Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

si syki ir as nufotkinau procesa blush2.gif

Kazkodel mes vadinam juos RUDNOSIUKAIS tongue.gif (farsas su idaru keptas orkaitej):

REIKES:
0,5 kg farso (paruosti kaip kotletams)
gal 100 gr fermentinio surio

IDARUI:
1 morka,
1 svogunas,
pora cesnako slilteliu
1 paprika
0,5 baklazano,
0,5 mazos cukinijos,
bet galima deti belekokias darzoves, ka tik turit, galima del dziovintus, saldytus, marinuotus grybus -zodziu, pagal skoni ar galimybes ax.gif
prieksoniu,
druskos,
1 sauksto pomidoru padazo (ar keli sviezi pomidorai)

Visa sita pakepinam/patroskinam eiles tvarka ir gaunam (as kepinu/troskinu grynai ant vandens be jokio aliejaus ar kt):user posted image

Farsa paruosiu kaip kotletams ir tada skardoj formuoju is jo tokius dubenelius: user posted image

Tada i dubeneliu vidu idedu jau paruosta idara: user posted image
ir ant virsaus uzdedu sutarkuota fermentini suri user posted image

Tada visa tai pasaunam i ikaitinta 200 laipsniu orkaite mazdaug pusvalandziui. Iskepus gaunam kazka panasaus i: user posted image

Valgom su darzovem user posted image ar su kuo patinka 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(SuperMama @ 2003 12 21, 22:32)


Labai skanu tik vietoj slyvu ir riesutu dejau pakepinta morka su cibuliuku biggrin.gif
Mano vyrelis is tu kur jam nesimaiso saldus produktai su suriais schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2006 07 16, 16:26)
Laaabai šaunus receptas thumbup.gif . Duok dieve daugiau tokių šeimininkių ir mes tapsim virtuvės virtuozėmis  user posted image



QUOTE(tavi @ 2006 07 16, 20:07)
Bonda nuostabus receptas thumbup.gif Galima pritaikyti kiekvienam skoniui.



QUOTE(dincikas @ 2006 07 16, 23:22)
thumbup.gif kaip užsinorėjau dabar  thumbup.gif
Reiks pabandyti, kai laiko bus  mirksiukas.gif Arba į svečius užeiti  tongue.gif

dekui 4u.gif

tikrai sita galima bet kaip daryt, nors ir vien surio..ar net dziovintu vaisiu ax.gif zodizu, pagal saldytuvo/spinteliu turini lotuliukas.gif lotuliukas.gif

dincikai, butinai, jei tik spesi tongue.gif
Atsakyti
Dincikas forume pilna mielines teslos receptu, todel nesikartosiu mirksiukas.gif Yra net paskelbta atskira tema mirksiukas.gif
Atsakyti
Kazada dariau cia aprasytas Karaliskas kepeneles -buvo super thumbup.gif bet uzsimaniau dar kazko - radau cia forume kazkurioj temoj receptuka, tikiuos nepyks autore, jei as ji pailiustruosiu -aisku jis biski ne tom proporcijom ir pan.:

VISTIENOS KEPENELES SU POMIDORAIS (tikria labai greitas thumbup.gif )

REIKES:
apie 0.5kg vistienos kepeneliu
4 vidutiniai svogunai,
2 vidutines morkos,
1 sakrdine luptu pomidoru,
druskos,
cukraus,
pipiru,
aliejaus

Pirmiausia supjaustom kepeneles ir tada jas apkepinam keptuveje su siek tiek aliejaus. Kepinam kol pakeicia spalva:
user posted image

Tada idedam pusziedziais pjaustytus svogunus ir stambiai tarkuotas morkas:
user posted image

Suminkstejus svogunam ir morkom, sudedam visa skardine luptu smulkintu pomidoru, druskos, truputi cukraus, pipiru ir siek tiek patroskiname:
user posted image

Valgom su bulviu kose, darzovem ar kas kam patinka:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2006 07 18, 13:45)
VISTIENOS KEPENELES SU POMIDORAIS (tikria labai greitas thumbup.gif )

REIKES:
apie 0.5kg vistienos kepeneliu
4 vidutiniai svogunai,
2 vidutines morkos,
1 sakrdine luptu pomidoru,
druskos,
cukraus,
pipiru,
aliejaus



Aš gaminu taip pat, tik vietoje pomidorų dedu džiovintas slyvas ir morkas stambiau pjaustau
Atsakyti
Bonda dariau tavo rudnosiukus thumbup.gif Vaikui ir vyrui patiko, nežinau kaip kitam patiks. Jo dar nemačiau šiandien.
Atsakyti
[quote=AIRA,2005 10 24, 15:34]
Tortilijos

Atvėsus orams šis patiekaliukas labai tiks vakarienei ax.gif
Reikės jautienos faršo, saldžios paprikos, konservuotų kukurūzų ir žinoma tortilijos blynų.

