymas
2 šaukštai krakmolo
2 paprikos (aš dedu geltonas)
virintas vanduo
~ 2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai medaus
prieskoniai
karis
pakelis (125g) ryžių

Vištienos krūtinėlę supjaustau šiaudeliais, apvolioju su kiaušinio baltymu ir krakmolu. Pabarstau vištienos prieskoniais ir dar kariu. Viską dedu į labai įkaitintą ir su daug aliejaus keptuvę. Kol vištiena skrunda, kepa ir t.t. susipjaustau šiaudeliais papriką. Kai jau vištiena normaliai apkepus, dedu tas paprikas. Tada pasiruošiu "padažiuką" - įpilu virinto vandens (nedaug), sojos padažo (apie 2 šaukštus) ir du šaukštus medaus. Ir viską pilu į keptuvę. Tada kepti belieka 5 min..tiksliau ten jau troškinas, nes skysčio daugoka  ax.gif

Prie vištienos - ryžiai su kario prieskoniais  mirksiukas.gif

o pasakykite - turbūt baltymą reikia išplakti prieš mirkant vištienos gabaliukus? blush2.gif Man čia toks klausimėlis iškilo, nes ruošiuos daryt šį patiekliuką doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dolile @ 2006 04 29, 14:25)
o pasakykite - turbūt baltymą reikia išplakti prieš mirkant vištienos gabaliukus?  blush2.gif  Man čia toks klausimėlis iškilo, nes ruošiuos daryt šį patiekliuką doh.gif


Neplaku. Paprasčiausiai tą baltymą ant vištienos išleidžiu ir viskas. Tada su šaukštu gerai apmaišau.
Atsakyti
troskinukas

user posted image
300g liesos mesos, supjaustytos juostelemis
150g raudonos papirkos
100g raudonojo svoguno
200g jaunos cukinijos
100g koncervuotu kukuruzu
100g koncervuotos ar virtos morkos
20g miltu
prieskoniu: vegetos, baziliko, mairuno, raudonelio, cesnako granuliu
50g cili padazouser posted image
1 sauksto aliejaus

alieju pilam i ikaitinta keptuve, dedam mesa, kepam pamaisydamos apie 5 min, tada papirka, vel kepam 5 min, tada svoguna, dar po keliu minuciu cukija.
user posted image
uz keleto minuciu uzpilam kokius 200-300ml vandes, sudedam morkas ir kukuruzus ir toskiname uzdenge dangciu apie 20 min ant letos ugnis, dapilti vandens jei pernelyg isseks. miltus sumaisom su 100ml vandens, isplakam, kad neliktu grumuliuku, tada is leto pilam i troskini, nuolat maisydamos, sudedam cili padaza ir vis pamaisydamos patroskinam 5 min. atrodo paruostas taip
user posted image

patiekiame su salotomis, galima su ryziais, bulvemis. labai tinka braskiu uogiene wub.gif skanaus
user posted image
Papildyta:
MENKES KOTLETAI

400g menkes farso
150g virtu arba koncervuotu, smulkiai smulkiai supjaustytu morku
100g papirkos (dejau raudona) irgi smulkiai smulkiai supjausciau
1 plaktas kiausinis
20g krakmolo
20g greito paruosimo aviziniu dribsniu
kefyro 4 saukstai, arba naturalaus jogurto
cesnako (kas nemegsta, nedekit)
bazilikas, raudonelis, daug krapu, zuvies priskoniu, vegetos

viska sumaisom, isminkom gerai, formuojam kotletus ir dedam i skarda isklota svietiniu popieriumi ir patepta vandens aliejaus misiniu, as naudojau kelis lasus aliejaus

cia paruosti kepimui
user posted image

kepiau apie 40min 210 temperaturoje,
stai iskepe
user posted image
o cia paruosti valgymui
user posted image

SKANAUS


Papildyta:
800g bulviu *nuskustas sveriau
200ml lieso pieno
200g saldytu brokoliu
4 nedideli vistos sparneliai
4 saukstai kefyro
truputis citrinos sulciu
1 valg.saukstas aliejaus l
prieskoniai: vegeta, bazilikas, cesnako granules, dziovinti krapai, raudonelis


vistos sarnelius padalinti perpjauti ar perkirpri i 3 dalis, as galiuku nededu, panaudoju sriubytei virti svalkiete paprieskoniuoti, uzpilti kefyru, paslakstyti citrinos sultimis ir pamarinuoti min pusvalanduka.

bulves sutarkuoti, nusunkti, ne visai sausai taip. uzvirinti piena, uzpilti ant tarkiu, ideti prieskoniu, ismaisyti.

i skarda, patepta aliejumi, sudeti vistiena, brokolius

user posted image

ant virsaus tarkius, as dar ir delnu paspaudziu, kad oro tarpu neliktu

user posted image

kepti 220 temperaturoje apie 30min, paskui primanzint iki 190-200 laipsniu ir kepti dar kokias 45-60min

iskepes atrodo taip
user posted image

skanaus

user posted image

Atsakyti