2007 birželio 23d., šeštadienis, beveik Joninės...
Taigis, kaip ir buvome sutarę su gydytoja, šiandien pas ją pasirodome gimdymo namuose, nes gimdymo terminas jau kaip ir praėjo (birželio 21d.), tai reikia atidžiai mane stebėt. 9 val. ryto susitinkam su gydytoja, ji mane apžiūri, vaikiuko tonus užrašo, viskas normaliai, sako gimda jautri, per šią parą, manau, įsisiūbuosi

O aš visiškai nieko keisto nejaučiu, todėl šitie jos žodžiai man visai įspūdžio nepalieka

Nuliūstu, nes šis nėštumas toks varginantis, pilvas didžiulis, kaip viena seselė pasakė retas egzempliorius

, o dar vasara, karšta, kiekviena diena slenka be galo lėtai, kiek gi dar reikės laukti?! Guodžia tik mintis, kad amžinai nėščia nebūsiu

Važiuojam namo.
Grįžus namo, apie 11 val imu kažką jaust, lyg ir maudžia, po 15 min. jau visai keista darosi ir imu suktis po namus su mintim, kad jau PRASIDEDA, kraunuosi paskutinius daiktus, galų gale jau imu manyt, kad laikas į ligoninę sugrįšt. Vyras guli sau ramiai tv žiūri, sako tai dar grįšim, ane?

Sakau nemanau... Bet dar reikalų milijonas - dukrytę mamai palikt, vyras dar turi į darbą užsukt, nu galvoju man tik į naudą, pratempsiu, vis ne ligoninėj nuobodžiai, o per pora valandų vistiek nepagimdysiu. Tai taip ir darom. Mama jau prie laiptinės laukia, paima mergaitę, palaimina mane uždėjus ranką ant kaktos, pabučiuoja, sako aš kartu su tavim, dukryte, gimdysim kartu... man ašaros akyse...šį kartą jau žinau, ką šie jos žodžiai reiškia

Atvažiavus į ligoninę niekas niekur neskuba, kol užrašo mane, kol dar ką, jau ir po dviejų. Nuveda į gimdyklą, ankšta tokia visai, ateina mano gydytoja, irgi niekur neskubėdama, uždeda tonus rašyt, ir maždaug valandai liekam su vyru vieni. Sarėmiai vyksta, stengiuos susikaupti, kvėpuot, visai neblogai gaunasi, kol jie ima pamažu stiprėt, o gimdykloj tampa visai tylu tuomet užlieja mintys ir aš pratrūkstu

Kai prisimenu kas manęs laukia (pirmą kart džiaugiausi 17val.) pasidaro nežmoniškai baisu ir meldžiu Dievo, kad tik visa tai greičiau pasibaigtų, tiksliau puolu neviltin visiškai, sakau nenoriu gimdyt... akušerė ramina, vyras irgi, stengiuos grįšt atgal į ramią būseną. Šiaip ne taip nusiraminu. Gydytoja sako, kad tuoj pasižiūrės kaip viskas einasi, nuleis vandenis (nes patys nubėgt nesiruošia

), tada epidūrą darys ir viskas pasikeis - vaikščiosiu išsišiepus taip, taip - pritaria visas personalas. Nu ką, vyras dar turi svarbių reikalų, klausia gydytojos, kiek maždaug laiko turim, nes jis turi dar išvažiuot, jei įmanoma, žinoma, gydytoja atsako, kad tiksliai dar trys, keturios valandos, na, tai jis negaišta ir išvažiuoja. Lieku viena. Dabar randu sesei rašyta žinutę, kad tuoj nuleis vandenis, ji buvo rašyta 15.30. Tai realiai nuleido prieš keturias. Atsidarymas keturi cm., viskas gerai, tuoj atsiųsiu daktarę epidūrinio daryt gydytoja man sako. Ir išeina iš gimdyklos. Va tada galvojau išprotėsiu pirmą kart, nes sąrėmiai nuleidus vandenis tampa dešimtkart, jei ne daugiau, skausmingesni, o aš viena, prirakinta prie lovos su lašeline (skysčius prieš epidūra būtina lašint), atrodo, nebegaliu kentėt, nebegaliu kvėpuot, ašaros upeliais, bet nešauksi gi gydytojos, kuri ką tik išėjo, tai kankinuosi verkdama ir galų gale jau imu šaukt balsu, jei negulėčiau, tikrai skausmą būtų buvę lengviau iškęst. Pagaliau už dešimt minučių ateina epidurinio daryt, atrodo praėjo valanda, o ne dešimt minučių

, ruošiasi instrumentus, liepia sėstis turko poza ir išriest stuburą, ir dar NEJUDĖT. Nežinau, kaip paaiškint 96 kg sverianti motera su retu pilvo egzempliorium turi susirangyt kaip jogos meistrė ant siauros lovos, kažkokiu būdu bandyti sau pažiūrėti tarp kojų - atseit nugarą kuo labiau išriest! Plius, tave, atrodo, plėšo į gabalus sąrėmiai kas minutę, o tau liepia nejudet VISIŠKAI

ir tai tęsiasi, tęsiasi, tęsiasi, nes anesteziologė vis nepataiko į ten, kur reikia ir negali to prakeikto kateterio įvest, kad suleist nuskausminamuosius... iš vienos pusės bado (bet tai maloniausia dalis, nes per sąrėmius nejaučiu daugiau nieko), iš kitos - seselė laiko mane už pečių ir neleidžia judėt. Va tada galvojau, kad išprotėsiu antrą kart. Per tą laiką net jei rankos pavargo, ir viena, ir kita ranka laikė, po to galų gale paleido visai, tai ką kalbėt apie mane...

Anesteziologė sako panele, kas gi jum yra? -Taip dažnai sąrėmiai negali būt! Nieko nesakau, nes bijau, kad pasiųsiu ją kur nors toliau...

Žodžiu, po kokių 30-40min pagaliau, atrodo, įbeda kur reikia, bet tas neguodžia, nes skauda ir toliau nežmoniškai. Vyro dar nėra... nebegaliu kentėt, susikaupt neišeina, mažai treniravaus, nuo manęs, matyt, visas skyrius skamba Joninių varpais...