Faršą pakepinam su prieskoniais. Aš perku spec. prieskonius, bet galima ir mėgstamus jautienos prieskoniukus dėti. Pridedam supjaustytos paprikos ir konservuotų kukurūzų. Įdaras kaip ir pagamintas ax.gif

Tortilijos blynus šiek tiek pašildom orkaitėje. Tuomet dedam įdarą, pabarstom tarkuotu fermentiniu sūriu ir susukam blyną. Susmeigiam smeigtuku. Orkaitėje kepam apie 30 min., kol sūris išsilydys. Skanaus 4u.gif
[/quote


kiek zinau, tai vienas populeriausias budas yra atskirai pasildyti blynus orkaiteja.yra instrukcija ant maiselio, farsa pakepti su prieskoniais,ivairias darzoves supjaustyti ir kekviena talpinti i atskira maza bliudeli, suri sutarkuoti. kekvienas ingridientus renkasi pats.taip pat be specialaus padazo kartu naudoja ir grietine.pati bandziau skonis visai nieko
Atsakyti
BAKLAŽANŲ ir MAGGI VILIOTINIS

Reikės:

4 vidutinių baklažanų
2 vidutinių pomidorų
130 g modzarelos sūrio
300g vištienos file
150g fermentinio sūrio
1 kūbelio vištienos sultinio MAGGI
paprikos miltelių
bazilikų/petražolių
druskytės
aliejaus

grietinės pagardinimui - kas mėgsta
Maggi bulvių košės - kas negali gyventi be bulvių

Baklažanus perpjauname išilgai, išskobiame minkštimą, minkštimą supjaustome kūbeliais, modzarelos sūrį bei vištienos file irgi supjaustome kūbeliais. Pomidorus užplikome verdančiu vandeniu, palaikome kelias minutes ir nulupame nuo jų odelę, supjaustome kūbeliais. Visus pjaustytus produktus sudedame į didelį dubenį, sutriname MAGGi vištienos kūbelį, dedame druskytės, bazilikų/petražolių ir paprikos miltelių, viską gerai išmaišome. Gautą masę įdedame į išilgai perpjautus baklažanus.

Skardą gan gausiai ištepame aliejumi, sudedame įdarytus baklažanus ir pašauname į įkaitusią 200C orkaitę, kepame apie 30min, prieš baigiant kepti užbarstome ant viršaus tarkuoto fermentinio sūrio.

Valgome su grietine (kas mėgsta), o bulvių mėgėjai gali pasigaminti greitai paruošiamos Maggi bulvių košės garnyrui ax.gif Instrukcijos ieškokite ant pakelio nugarėlės.

Labai greitai paruošiama ir skanu.

Šis patiekalas gali būti ir vegetariškas, tereikia iš receptūros išbraukti vištieną 4u.gif

Tikiuosi, kad šis baklažanų viliotinis suvilios Jus 4u.gif

[attachmentid=64648]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurėja: 24 liepos 2006 - 13:14
As darau toki patiekala, gal kur jau ir rasiau ax.gif
Visada viska darau is akies, todel tiksliu normu ir nezinau rolleyes.gif
reikia bulviu apie 1kg,
vistienos 2 pakelius,
grybu 700g,
250 g fermentinio surio,
grietineles pakeli ir tirstos grybu sriubos.
Bulves nulupti ir supjaustyti giezineliais, pabarstyti druskos.
Vistiena supjaustyti ir pakepti, ideti vistienos prieskoniu.
Grybus, as darau su sampinjonais, isplaunu ir supjaustu griezineliai, pakepu kol pagels, pabarstau druska ir pipirais.
Grieninele ir sriubos misini ismaisau, dar vandens ipilu.
Tada viska dedu i skarda, bulves(pirmas sluoksnis), vistiena (antras sl), grybai (trecias sl), suris tarkuotas ir uzpilu padaziuku ir viska i orkaite valandai mazdaug.
As kartais dedu ant svietinio popieriaus, kad gramdyt nereiketu.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nonna: 22 liepos 2006 - 19:04
QUOTE(tavi @ 2006 07 23, 20:47)
Krekzde nuostabus receptas thumbup.gif


Jau gaminai? Mano vyras tai baklažanų nemėgsta schmoll.gif

Ten vietoje Maggi galima prieskonius dėti vištienai arba kokius kitus mirksiukas.gif

Aurėja, ačiū, kad sumažinai mano baklažanų nuotraukytę oro_buckis.gif

Aurute
, nepykstu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kregzde: 24 liepos 2006 - 17:25
Kregžde, mano šeimyna irgi nelabai vertina baklažanus blush2.gif . Tai aš panašiai darau su jaunom cukinijom thumbup.gif . Laaabai skanu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurute: 24 liepos 2006 - 18:33