Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Siba @ 2007 03 01, 12:26)
As taip pat darau tokius suktinukus dar kartais desreles ivinioju,o man labiausiai patinka sios teslos receptas:2 saukstus sviesto istirbdome  istaciusios i dubeneli su karstu vandeniu ,tada dedame 2 saukstus grietines ir tiek miltu kol tesla nebelips prie ranku,labai lengvas recepciukas ir tesla gaunas trapi 4u.gif aisku norint gauti didesni teslos kieki viska dauginam is dvieju wink.gif

P.S.pamirsau parasyt doh.gif ,kad pries kepant suktinukus aptepame plaktu kiausiniu
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 02 28, 15:58)
Papasakosiu dar savo mamos firminį būdą, kurį ir pati sėkmingai naudoju.
Įprastai kijevo kotletai gaminami iš file, o mes darome iš vištienos faršo, taip gaunasi daug minkštesni ir sultingesni.
Tai va: sumalame vištienos krūtinėlę, padruskiname ir įmalame pipirų (geriausiai baltųjų ir kvapiųjų). Daugiau nieko į faršą dėti nereikia. Iš jo sudrėkintom rankom darom "blynus", į kuriuos įdedame sugniaužyto sviesto gabalėlį (sviestą reikia išsiimti iš šaldytuvo anksčiau, kad atšiltų ir iš anksto sugniaužyti pailgus rutulėlius). Jokiu būdu neišriebaluoti mėsos kraštų, nes nesulips gerai; sulipdyti reikia labai kruopščiai, kad bekepant sviestas nepradėtų sunktis, nes ims labai čirkšti aliejus. Kitaip tariant, darom kaip cepeliną: iš išorės mėsa, viduje sviestas. Tada paniruojame: džiūvėsiai-plaktas kiaušinis-vėl džiūvėsiai. Kepame karštame aliejuje. Galima fritiūrinėje, bet man gaila ją teršti, nes džiūvėsėlių nubyra ir jie ilgainiui pagadina aliejų. Tai turiu nedidelį seną puodą, tam skirtą, kurį statau ant viryklės, ir kaitinu, kai tik aliejus pradeda judėti, iš lėto sudedu kotletus. Kai pradeda virti, prisuku iki 1/3 stiprumo, žodžiu, nereikia, kad kunkuliuotų. Kepa apie 10 min., kol iškyla. Kai jau plaukioja paviršiuje, vadinasi iškepė.
Labai geras garnyras - keptos fri bulvės ir morkytės paruoštos taip. Supjaustom žalias morkas kubeliais, išverdam pasūdytame vandenyje, nusunkiame, užpilame puse puodelio pieno, kuriame išmaišyta apie pusė šaukšto miltų (maišykit pradžioje su labai mažu kiekiu pieno, tik paskui praskieskit, kitaip gausis miltų gurvolių) ir truputį pakaitiname, kol pienas ims tirštėti.
Žodžiu, receptas kategoriškai tarybinis, bet mūsų šeimai patinka  biggrin.gif

na tikrai išbandysiu, nes labai mėgstu kijavo kotletus, o čia taip paprasta atrodo... ačiū už receptuką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2007 02 28, 09:41)
Labai paprastas patiekaliukas  mirksiukas.gif
Vištienos (filė) gabaliukus marinuojam su prieskoniais.Paimam sluoksniuotą tešlą ( aš pirkau bemielė) supjaustom juostelėmis i r subintuojam vištą  lotuliukas.gif
Kepam orkaitėje  4u.gif

Papildyta:
4u.gif

Kaip skaniai atrodo,kaip tik galvojau ka cia padaryt su krutinelem.. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Siba @ 2007 03 01, 13:05)
P.S.pamirsau parasyt doh.gif ,kad pries kepant suktinukus aptepame plaktu kiausiniu


Labai aciu uz pamokymus, kuria diena tikrai pabandysiu, nes siandien marinavau desreles su actu, o ryt sonkauliukai. Ir viskas is sito puslapiuko thumbup.gif
Atsakyti
Mano receptu knyga taip pat pagausejo sito forumo deka drinks_cheers.gif
Atsakyti
Siūlau blynus su lašišą (man skanu tongue.gif )
Reikia bulvių.Tarkuojam su burokinę tarką.Biški nuspaudžiam.Pabarstom druską, pipiriukais, įmušam kiaušinį, viską išmaišom ir gerai įkaitintoje keptuvėje kepam blynus.Tada ant blyno padedam grietinės (galima grietinė+varškė) o ant viršaus lašišos susukam gabaliuką.Pabarstom žalumynais.Aš lašišą paėmiau silpnai sūdytą, galima ir rūkyta.Skonio reikalas mirksiukas.gif
Atsakyti
Jau lašišos gražumas.Tikros rožės bigsmile.gif wub.gif Nemoku taip unsure.gif
Atsakyti
JAU GRAZUMAS,GAILA BET IR MAN NEPASISEKTU TAIP GRAZIAI PAPUOST ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalbara @ 2006 12 11, 01:03)
O aš parodysiu savo patiekalą  biggrin.gif  Kažkur knygoj rastą bet mano perdarytą hihihi.gif bet skonis good.gif
Tai gi reikės

Virtų makaronų grąžtų
1 žalio kiaušinio
50g grietinėlės
200g parūkyto sūrio
200g faršo
miltų
1 svogūno
sviesto jam pakepti
1-1,5 v.š. pom padažo
prieskonių

Smulkintą svogūną pakepti svieste, sudėti žalią faršą prieskonių, sudėti pom padažą, įpilti vandens ir troškinti apie 15min pamaišant kad faršas nesušoktų į gabalus. Išvirti makaronus. Kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio ir išplakti supilti ant ką tik išvirtų makaronų ir greit išmaišyti, uždėti tarkuoto sūrio ir vėl išmaišyti.
Makaronus padalinti į 2 lygias dalis. Viena dalim iškloti skardą, ant jo uždėti faršą ir užkloti likusiais makaronais.

Padažas
ant sviesto pakepti miltus pilti vandens truputį pavirti sudėti tarkuoto sūrio ir įpilti išplaktą kiaušinio trynį su grietinėlė. Užvirti. Jei faršą padarau stiproką na gana sūroką tai į padažą nebededu jokių prieskonių.

Padažą užpilti ant makaronų apkepo ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Kepti arkaitėjė kokį 15 min
Skanaus  biggrin.gif
user posted image


jau zinau ka siandien gaminsiu pietums thumbup.gif
Atsakyti
Blynai su lašiša thumbup.gif Ir paprasta ir skanu essen.gif
Ačiū už idėją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2007 03 02, 13:12)
Siūlau blynus su lašišą (man skanu  tongue.gif )
Reikia bulvių.Tarkuojam su burokinę tarką.Biški nuspaudžiam.Pabarstom druską, pipiriukais, įmušam kiaušinį, viską išmaišom ir gerai įkaitintoje keptuvėje kepam blynus.Tada ant blyno padedam grietinės (galima grietinė+varškė) o ant viršaus lašišos susukam gabaliuką.Pabarstom žalumynais.Aš lašišą paėmiau silpnai sūdytą, galima ir rūkyta.Skonio reikalas  mirksiukas.gif


va sitaip galima ir su silke thumbup.gif irgi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2005 03 17, 13:29)
Čia tokie sumuštinukai vaikučiams  ax.gif
user posted image

user posted image

user posted image



Bet jau sumuštinukų grožis wub.gif
Atsakyti