[quote=persy,2007 04 20, 14:01]
greiti ir paprasti kepsniukai:
ismusam, paprieskoniuojam mesyte (siand kepiau jautiena, tinka kiaulienos kumpis, nugarine, sprandine...)
nu dekui uz si recepta,kaip tik svarsciau,ka padaryti su kiaulienos nugarine siaip esu kazka panasaus dariusi,tik dar po suriu dejau kepintu darzoviu-labai skanus kepsniukai buvo
persy, saunus receptas kaip tik turiu nugarines, reikes iskepti
QUOTE(kriziukė @ 2006 04 20, 13:24)
Šiandieniniai mano pietūs
Reikia:
~320 g vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio baltymas
2 šaukštai krakmolo
2 paprikos (aš dedu geltonas)
virintas vanduo
~ 2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai medaus
prieskoniai
karis
pakelis (125g) ryžių
Vištienos krūtinėlę supjaustau šiaudeliais, apvolioju su kiaušinio baltymu ir krakmolu. Pabarstau vištienos prieskoniais ir dar kariu. Viską dedu į labai įkaitintą ir su daug aliejaus keptuvę. Kol vištiena skrunda, kepa ir t.t. susipjaustau šiaudeliais papriką. Kai jau vištiena normaliai apkepus, dedu tas paprikas. Tada pasiruošiu "padažiuką" - įpilu virinto vandens (nedaug), sojos padažo (apie 2 šaukštus) ir du šaukštus medaus. Ir viską pilu į keptuvę. Tada kepti belieka 5 min..tiksliau ten jau troškinas, nes skysčio daugoka
Prie vištienos - ryžiai su kario prieskoniais
Reikia:
~320 g vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio baltymas
2 šaukštai krakmolo
2 paprikos (aš dedu geltonas)
virintas vanduo
~ 2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai medaus
prieskoniai
karis
pakelis (125g) ryžių
Vištienos krūtinėlę supjaustau šiaudeliais, apvolioju su kiaušinio baltymu ir krakmolu. Pabarstau vištienos prieskoniais ir dar kariu. Viską dedu į labai įkaitintą ir su daug aliejaus keptuvę. Kol vištiena skrunda, kepa ir t.t. susipjaustau šiaudeliais papriką. Kai jau vištiena normaliai apkepus, dedu tas paprikas. Tada pasiruošiu "padažiuką" - įpilu virinto vandens (nedaug), sojos padažo (apie 2 šaukštus) ir du šaukštus medaus. Ir viską pilu į keptuvę. Tada kepti belieka 5 min..tiksliau ten jau troškinas, nes skysčio daugoka
Prie vištienos - ryžiai su kario prieskoniais
Gaminau Aciu labai uz recepta
QUOTE(persy @ 2007 04 20, 15:01)
greiti ir paprasti kepsniukai:
ismusam, paprieskoniuojam mesyte (siand kepiau jautiena, tinka kiaulienos kumpis, nugarine, sprandine...)
sumaisom majoneza ir tomata
i inda truputi pilam aliejaus, dedam kepnius
aptepam padazu (majionesas ir kecupas)
uzdedam surio
kepam apie valanda
skanaus
Papildyta:
oi kokios dideles foto sorryyyyyyyy
ismusam, paprieskoniuojam mesyte (siand kepiau jautiena, tinka kiaulienos kumpis, nugarine, sprandine...)
