Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Dalinkimės receptais toliau 4u.gif

2 dalis
1 dalis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Owly: 14 spalio 2007 - 21:36
4u.gif


Apkepta jūros lydeka su sūrio padažu ir pomidorais

user posted image

Sudėtis:

Jūros lydekų filė – 100 g
citrinpipirių – 0,5 g
vegetos – 2 g
nat. spaustų citrinų sulčių – 4 g
miltų – 15 g
kiaušinių – 1 vnt.
aliejaus – 20 g
fermentinio sūrio – 20 g
majonezo „Hamker” – 40 g
pomidorų – 70 g

Atšildytą jūros lydekų filė apibarstykite vegeta, citrinpipiriais, apšlakstykite citrinų sultimis ir marinuokite apie 6-12 val. Marinuotą žuvį pavoliokite miltuose, kiaušinio pakinyje ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Ant apkeptos jūros lydekos dėkite tarkuoto fermentinio sūrio, sumaišyto su majonezu, ir kepkite orkaitėje +180 °C temperatūroje apie 3-5 min., po to ant apkeptos žuvies dėkite 3 mm storio pomidorų pusžiedžių ir dar kepkite orkaitėje +180 °C temperatūroje apie 3 min.



Menkė su sūrio padažu

[attachmentid=116037]

Keturiems asmenims:

Sūrio padažui:

*aliejaus kepimui
*pusės svogūno
*1 citrinos žievelės juostelės (išpjauk bulvių skutikliu)
*50ml pusiau sauso vyno
*200ml grietinėlės
*50g tarkuoto Gruyere sūrio
*druskos, pipirų

Menkei:

*800g menkės filė, be odos ir kaulų, supjaustytos 150-200g porcijomis
*miltų, sumaišytų su druska bei pipirais
*aliejaus kepimui

1. Ant nedidelės ugnies pakepink svogūnus apie 5 minutes, arba kol suminkštės.

2. Supilk vyną į svogūnus, įmesk citrinos žievelę ir pavirink kol vynas beveik išgaruos, supilk grietinėlę ir pavirink kiek ilgiau, kol grietinėlė sutirštės.

3. Perkošk padažą per smulkų sietelį. Jei nori, svogūnus pagardink prieskoniais ir patiek su žuvimi.

4. Suberk tarkuotą sūrį į padažą ir gerai išmaišyk, kad susidarytų vientisa masė. Pagardink prieskoniais.

5. Įkaitink orkaitę iki 180° C.

6. Supjaustyk menkę porcijomis, apvoliok miltuose ir nupurtyk jų perteklių.

7. Kepk žuvį keptuvėje ant vidutinės - aukštos ugnies, kol abu šonai bus gelsvai rusvi.

8. Įdėk žuvį į orkaitę su visa keptuve ir kepk dar 4 minutes. Ištrauk ir leisk žuviai pastovėti 5 minutes prieš patiekiant į stalą (kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo filė storumo).


ŽUVIS GRIETINĖS PADAŽE

4-5 menkės arba lydekos gabalėliai,
2-3 šaukšteliai sviesto,
2 smulkiai supjaustyti svogūnai,
šaukštelis raudonųjų pipirų,
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų,
1 šaukštelis druskos,
1/2 stiklinės grietinės,
1 stiklinė vandens

Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame apkepame svogūnus. Sudedame žuvies gabalėlius, pabarstome druska ir užpylę vandeniu 45 min. troškiname ant silpnos ugnies. Supilame grietinę ir dar šiek tiek pakaitiname. Patiekalas į stalą patiekiamas karštas.

(p.s. visi receptai pasiskolinti)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 15 spalio 2007 - 08:14
Kepsnys „Baravykas“

user posted image

kiaulienos nugarinės 200 g
maltų baltųjų pipirų 1 g
druskos 2 g
vegetos 3 g
baravykų 100 g
ropinių svogūnų 100 g
bulvių 200 g
sviesto 30 g
aliejaus 20 g
grybų padažo („Vytana“) 5 g
miltų 10 g
grietinėlės - 100 g

Svogūnus ir baravykus supjaustykite kubeliais, apkepkite su sviestu.
Pusę įdaro dėkite į išskobtas apkeptas bulves, o iš likusio ruoškite padažą.
Apkepkite įdarą, įpilkite padažo „Vytana“, įberkite miltų, grietinėlės ir užvirkite.
Nugarinę išmuškite, apibarstykite prieskoniais, dėkite ant įdarytų bulvių ir apkepkite orkaitėje +180°C temp. 10 min.
Kepsnius dėkite į lėkštes, šalia įpilkite padažo.
Prie šio patiekalo tinka lietuviška trauktinė.


