Įkraunama...
Įkraunama...

Spurgos

Mielines spurgos su varške


400 g miltų,
200 g varškės,
4 šaukštai sviesto,
2 kiaušiniai,
30 g mielių,
6 šaukštai cukraus pudros,
druskos, kvapų,
riebalų (aliejaus) virimui.


Į pusę stiklinės pieno įberti truputi cukraus, sudėti mieles, viską sumaisyti ir palikti kad pakiltų. Po to supilti likusį pieną, miltus su cukrumi, kiaušinius ir išminkyti tešlą. Baigiant minkyti supilti išlydita sviestą, sumaltą varškę, kvapus. Tešlą pridengti ir palikti pakilti. Formuoti spurgas ir virt riebaluose (aliejuje)
skanaus:)

Atsakyti
bandysiu ir as kept Bea spurgytes kad visos taip isgyret, net seile tysta kaip noriu biggrin.gif essen.gif
Atsakyti
labutis.As kai tik i maxima nueinu tai visuomet nusiperku sveriamu spurgu-auseliu(atrodo taip vadinasi),jos man labai skanios.Gal zinote kaip jas pasigaminti
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2005 10 03, 21:17)
Kaip uzsimaniau spurgu  rolleyes.gif

ir as uzsimaniau, eisiu kepti biggrin.gif
Atsakyti
vakar kepiau pagal bea recepta, tikrai labai skanu ir labai jau greita thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2006 01 19, 23:38)
vakar kepiau pagal bea recepta, tikrai labai skanu ir labai jau greita thumbup.gif  thumbup.gif

Pritariu 4u.gif
Atsakyti
bigsmile.gif Ir aš šįvakar darysiu pagal Bea receptą. Anksčiau kitokias virdavau, dabar šias pabandysiu. Jos pigios ir skaniai skamba:))
Aš į tešlą įpilu šiek tiek degtinės, kad neprisigertų spurgos aliejaus. O į verdantį aliejų dedu žalių bulvių, kad aliejus nesitaškytų ir ne tokį kvapą aitrų turėtų (na man nelabai patinka jis)
Atsakyti
na va taip uzsimaniau spurgyciu ir radau,tai bandysiu ir as daryti,kad visos taip gire biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Besidairant internete vaikai pamatė šių spurgų nuotrauką ir pareikalavo iškepti biggrin.gif

user posted image

VARŠKINĖS SPURGOS

250 g varškės
1/2 st. cukraus pudros
1 kiaušinis
7 v. š. pieno
7 v. š. aliejaus
2 a. š. krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
2 st. miltų

Viską išmaišyti. Iškočioti 1,5 cm storio lakštą. Stikline išpjauti apskritimą, vidurį išpjauti taurele. Tešlos likučius vėl iškočioti ir pakartoti kitus žingsnius.
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų, dėti ten spurgas ir virti, kol apskrus. Iškepusias dėti ant popierinių servetėlių ir šiek tiek ataušinti. Galima pabarstyti cukraus pudra.

P. S. Stiklinė – 237 ml. Kočiodama stalą pabarsčiau miltais, nes tešla šiek tiek lipo prie rankų, bet miltų daugiau nedėjau (jeigu miltų bus per daug, spurgos bus kietos). Virdama į puodą įmečiau nuluptos bulvės gabaliuką, kad spurgos prisigertų mažiau riebalų. Skonis fantastiškas, spurgos minkštut minkštutėlės rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Nu fsioooo... šiandien įtariu eisiu spurgų kepti.. essen.gif essen.gif essen.gif

Nu jau groooožis Sonatinos spurgyčių.. bigsmile.gif bigsmile.gif Reik atsispausdint receptuką.. bigsmile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazoji_ @ 2005 09 20, 09:26)
Vakar kepiau varškės spurgas pagal šį receptą ir išėjo laaaabai skanios  thumbup.gif  ačiū  mirksiukas.gif




As irgi tokias vakar kepiau ir siandien kepsiu,nes vakar pora mazu spurgyciu spejau nugvelbt,nes tevai ir teta sunaikino labaio greit mirksiukas.gif Tai sian mylimaji lepinsiu wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Visada norėjau išmokti tokias kepti ax.gif Pasirodo, tereikia užeiti į SM ir viską rasi thumbup.gif Norėjau paklausti, ar cukraus pudra recepte įvardinta, kad ją į tešlą dėtume, ar kad būtų kuo apibarstyti? O aliejus turbūt dėl kepimo rolleyes.gif
Atsakyti