Įkraunama...
Įkraunama...

Jokūbėlio gimimas..

Rugpjūčio 23d... Mažiukas vėluoja.. Jau 9-ta diena.. Tinginiukas kaip ir mamytė.. Ryt anksti ryte jau abu turime būti gimdykloje - skatins.. Nesaugu Tau ten ilgiau tinginiauti.. Jokio nerimo, baimės.. Taip norisi kuo greičiau pamatyti Tave, mano stebuklėli, kuris taip netikėtai sugalvojai apsigyventi mano pilvelyje..

Pietūs..
Visiškai jokio nerimo nekeliantys pamaudenimai.. Jau geras mėnuo su jais kovoju.. Valanda, kita.. Vis stipriau, bet dėmesio dar nekreipiu.. Toliau kraunu visus reikalingus daiktus i tašę ir ruošiuosi rytojui..

Vakaras..
Sėdžiu rami, kaip niekad, apsikabinus kompiuterį ir po truputi atsisveikinu su SM draugėm.. Ryt išauš TA diena, kai susitiksiu su Tavim, mano mylimas vaikeli..
Bet staiga surakina skausmas, kokio dar nebuvo iki siol.. 8min.. 7min.. 9min.. skaičiuoju toliau.. 6min.. 9min.. Einu palysti po šiltu dušu, gal sarėmiai susitiprės ir padažnės.. Atsiranda viltis, galbūt nebereikės skatinimo..?..
4min.. 5min.. 6min.. 5min.. Guluosi i lovą ir beviltiškai bandau užmigti.. Juk reikia pailsėti prieš didi darbą..
4min.. 3min.. 3min.. 3min.. Per sarėmi gulint lovoj negaliu nei pajudėti, nei kvėpuoti.. Įsikabinusi i lovos šonus iškenčiu sarėmi ir einu ramiai ruoštis.. Kaip keista.. Jokios baimės.. Rami, graži, šviesi naktis.. Skambutis daktarui ir 00.00 aš jau priimamajam.. Mane pasitinka labai maloni moteris, užpildo dokumentus.. Kylu i gimdykla.. Kaip gera matyti rašant mano varda lentoje.. Aš trečia.. Ir kur gi tas kliniku konvejeris apie kuri visi gasdino..? Jauki, graži gimdykla.. Tuk tuk.. tuk tuk.. Kaip muzika skamba vaikučio širdutės dūžiai.. Nežinau kas Tu būsi.. Mergaitė ar berniukas.. Laukiu savo stebuklėlio..
Taip maloniai nuteikia įėjusio daktaro šypsena.. Mano širdyje ramu ramu..

Naktis..
Veiksmas vyksta lėtai.. Atsidarinėjimas vangus.. Vaikštau dainuodama - taip lengviau iškęsti skausmus..

Rugpjūčio 24d..
Rytas..

7val.. Atsidarymas 6cm.. Nuleidžia vandenis.. Skaidrūs.. Sarėmiai tampa nepakeliami, mano riksmai girdimi tikriausiai ir antram aukšte.. Niekada nemaniau, kad sugebu šitaip šaukti.. Protas aptemsta, sunkiai suvokiu kas vyksta aplinkui.. Skauda..

8val.. Atrodo visa amžinybę lauktas epiduras.. Kartu su juo skatinamuju dozė.. Gera.. Jokio skausmo, atsiranda šypsena veide.. Laukiam toliau.. Dar naktį daktaro sakyti žodžiai, kad 9val. jau turėčiau turėti savo stebuklėlį, atrodo neišsipildys..

10val.. Kaklelio patikrinimas ir tie patys 6cm.. Daktaras pasidarbavęs lengvai pradaro iki 10cm.. Prasideda!..

Lauke staigiai aptemsta ir kaip iš kibiro pasipila lietus..
"Jau tuoj, mažyti, pakentėk truputi ir mes susitiksim.."

Jaučiu kaip vėl ateina skausmas.. Išlėto, bet vis stiprėjantis.. Stumiu.. Dar karta.. Ir dar.. Skauda.. Baisiai skauda.. Akušerė su daktaru nukelia mane nuo lovos.. Klaupiuosi ant žemės, pasirėmiu rankom i lova ir stengiuosi nestumti.. Mažiukui taip lengviau slysti gimdymo takai..
Aš vėl ant lovos.. Stumiu, stumiu.. Girdžiu kažkas sako, kad man puikiai sekasi.. Bet kodėl taip ilgai..? Na, paskutinį kartą..! Ir...

11val.10min.. Gimei Tu, mano mažas angeliukas, berniukas.. Taip gera Tave matyti bejėgi gulinti man ant krutinės.. Taip gera Tave pagaliau paliesti.. Tu net neverki, švelniai pazirzi.. Šilumos banga perbėga visu kūnu.. "Aš Mama".. Norisi sušukti visam pasauliui.. Laimės ašaros kaupiasi akyse..

Staiga nustoja lyti ir išlenda saulutė..
"Mažuti, pasaulis sveikina Tave atėjus pas mus.."

Visi skausmai išgaruoja akimirksniu.. Visa sarėmių naktis, valanda stumimo ir dar valanda siuvimo.. Nors sunkus buvo gimdymas ir ilgas laikotarpis po jo, bet viskas pamiršta..

Mažasis Jokūbėli, brangiausias mano turte, nežinau kam turėčiau dėkoti už tokią dovaną - Tave.. Tu pakeitei mano gyvenimą.. Apvertei viską 180 laipsnių kampu.. Ačiū Tau už tai..
Kaip gera matyti kaip Tu augi.. Išvysti pirmąją šypseną.. Išgirsti pirmąjį krykštavimą.. Kaip gera jausti Tave prisiglaudusi prie krutinės.. Dar daug bus naujų atradimų, naujų potyrių.. Dovanosiu Tau viską.. Visą pasaulį..

Mažuti, be galo Tave MYLIU..!

Jokūbas gimė 4110g ir 50cm.
Valanda po gimimo..
user posted image
O štai jau ir pusę metukų..
user posted image

P.S. Nuoširdžiausias AČIŪ dr. T.Biržiečiui, padėjusiam man susitikti su išsvajotuoju angelėliu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NaiLi: 24 kovo 2008 - 00:27
Labai grazi istorija wub.gif apsiblioviau net ax.gif
Sveikinu,daug laimes jums 4u.gif
Atsakyti
wub.gif Labai graziai papasakojai cray.gif Sveikinu su dziaugsmu 4u.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikinu su sūneliu 4u.gif Ir vardas laabai gražus bigsmile.gif thumbup.gif ax.gif Aukite sveikučiai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
LABAI, LABAI GRAŽI ISTORIJA wub.gif
Atsakyti
Grazu... wub.gif
Atsakyti
Niu saunuole Naili 4u.gif wub.gif
Atsakyti
cray.gif cray.gif cray.gif labai grazu... wub.gif wub.gif
Atsakyti
aciu labai wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Gražu, miela, taip švelnu ir taip gera, kad net apsakyti sunku!!!
Glaudžiu Jus abu MIELIEJI ir stipriai bučiuoju 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
4u.gif nuostabi silta grazi istorija aprasyta be panikos smile.gif saunuoliai Jus abu smile.gif
Atsakyti