labas vakaras šeimininkėlės.
mano vyras, jau antra savaitė apie žirnių koše kalba, tai sakau reiktų išvirt, bet nežinau kaip.
gal galėtumėt padėt ir pasidalint savo patirtimi
dėkui
Nu menkas čia stebuklas - vandenyje išverdi žirnius ir tiek Aš tik prieš virdama užpilu verdančiu vandeniu, pabrinknu keletą valandų, tada greičiau išverda. Pirmą užvirusį vandenį su daugyyybe putų nupilu ir užpilu nauju ir verdu kol išverda tie žirniai. Tada jie biresni būna. Į tokią košę dar galima pakepintų lašinukų su svogūniukais įpilt. Vyrui turėtų patikt
QUOTE(Aušrinė @ 2007 12 27, 18:31)
Nu menkas čia stebuklas - vandenyje išverdi žirnius ir tiek Aš tik prieš virdama užpilu verdančiu vandeniu, pabrinknu keletą valandų, tada greičiau išverda. Pirmą užvirusį vandenį su daugyyybe putų nupilu ir užpilu nauju ir verdu kol išverda tie žirniai. Tada jie biresni būna. Į tokią košę dar galima pakepintų lašinukų su svogūniukais įpilt. Vyrui turėtų patikt
o nededi kokios tarkuotos bulvės ar miltų, kad ta košė suliptų, nebūtų žirniai su spirgais?
QUOTE(Karčiama @ 2007 12 27, 18:54)
o nededi kokios tarkuotos bulvės ar miltų, kad ta košė suliptų, nebūtų žirniai su spirgais?
KAda zirniai buna isvire butinai deti bulvine tarka sutarkuotos bulves 1ar 2 priklausomai nuo koses kiekio. Tada kose buna tirsta kaip kose, o spirgius isisgegi tik valgant
QUOTE(janiku @ 2007 12 27, 20:45)
KAda zirniai buna isvire butinai deti bulvine tarka sutarkuotos bulves 1ar 2 priklausomai nuo koses kiekio. Tada kose buna tirsta kaip kose, o spirgius isisgegi tik valgant
QUOTE(Marija5 @ 2007 12 28, 15:40)
Užsimaniau ir aš tokios košės
Mano močiūtė anksčiau darė.
O tas bulves virtas reikia sutarkuoti ar žalias ir dar pavirti kartu su koše?
Mano močiūtė anksčiau darė.
O tas bulves virtas reikia sutarkuoti ar žalias ir dar pavirti kartu su koše?
mano močiutė irgi darydavo, tai lyg žalias tarkuodavo, bet ne su burokine, o su smulkesne tarka
QUOTE(Karčiama @ 2007 12 27, 17:54)
o nededi kokios tarkuotos bulvės ar miltų, kad ta košė suliptų, nebūtų žirniai su spirgais?
Jei virti kose is skaldytu zirniu - ir pakankamai ilgai - tai zirniai suverda tiek, kad ta kose gaunasi pakankamai tirsta ir sulipusi. Kai zirniai cieli, tada kebliau.
Zirniu kose labai megstu, bet bjauroka tai, kad po to patenki i keblia situacija
QUOTE(Karčiama @ 2007 12 28, 15:50)
mano močiutė irgi darydavo, tai lyg žalias tarkuodavo, bet ne su burokine, o su smulkesne tarka
zala bulve tarkuota su bulbine tarka
Žirniu košė.
Žirniu (geriau nskaldytu), sonines, svoguno, keletas kubeliu sultinio, krapu.
Žirnius nuplauti, užvirti ir pavirti mazdaug 5 min.Tada sudeti sultinio gabaliukus ir dar kokias 5 min.pavirti. Keptuveje pakepinti sonine (ar lasinukus), svoguno ir viska supilti i verdancius zirnius. Sudeti supjaustytus krapus ir dar kokias 5 min. pavirti. Tada puoda nukelti nuo ugnies ir padeti keletui valandu kur nors siltai (as suvynioju i deki). Vandens puode turetu buti mazdaug per du pirstus daugiau nei zirniu. Kas ragavo, visi sake, kad skanu, o kai vaziuojam vasara i gamta, tai vyriukai visadad uzsisako sios koses. Skanaus ir jums
Žirniu (geriau nskaldytu), sonines, svoguno, keletas kubeliu sultinio, krapu.
Žirnius nuplauti, užvirti ir pavirti mazdaug 5 min.Tada sudeti sultinio gabaliukus ir dar kokias 5 min.pavirti. Keptuveje pakepinti sonine (ar lasinukus), svoguno ir viska supilti i verdancius zirnius. Sudeti supjaustytus krapus ir dar kokias 5 min. pavirti. Tada puoda nukelti nuo ugnies ir padeti keletui valandu kur nors siltai (as suvynioju i deki). Vandens puode turetu buti mazdaug per du pirstus daugiau nei zirniu. Kas ragavo, visi sake, kad skanu, o kai vaziuojam vasara i gamta, tai vyriukai visadad uzsisako sios koses. Skanaus ir jums
QUOTE(vilmike @ 2008 01 25, 23:14)
Žirniu košė.
Žirniu (geriau nskaldytu), sonines, svoguno, keletas kubeliu sultinio, krapu.
Žirnius nuplauti, užvirti ir pavirti mazdaug 5 min.Tada sudeti sultinio gabaliukus ir dar kokias 5 min.pavirti. Keptuveje pakepinti sonine (ar lasinukus), svoguno ir viska supilti i verdancius zirnius. Sudeti supjaustytus krapus ir dar kokias 5 min. pavirti. Tada puoda nukelti nuo ugnies ir padeti keletui valandu kur nors siltai (as suvynioju i deki). Vandens puode turetu buti mazdaug per du pirstus daugiau nei zirniu. Kas ragavo, visi sake, kad skanu, o kai vaziuojam vasara i gamta, tai vyriukai visadad uzsisako sios koses. Skanaus ir jums
Žirniu (geriau nskaldytu), sonines, svoguno, keletas kubeliu sultinio, krapu.
Žirnius nuplauti, užvirti ir pavirti mazdaug 5 min.Tada sudeti sultinio gabaliukus ir dar kokias 5 min.pavirti. Keptuveje pakepinti sonine (ar lasinukus), svoguno ir viska supilti i verdancius zirnius. Sudeti supjaustytus krapus ir dar kokias 5 min. pavirti. Tada puoda nukelti nuo ugnies ir padeti keletui valandu kur nors siltai (as suvynioju i deki). Vandens puode turetu buti mazdaug per du pirstus daugiau nei zirniu. Kas ragavo, visi sake, kad skanu, o kai vaziuojam vasara i gamta, tai vyriukai visadad uzsisako sios koses. Skanaus ir jums
reikes pabandyti,nes vyras vis prašo išvirti
na asei kiek sudetingiau darau. issiverdu zirnius, dazniausiai neskaldytus, o paskui su spirgiukais ir svogunu pakepu ketuveje, tada zirniai buna biresni ir apkepe. na zinoma, paskui atitinkamai ir indu plovimas pailgeja
o aš žirnių košę verdu taip: Pusę pakelio skaldytų žirnių, virtų ir lygiai tokį pat tūrį bulvių košės sugrūdu į vieną, dar įdedu rūkytų lašinukų su svogūnais pakepintų. Sugrūdus gaunasi košė(žirnius ir bulves verdu atskirai). Dar darau padažą- tie patys svogūnai ir lašinukai su grietine. Užgeriam kefyru, pasukom, raugintu pienu. Labai skanu.