Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

bukit, mielos, pakartokit "sraigiu'' receptuka mirksiukas.gif , kaip ir ka daryti, kiek laiko kepti?ieskojau jo, bet tik nuotraukytes radau ir tam tikras uzuominas blush2.gif , o visa gal ir praziopsojau doh.gif busiu labai dekinga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ritmetelis @ 2007 10 17, 17:56)
bukit, mielos, pakartokit "sraigiu'' receptuka mirksiukas.gif , kaip ir ka daryti, kiek laiko kepti?ieskojau jo, bet tik nuotraukytes radau ir tam tikras uzuominas blush2.gif , o visa gal ir praziopsojau doh.gif busiu labai dekinga doh.gif


čia pažiūrėk
Atsakyti
QUOTE(diora @ 2007 10 17, 09:22)
Liuks reiks pabandyt  thumbup.gif

mirksiukas.gif thumbup.gif

QUOTE(Lakūdra @ 2007 10 17, 11:46)
tai nesiskolink, o savo dėk  mirksiukas.gif

as jau daugiau nei metai laiko kiekviena diena gaminu nauja patiekaliuka ir jei deciau kaip savo g.gif

QUOTE(jurginėlis @ 2007 10 17, 12:05)
kokios mielos širdelės ir tikriausiai labai skanios biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(nicolle_ @ 2007 10 17, 12:16)
su bandžiusi tas širdeles...tai nuotraukose gražiau atrodo  blush2.gif  kelios tai išvis iširo...  ax.gif

g.gif tikriausiai nuo desreliu rusies priklauso (viena kart esu pirkusi, tai virdami doh.gif isiro - daugiau nepirkau...), be to tikrai grazesnis variantas, nei paprastai kepti kiausianiai (ir vaikui smagiau ir Valentino dienai visoms seimos nariams mirksiukas.gif per pusricius)

QUOTE(dincikas @ 2007 10 17, 14:14)
Einu ieškot receptuko į praeitą temą, sugundėt biggrin.gif

dar geras variantas Jautienos suktinukai su vyno padažu ir bulvių koše -> user posted image

p.s. tik aisku galima visu ingridientu nedeti (pvz. grybu i farsa ir t.t., o bulviu kose su grietinele tikrai labai skaniai gaunasi, per savaitgali kepiau Sonatinos Separdo pyraga su vistiena, tai i bulviu kose vietoj pieno piliau grietinele - skanu, net labai
g.gif tik grietineles neviriau...)

Papildyta:



QUOTE(diora @ 2007 10 17, 14:23)
ko gero tiktų "tarybinės" dešrelės, na kai išbandysiu rezultatą būtinai užrašysiu čia  thumbup.gif

bigsmile.gif

QUOTE(kristi3d @ 2007 10 17, 18:10)
thumbup.gif Kazkada seniau tetis mums panasiu principu kepdavo desreles - astunkojus ax.gif

irgi geras variantas thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kristi3d @ 2007 10 17, 18:10)
thumbup.gif Kazkada seniau tetis mums panasiu principu kepdavo desreles - astunkojus ax.gif

Skyler laba pagaliau susitikom SM platybese  biggrin.gif


is fotkes nepazinau taves blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 10 17, 19:02)

labai aciu 4u.gif
Atsakyti
Fotoreportažas iš vakarykščios
vakarienės iš upėtakio a la lašiša (viską buvau išbandžiu su lašiša) gaminimo

