Įkraunama...
Įkraunama...

RECEPTAI SU NUOTRAUKOMIS

sveikutes, o as kaip tik siandien gaminau vistienos sirdeliu plova (radau ankstesnese temose receptuka, nepamenu kieno, bet aciu uz ideja 4u.gif )
taigi cia pradinis procesas, kol vire ryziai, pakepiau sirdeles, tarkuotas morkas, cesnaka, o kadangi neturejau svogunu, ipjasciau pora, sudejau koncervuotas pupeles tomato padaze, priberiau ivairiu prieskoniu:
user posted image

o cia jau sumaisyta su virtais ryziais, kariu, trupuciu kecupo ir majonezo:
user posted image

o cia kaip atrode paserviruota leksteje:
user posted image

skanaus!

(jeigu norite paziureti is arciau - tik spustelkita ant nuotraukos smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kataryshka: 22 sausio 2008 - 19:45
QUOTE(INGRIDŽIUKS @ 2008 01 22, 16:31)
bet gal taip sūdyti tiktų ir upėtakiai g.gif

tikrai tinka,visada ,kai būna akcijos perku po kelis upėtakius,išdarinėju ir užšaldau,kai reikia išsiimu kiek noriu ir pasūdau,po kokių trijų dienų jau ir valgom ax.gif
Atsakyti
o cia kaip kepu bulves, maniskis vis praso: "iskepk tu savo skaniu bulviu" biggrin.gif
nuptraukyte ne mano, nes seniai gaminau si patiekala, o ir nufotkinus neturiu, tai paemiau is vienos knygos blush2.gif
user posted image
o receptukas paprastas:
25 g sviesto
1-2 svogunai, pjaustyti pusziedziais
650 g zalios bulves, pjaustytos griezineliais
85 g tarkuoto fermentinio surio
300 ml grietineles
100 ml pieno

reikia pakepinti svogunu pusziedzius ikaitintame svieste kol pagels ir suminkstes, i istepta riebalais kepimo forma deti sluoksni bulviu, svogunu ir surio (pasilikite surio uzbarstyti ant virsaus), kartoti sluoksnius dar karta. Sumaisyti grietinele ir piena kartu su druska ir pipirais, tada letai ispilti mase ant bulviu ir apibarstyti likusiu suriu. Kepti kokia 1 val. iki 160 laipsniu ikaitintoje orkaiteje, palaukti apie 10 min pries patiekiant. Labai tinka pvz su karbonadu (asmeniskai man jos labai skanu ir vienos arba su svieziomis darzovemis bigsmile.gif )
Skanaus! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2008 01 22, 13:38)
I zemaiciu blynus nepanasu,gal labiau i kokius ceburekus g.gif Man skanu,galima ir vienus valgyt be nieko,tokie traskus...



turiu drauge, kuri is virtu bulviu ir farso daro zemaiciu blynus bebe.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lotute: 22 sausio 2008 - 20:55
QUOTE(Kataryshka @ 2008 01 22, 11:19)
o cia kaip kepu bulves, maniskis vis praso: "iskepk tu savo skaniu bulviu"  biggrin.gif
nuptraukyte ne mano, nes seniai gaminau si patiekala, o ir nufotkinus neturiu, tai paemiau is vienos knygos  blush2.gif
user posted image
o receptukas paprastas:
25 g sviesto
1-2 svogunai, pjaustyti pusziedziais
650 g zalios bulves, pjaustytos griezineliais
85 g tarkuoto fermentinio surio
300 ml grietineles
100 ml pieno

reikia pakepinti svogunu pusziedzius ikaitintame svieste kol pagels ir suminkstes, i istepta riebalais kepimo forma deti sluoksni bulviu, svogunu ir surio (pasilikite surio uzbarstyti ant virsaus), kartoti sluoksnius dar karta. Sumaisyti grietinele ir piena kartu su druska ir pipirais, tada letai ispilti mase ant bulviu ir apibarstyti likusiu suriu. Kepti kokia 1 val. iki 160 laipsniu ikaitintoje orkaiteje, palaukti apie 10 min pries patiekiant. Labai tinka pvz su karbonadu (asmeniskai man jos labai skanu ir vienos arba su svieziomis darzovemis  bigsmile.gif )
Skanaus!  thumbup.gif

Labai skanus receptukas 4u.gif mano vyrui cia taip pat skaniausios bulves buna thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kataryshka @ 2008 01 22, 21:19)
o cia kaip kepu bulves, maniskis vis praso: "iskepk tu savo skaniu bulviu"  biggrin.gif
nuptraukyte ne mano, nes seniai gaminau si patiekala, o ir nufotkinus neturiu, tai paemiau is vienos knygos  blush2.gif
user posted image
o receptukas paprastas:
25 g sviesto
1-2 svogunai, pjaustyti pusziedziais
650 g zalios bulves, pjaustytos griezineliais
85 g tarkuoto fermentinio surio
300 ml grietineles
100 ml pieno

reikia pakepinti svogunu pusziedzius ikaitintame svieste kol pagels ir suminkstes, i istepta riebalais kepimo forma deti sluoksni bulviu, svogunu ir surio (pasilikite surio uzbarstyti ant virsaus), kartoti sluoksnius dar karta. Sumaisyti grietinele ir piena kartu su druska ir pipirais, tada letai ispilti mase ant bulviu ir apibarstyti likusiu suriu. Kepti kokia 1 val. iki 160 laipsniu ikaitintoje orkaiteje, palaukti apie 10 min pries patiekiant. Labai tinka pvz su karbonadu (asmeniskai man jos labai skanu ir vienos arba su svieziomis darzovemis  bigsmile.gif )
Skanaus!  thumbup.gif




