Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Toliau tęsiame skaniausių ir saldžiausių patiekalų receptų dalybas. O kad seilė tystų iki pat žemės, įdedame nuotraukas...


user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Pirmosios dalies ieškokite čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo innguta: 18 sausio 2008 - 12:48
QUOTE(Treglė @ 2008 01 18, 13:21)
O kos čia receptas? Labai įdomiai atrodo  thumbup.gif


Trupiniuotis

Jums reiks:
3 kiausiniu
200 g grietines
200 g sviesto
miltu
indelio kondensuoto pieno

is kiausiniu, miltu, grietines ir sviesto padagaminame tesla. tesla padalijame i gabaliukus, kuriuos butu patogu tarkuot ir idedame i kamera kad susaltu. susalus, tarkuojame ant skardos isteptos sviestu ir kepame orkaiteje (180 laipsniu) apie 10-12 min, kol pasidarys kieti trupinukai. visa tesla iskepu per kokias 10 skardu. kadangi kepu is karto dvi skardas, tai visos teslos kepimas trunka mazdaug valanda. tuo paciu metu i puodeli su vandeniu istatome kondensuoto pieno indeli ir verdame apie valanda.

iskepus viska sumaisome su kondensuotu pienu, dedame i forma ir i saldytuva.
skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano išbandyti ŽAGARĖLIAI (receptas iš PrieStalo.lt)

user posted image

5 kiaušiniai
400 g grietinės
7 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių,
miltų

Minkome tešlą, kočiojame, pjaustome stačiakampiais, persukame per skylutę, padarytą viduryje ir kepame aliejuje iš abiejų pusių. Iš visos procijos išeina gana nemažai.
Bet jau laaabai skanūs thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mille: 18 sausio 2008 - 19:58
Innguta, o kaip tau to zele sluoksniai taip graziai atsiskiria/ As kai dariau, tai man raudonas nuo geltono nelabai skiriasi, nors zele buvo sustengusi... Ir kas i ta balta sluoksni dedasi?
Atsakyti
Šiandien iškepiau tokį pyragą:


Papildyta:
Receptas:
QUOTE(bea @ 2004 12 08, 09:49)
Kavinis žiedas

Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens

Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
250 g cukraus pudros

Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus

(mums LABAI patiko..., tetis suvalge vienu prisedimu turbut ketvirtadali pyrago, draugas irgi kazi ar maziau...)

Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 19 sausio 2008 - 16:47
QUOTE(Mille @ 2008 01 18, 19:56)
Mano išbandyti ŽAGARĖLIAI (receptas iš PrieStalo.lt)

user posted image

5 kiaušiniai
400 g grietinės
7 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių,
miltų

Minkome tešlą, kočiojame, pjaustome stačiakampiais, persukame per skylutę, padarytą viduryje ir kepame aliejuje iš abiejų pusių. Iš visos procijos išeina gana nemažai.
Bet jau laaabai skanūs  thumbup.gif

einu daryti ir as blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2008 01 19, 18:28)
einu daryti ir as  blush2.gif

sėkmės ir skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mille @ 2008 01 19, 18:53)
sėkmės ir skanaus  mirksiukas.gif

aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sausainėliai SPIRALĖS

250 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
165 g smulkaus cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
1 flakonėlis romo esencijos
2 kiaušiniai
125 g sviesto
20 g kakavos miltelių
1 v.š. pieno

Į miltus suberiame kepimo miltelius, gerai išmaišome. Į dalį miltų suberiame 150 g cukraus, vanilinį cukrų, įmušame vieną kiaušinį ir sumaišome minkštą tešlą. Gabaliukais sukapojame šaltą sviestą, sudedame į tešlą, apžeriame likusiais miltais ir monkome, kol tešlą nebelips prie rankų. Padedame tešlą šaltai.

Dubenėlyje sumaišome kakavos miltelius, likusius 15 g cukraus ir pieną. Šį mišinį įmaišome į pusę tešlos ir gerai išminkome.

Abi tešlos puses iškočiojame į vienodo dydžio stačiakampius, vieną iš jų aptepame kiaušinio baltymu, uždedame kitą ir tampriai suvyniojame. Išpjaustome sausainėlius ir kepame 175-200 C temperatūroje apie 15 min.

user posted image

***
OT:
O kodėl jūs į forumą tokio didelio formato nuotraukas keliat? 4u.gif Labai jau nepatogu žiūrėt, kai reikia tampyt slinkties juostas į visas puses net receptą skaitant, nes išsiplečia visas langas forumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apelsinmedis: 19 sausio 2008 - 19:53
QUOTE(Apelsinmedis @ 2008 01 19, 19:52)

***
OT:
O kodėl jūs į forumą tokio didelio formato nuotraukas keliat?  4u.gif  Labai jau nepatogu žiūrėt, kai reikia tampyt slinkties juostas į visas puses net receptą skaitant, nes išsiplečia visas langas forumo.


Sausainiai atrodo nuostabiai thumbup.gif

O man visai neišsiplėčia langas g.gif
Atsakyti
Tai monitorius didesnės įstrižainės, matyt. Vargas tiems, kurių mažesni.
Ir atrodo netvarkingai, ir krauna ilgiau, kieno internetas lėtesnis. Negi sunku sumažint? 4u.gif
Atsakyti
Mille, zagareliai labai skanus bigsmile.gif
Atsakyti