Kepti kiaulių šonkauliukai

user posted image

Sudėtis 2 porcijoms:

kiaulių šonkaulių – 400g
aliejaus – 2 šaukštai
česnakų – 2 skiltelės
maltos paprikos, druska
lauko kepsnių padažo (geriausia – „Santa Maria“) – 200 g.
Paruošimas:
Kiaulių šonkaulius supjaustykite po 4 ar 5 kauliukus ir aptepkite paruoštu padažu (aliejumi, kapotais česnakais, kepsnių padažu, druska, maltomis paprikomis) ir marinuokite ne mažiau kaip 12 val.
Marinuotus šonkaulius su padažu dėkite į kepimo indą, uždenkite ir troškinkite kepimo krosnyje +140 °C temperatūroje apie 1 val. Troškintus šonkauliukus aptepkite lauko kepsnių padažų ir dar kepkite apie 15 min. +180°C temperatūroje.
Kiaulienos šonkauliukus labai tinka valgyti su šviežių daržovių salotomis ir virtomis apkeptomis bulvėmis.


KIAULIENA TROŠKINTA KAVOJE

*0.5 kg kiaulienos
*1 morka
*1 svogūnas
*prieskoniai kiaulienai
*2 puodeliai silpnos kavos

Kiauliena supjaustyti kaip kepant karbonadus. Smulkiai supjaustyti morką ir svogūną. Viską sudėti į troškintuvą.
Supilti 2 puodelius silpnos kavos. Troškintuvą įdėti į ikaitintą orkaitę. Troškinti apie 1 val.

g.gif jei kas isbandys- butinai parasykite atsiliepima 4u.gif jau labai idomus receptelis, negalejau nepasidalinti...

ŠVENTINIS KEPSNYS

200 g kiaulienos nugarinės,
kiaulienos prieskonių.

Įdarui:
1/2 tarkuoto virto kiaušinio,
30 g keptų svogūnų,
30 g tarkuoto sūrio.

Padažui:
30 g keptų svogūnų,
30 g keptų morkų,
30 g keptų salierų,
50 g grietinėlės,
30 g baltojo vyno,
''Vegetos''.


Visus produktus, skirtus padažui, sutriname smulkintuvu. Jei padažas per tirštas, atskiedžiame sultiniu, susidariusiu kepant kiaulieną. Kiaulienos nugarinę plonai išmušame, pabarstome prieskoniais, sudedame išmaišytus įdarui skirtus produktus ir susukame. Kepame orkaitėjei 70 ?C temperatūroje 15 minučių.

Čičinsko kepsnys

0,5 kg kiaulienos faršo,
pipirų, druskos, 1 kiaušinis,
1 kg virtų bulvių,
2 st miltų,
2-3 kiaušiniai

Į faršą mušti kiaušinį, dėti druskos, pipirų ir išminkyti faršą. Virtas bulves sumalti, suberti miltus, įmušti kiaušinius ir užminkyti tešlą. Iškočioti, supjaustyti juostelėmis, į vidų dėti faršą ir virti aliejuje.


(p.s. visi receptai pasiskolinti)
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 10 15, 10:47)

Čičinsko kepsnys
0,5 kg kiaulienos faršo,
pipirų, druskos, 1 kiaušinis,
1 kg virtų bulvių,
2 st miltų,
2-3 kiaušiniai

Į faršą mušti kiaušinį, dėti druskos, pipirų ir išminkyti faršą. Virtas bulves sumalti, suberti miltus, įmušti kiaušinius ir užminkyti tešlą. Iškočioti, supjaustyti juostelėmis, į vidų dėti faršą ir virti aliejuje.
(p.s. visi receptai pasiskolinti)