As taip pat gaminu tik dar ipjaustau desreliu, labaaaai skanu. mirksiukas.gif



O lasisa marinuoju taip - citrinos sultys, druskytes truputis ir pipiriuku thumbup.gif kartais dar cesnakiuko biskiuka essen.gif net seiles jau pradejo kauptis kaip nriu mmm.



labai daug wisokiu idomybiu radau reiks wis ka ismeginti, tikrai aciu wisoms uz pasidalinima sawo wirtuwiu suptilybemis thumbup.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2008 01 22, 22:54)
turiu drauge, kuri is virtu bulviu ir farso daro zemaiciu blynus bebe.gif

as ir taip darau.bebe.gif
Atsakyti
Gaminau šiandien rudnosiukus - liežuvį kartu galima buvo praryti thumbup.gif
Atsakyti
vel prisiskanavau beziuredama smile.gif ..shaunuoles..
nieko idomaus ir naujo nepagaminau unsure.gif , bet paivairinimui idesiu kelias nuotraukytes:
ana savaite kepiau vishtos kulsheles su dziuveseliais (man asmenishkai taip nelabai patinka, bet mb megsta): vishtiena palaikiau 10 minuciu (daugiau laiko neturejau biggrin.gif ) su pora shaukshtu medaus, daug cesnako ir sojos padazu..I dziuvesellius priberiau dziovintu zoleliu prieskoniu, biraus sauso cesnako milteliu, raudonos paprikos milteliu ir megiamu prieskoniu..Apvoliojau kulsheles ir i orkaite..
Valgem su salotom: pekino kopustas, morkos, pomidoras, agurkas, brokoliai ir truputis parmezano surio..

user posted image
user posted image
user posted image

Shiandien greit sumeistravau visiems zinoma, ir tikriausiai pabodusi kugeli:
tarkiai, pora kiaushiniu, karshtas pienukas, bulviu prieskoniai, truputis druskos..(kepimo indas buvo ilgas, kugelis gavosi plonytis biggrin.gif , bet labai minkshtas ir skanus..)

user posted image
Atsakyti
Bulviniai blynai su krabų lazdelėmis

Receptas pasiskolintas iš Gustavo enciklopedijos ax.gif

Reikės:
Bulvių (jas paruošti kaip bulvinams blynams)
Įdarui: krabų lazdelių, poro, majonezo. Aš poro neturėjau, tad dėjau žalių svogūno laiškų:
user posted image

Paruošiam bulvių tarkius, kaip bulviniams blynams. Į keptuvę dedame ploną sluoksnį bulvinių blynų (kadangi pas mane maža keptuvė, tai dariau blyną per visą keptuvę). Ant jo uždėjau įdaro:
user posted image
Ant įdaro - dar sluoksnį bulvių tarkių. Kepti ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių. Rezultatas:
user posted image

Valgyti su grietine ar daržovėmis. Skonis gavosi labai įdomus.
Atsakyti
Jautiena troškinta aluje
Jums prireiks :
500g jautienos
40g riebalų, druskos, pipirų
1 svogūnas
1 šaukštas garstyčių
1/2 l tamsaus alaus
kmynų
susmulkintos citrinos žievelių
keletas duonos plutelių

Veiksmai :

Svogūną sutarkuoti arba smulkiai sukapoti ir sumaišyti su druska, pipirais, garstyčiomis. Mišiniu įtrinti mėsą ir palaikyti ją ne mažiau kaip 30 minučių šaltai. Paskui pakepinti įkaitintuose riebaluose, užpiliti alumi, įdėti kmynų, susmulkintą citrinos žeivelę, duonos plutelių ir ištroškinti sandariai uždengtame inde ant mažos ugnies. Ištroškintą mėsą supjaustyti skersai raumenų griežinėliais ir sudėti į pašildytą dubenį. Patiekti su keptomis arba apkepintomis bulvėmis, apkeptais griežčiais. Vietoj salotų tinka rauginti agurkai.


dėjau tokias garstyčias
user posted image
galutinis rezultatas(valgėm su marinuotais pomidorais):
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Senoji Lakūdra @ 2008 01 23, 09:59)
Patiekti su keptomis arba apkepintomis bulvėmis, apkeptais griežčiais. Vietoj salotų tinka rauginti agurkai.

kas čia tokie? mastau.gif

o šiaip atrodo skaniai good.gif
Atsakyti