Pirkau 3,5 kg žuvį ir lupdama žvynus sužinojau, kodėl ji vadinas vaivorykštinis upėtakis: po darbo visa virtuvė tviskėjo vaivorykštėm nuo žvynų cool.gif
[attachmentid=116374]
toliau išlupau iš galvos vadinamąsias pažiaunes ir nurėžiau galvą, uodegą su gabalu mėsos (sriubai) ir pasidariau 5 didkepsnius (žuvytė būna sultingesnė kepta dideliais gabalais)
[attachmentid=116376]
Sriubai į šaltą pasūdytą vandenį sudėjau galvą, uodegą (be peleko) ir dar ašaką (nes iš vieno gabalo dariaus file marinavimui). Užvirus vandeniui įmetu dar dideliais gabalais supjaustytą svogūną.
[attachmentid=116381]
žuvies sultiniui išvirus išgrabaliojau viską, kas buvo susiję su žuvim iš jo ir atvėsus nurankiojau mėsytę žuvies.
[attachmentid=116382]
Tuo tarpu į žuvies sultinį sumečiau smulkiai pjaustytą kubeliais 1 morkytę, nedidelį gabalėlį saliero, ir surizikavau įmesti labai nedaug smulkinto imbiero (nežinau ar kas dėl jo pasikeitė, bet valgant jo tikrai nesijautė) bei ryžių. Sudėjau atgal žuvį (tą, kur nurankiojau). Baigusi virti (kai ryžiai išvirė, po kokių 15 min.) sudėjau petražoles ir dat palaikiau uždengtą keletą min. O čia jau lėkštėj...
[attachmentid=116383]
didkepsnius pasūdau (labai saikingai) ir pabarstau juodaisiais maltais pipirais ir iš karto ant grotelių (kažkas paprotino, jog pasūdžius nereik laikyt, man tiko ir rezultatais dar nenusivyliau)
[attachmentid=116377]
taip atrodė iškeptas didkepsnis su bulvių piure
[attachmentid=116378]
o čia padažas ir salotos prie kepsnio:
[attachmentid=116379] padažą kažkada radau "delfio" platybėse. Jis tinka lašišai, bet kaip minėjau ankščiau mano upėtakis vakar irgi buvo ruošiamas kaip ji.
Padažas petražolės (nemažas pluoštelis) susmulkinamos, dedame supjaustytų agurkų: vakar dėjau 0,5 ilgo agurko (aš pjaustau stambiai, o po to susmulkinu blenderiu viską), įspaudžiame 0,5 cirtino sultis ir įtarkuojame truputį žievelės, dedame smulkinto česnako, pagal skonį, druskytės, pipiriukų ar kitų mėgstamų priekonių ir pabaigoje dedame rūgščią grietinę (ne grietinėlę, nes citrina vistiek sutrauks). Viską gerai sumaišome (plaku tuo pačiu belnderiu, tik neilgai), ragaujame. Patariu šį padažiuką pasidaryti truputį anksčiau, nes pastovėjęs jis tampa truputį kitokio skonio.
Salotos buvo padarytos iš to ką radau šaldytuve: 0,5 žiedinio kopūsto, 0,5 saldžios raudonos paprikos, gabalėlio poro, ir 0,5 likusio nuo padažo agurko. Viskas supjaustoma ir užpilama alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir mėgiamų prieskonių mišiniu (mūsų pamėgti prieskoniai vadinas "Lieknėjimas")
Sanaus wub.gif
Atsakyti
joreta, aš šįryt pusryčių nespėjau pavalgyt... biggrin.gif
O tu žuvies kepsniukus kepi grilyje ant grotelių, kaip suprantu g.gif jokiais žuvies prieskoniais nebarstei? g.gif
Į padažą agurkiuką žalią dedi ar raugintą? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dincikas @ 2007 10 18, 09:52)
joreta, aš šįryt pusryčių nespėjau pavalgyt... biggrin.gif
O tu žuvies kepsniukus kepi grilyje ant grotelių, kaip suprantu g.gif jokiais žuvies prieskoniais nebarstei? g.gif
Į padažą agurkiuką žalią dedi ar raugintą? rolleyes.gif

varienė vakarykčia čia... ax.gif kibo nuotrauka viena tokia neapetitna, a ne blush2.gif persiprašau 4u.gif
aha kepiau ant grotelių elektrinėj orkaitėj, grilio režimu, labai jis man patinka wub.gif ne, žuvį tik druskyte ir juodais pipiriukais.
agurkas žalias ir petruškos žalios...
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2007 10 18, 12:04)
varienė vakarykčia čia... 

Tai aš supratau, kad čia vakarykštė vakareinė , ale įsivaizduok kaip aš jos norėjau be pusryčių likus tongue.gif
Ačiū už atsakymus 4u.gif Aha, grilis ir man labai tinka ir patinka bigsmile.gif
Atsakyti
As katik pasoviau sraigytes ,idomu kaip gausis ax.gif
Atsakyti
sveikos,
o aš norėjau paklaust dėl tų sraigių... blush2.gif tas bulves ten žalias dedat į orkaitę? ir dar nuotraukytėj mačiau, kad ant pamuštos mėsos kažkas ten patepliota...sviesto ar ko ten užkraunat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lavysta @ 2007 10 19, 09:26)
sveikos,
o aš norėjau paklaust dėl tų sraigių... blush2.gif tas bulves ten žalias dedat į orkaitę? ir dar nuotraukytėj mačiau, kad ant pamuštos mėsos kažkas ten patepliota...sviesto ar ko ten užkraunat? g.gif


Ištepta sviestu, o bulvės žalios. Aprašyme viskas yra mirksiukas.gif
Atsakyti