sumaisom majoneza ir tomata
i inda truputi pilam aliejaus, dedam kepnius
aptepam padazu (majionesas ir kecupas)
uzdedam surio
kepam apie valanda
skanaus
Papildyta:
oi kokios dideles foto sorryyyyyyyy
Labai skaniai atrodo ir paprasta, butinai reikes izbandyti
QUOTE(agotas @ 2007 04 20, 18:08)
o as ta surio pyraga kepu taip:
forma iskloju bemiele sloksniuota tesla, bliude sutarkuoju dziugo surio gabaliuka, zementalio gabaliuka ir motzarelos pora gabaliuku (vietoj motzarelos galima naudoti brindzos suri, tik tada jau bus suriau), imusu pora kiausu, pipiriuku ir gauta mase supilu ant teslos ir uzkloji vel tesla. Pribadau skyluciu, patepu kiausinio plakiniu ir i orkaite Labai tinka prie vyno. Skanaus
forma iskloju bemiele sloksniuota tesla, bliude sutarkuoju dziugo surio gabaliuka, zementalio gabaliuka ir motzarelos pora gabaliuku (vietoj motzarelos galima naudoti brindzos suri, tik tada jau bus suriau), imusu pora kiausu, pipiriuku ir gauta mase supilu ant teslos ir uzkloji vel tesla. Pribadau skyluciu, patepu kiausinio plakiniu ir i orkaite Labai tinka prie vyno. Skanaus
butinai bandysim
Siandien dariau tokius kepsniukus
kiaulenos nugarine, supjaustos, apibarstom prieskoniais ir siek tiek majonezo su kecupu, paliekam porai val. bet galima ir iskarto kepti
suplakam kiausini, pora saukstu miltu, mirkom mesyte i ta mase ir i ikaitinta keptuve
supjaustom pora sampinionu ir siek tiek apkepam
sampinionus dedam ant mesos, siek tiek surio ir i mikrobagine
Skanaus
kiaulenos nugarine, supjaustos, apibarstom prieskoniais ir siek tiek majonezo su kecupu, paliekam porai val. bet galima ir iskarto kepti
suplakam kiausini, pora saukstu miltu, mirkom mesyte i ta mase ir i ikaitinta keptuve
supjaustom pora sampinionu ir siek tiek apkepam
sampinionus dedam ant mesos, siek tiek surio ir i mikrobagine
Skanaus
QUOTE(mergytė @ 2007 04 05, 14:03)
Aš čia tiki pastebėjimą dėl lazanijos kepimo :
makaronu niekada neverdu, jie man puikiai suminkštėja ir taip. Žinoma kepti reikia kur kas ilgiau, ne 20 minučių, o kažkur apie valandą. Bet manau jau geriau truputi ilgiau pakepti nei žaisti su makaronais po kelis apverdant
makaronu niekada neverdu, jie man puikiai suminkštėja ir taip. Žinoma kepti reikia kur kas ilgiau, ne 20 minučių, o kažkur apie valandą. Bet manau jau geriau truputi ilgiau pakepti nei žaisti su makaronais po kelis apverdant
Aš lazanją visada gaminu stikliniame inde su dangčiu. Tai kuo puikiausiai išsitroškina tie lakštai. Prieš baigiant kepti trumpam atidengiu, kad sūris apkeptų.
QUOTE(Vir81 @ 2007 04 23, 11:47)
Persy receptukas liuks Mano vyras mane labai isgyre,kadangi musu orkaite dujine ir dazniausiai viskas buna isdziuve ir nelabai skanu. Bet sitie kepsniai gavosi sultingi,fantastiski
vat butent kad jie tokie sultingi gaunas
QUOTE(rutelelt @ 2007 04 18, 15:40)
Vakar gaminau vakarienei.Skanu ir greita Bet man labiau gavosi blynai,ne kotletai
O aš biški kitaip gaminau.Irgi labai skanu.
Vištiena supjaustom smulkiai, prieskoniai, kaiušinis, krakmolas ir tarkuotas sūris.
Viską išmaišom ir kepam.
Pabandykit
pasiulysiu kotletuku recepta nors ju nemazai yra prirasyta bet gal patiks kilogramas farso as darau is kalakutienos keturi kiausiniai simtas gramu sviesto ir kazkur apie du simtus gramu fermentinio surio farsa paruosem kaip iprastiem kotletams kiausinius isvirti ir dar siltus sutarkuoti burokine tarka sutarkuoti sviesta suri ir viska ismaisiti.daryti is farfo paplotelius kaip cepelinams deti idara formuoti kaip cepelina bet poto truputeli suploti apvolioti dziuveseliuose ir kepti skanaus
QUOTE(Dainana @ 2007 04 22, 18:38)
Kiek skaitau,taciau pagrinde visi receptai is farso ir vistienos.Gal aks pasiulytu is jautienos ispjovos?
su ispjova darau plova arba ismarinuoju:daug cesnako, prieskoniu ir citrinos ar apelsinu sulciu. Ismaigau smarkiai rankom. Marinuoju per nakti. Kepu orkaiteje apie 45-60min.