Foto įdedu,kad būtų aiškiau
Atsakyti
būtų smagiau, jei jau išbandytus receptus dėtumėt, nes internete visos galim susirast 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaa @ 2007 10 14, 13:51)
paskutiniu metu pamegome bulviu pyraga  ax.gif
mums reikes user posted image
bulves supjaustome griezinelias + prieskoniai, farsas + prieskoniai, tesla galima deti ir kitas darzoves, kurios jums patinka  smile.gif
as darau stikliniame inde, istepu inda aliejumi, deda sluoksni teslos, bulves, farsas, bulves ir vel tesla
ir i ikaitinta orkaite 1,5 val, kai baigia kepti apibarstau suriu  ax.gif
valgem su venegredu, skanaus  mirksiukas.gif


QUOTE(grange @ 2007 10 14, 21:06)
bet tai kaip ji neapdega 1,5 val? kai kepiau tokius vokelius su faršu ir daržovėm, tai puvalnadis ir iškepė ir tai jau ant ribos, ar čia ant silpnos ugnieS?  g.gif


QUOTE(Lalaa @ 2007 10 14, 21:24)
tai cia kepa stikliniam inde, gal skardoje ir greiciau  g.gif


va va g.gif ir man klausimas kilo, ar nesudega tas viršutinis sluoksnis g.gif , uždengi tą stiklinį indą dangčiu? Turiu tokį patį, išbandyčiau ax.gif

QUOTE(cacukas @ 2007 10 14, 16:28)
mano sraigės jau kepa... Dar koks pusvalandis ir matysim kas iš jų gavosi...  ax.gif  essen.gif


Aš šiandien kepsiu ax.gif , viskas supirkta, tikiuosi, kad skanu bus rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
o as siandien norejau gamint lalaa pyraga ale rimi nera bemieles teslos pirkt doh.gif teks i maxima ryt keliaut
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 10 15, 14:13)
va va  g.gif ir man klausimas kilo, ar nesudega tas viršutinis sluoksnis  g.gif , uždengi tą stiklinį indą dangčiu? Turiu tokį patį, išbandyčiau  ax.gif
Aš šiandien kepsiu  ax.gif , viskas supirkta, tikiuosi, kad skanu bus  rolleyes.gif  rolleyes.gif


Na va maniškės sraigės labai patiko šeimynai, labai ačiū už receptuką... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 10 15, 15:13)
va va  g.gif ir man klausimas kilo, ar nesudega tas viršutinis sluoksnis  g.gif , uždengi tą stiklinį indą dangčiu? Turiu tokį patį, išbandyčiau  ax.gif
Aš šiandien kepsiu  ax.gif , viskas supirkta, tikiuosi, kad skanu bus  rolleyes.gif  rolleyes.gif


jei noriu, kad iskeptu greiciau, tai virsutio teslos sluoksnio nededu, uzdarau dangciu, o likus 30 min iki pabaigos dedu teslos lapa ax.gif bet siaip man nenudega schmoll.gif grili ijungiu tik i pabaiga, kad apskrustu wub.gif

QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 10 15, 15:57)
o as siandien norejau gamint lalaa pyraga ale rimi nera bemieles teslos pirkt doh.gif teks i maxima ryt keliaut


galima ir su mieline tesla, tik tas ryragas gausis toks dydelis .... mirksiukas.gif
Atsakyti
Nauja tema nauji receptai 4u.gif thumbup.gif
man tas baravyku kepsnys labai skaniai atrodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaa @ 2007 10 15, 16:02)
jei noriu, kad iskeptu greiciau, tai virsutio teslos sluoksnio nededu, uzdarau dangciu, o likus 30 min iki pabaigos dedu teslos lapa  ax.gif bet siaip man nenudega  schmoll.gif grili ijungiu tik i pabaiga, kad apskrustu  wub.gif
galima ir su mieline tesla, tik tas ryragas gausis toks dydelis ....  mirksiukas.gif

aj geriau luktersiu ir bandysiu su bemiele biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 10 15, 13:13)
Aš šiandien kepsiu  ax.gif , viskas supirkta, tikiuosi, kad skanu bus  rolleyes.gif  rolleyes.gif



Elena, dėkoju tau už "sraigių" receptą, super skanu buvo, vyras irgi sužavėtas cool.gif , o darbo tikrai nedaug thumbup.gif .. Kepiau "sraiges" ant grotelių orkaitėje, o žemiau skardoje bulves...

gavosi taip ax.gif :

user posted image
Atsakyti