Įkraunama...
Įkraunama...

keksai, keksiukai

QUOTE(ugne23 @ 2009 03 12, 11:53)
aciu  4u.gif

tik nezinau, kaip reitku juos tokius puresnius labaiu padaryt ?  blush2.gif daugaiu kepimo milteliu idet ?


Neskaičiau šito receptuko , bet keksų purumas priklauso nuo tešlos išsukimo , kuo ilgiau sukate tešlą tuo ji buna puresnė , aš suku apie pusvalandį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 13, 12:58)
Neskaičiau šito receptuko , bet keksų purumas priklauso nuo tešlos išsukimo , kuo ilgiau sukate tešlą tuo ji buna puresnė , aš suku apie pusvalandį  smile.gif

chm, visai pasimeciau blush2.gif nei kiek neabejojo Cipciuko kompetencija (jau nemazau naudingu patarimu gavau thumbup.gif ), bet kazkaip isivaizdavau, kad keksu tesla reikia kuo maziau maisyt... ar cia ilgai sukti reikia, kai dar miltai nedeti, o sudejus miltus tik vos sumaisyti?
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 13, 12:58)
Neskaičiau šito receptuko , bet keksų purumas priklauso nuo tešlos išsukimo , kuo ilgiau sukate tešlą tuo ji buna puresnė , aš suku apie pusvalandį  smile.gif



aciu 4u.gif bandysim mirksiukas.gif
Atsakyti
As irgi girdejus, kad keksu tesla reikia kuo maziau maisyt g.gif na bet cia gal kaip kokiam keksui g.gif reiks visaip isbandyt ax.gif
Atsakyti
Merginos , .....sudedate sviestą ir jį sukate ( tai jau gana ilgokai užtrunka ) , po to mušate po vieną kiaušą ir vis gerai išsukate ( vėl kiek laiko užtrunka ?) , o jei kiaušai 6-8 ....kiek užtruksite ? ......va čia mano paaiškinimas , tačiau juk receptų šimtai , tai gal pagal kitus to ir nereikia daryti , jeigu riebalai pilami tirpinti - tai tikrai darymas visai kitoks , aš pakomentavau butent tradicinį , senų laikų receptuką ..... biggrin.gif
Atsakyti
user posted image
gavosi labai skanūs, vaišinkitės, nes dar šilti smile.gif
reikėjo:
125 g šokolado, jį ištirpdyti su trupučiu pieno arba grietinėlės
iki purumo išsukti 180 g. sviesto su 150 g. cukraus, tada sudėti 3 kiaušinius, kiekvieną atskirai, vis gerai išmaišant. tuomet dedam jau ištirpusį šokoladą. 50g pieno, ir tuomet pilam miltus (300g) su 2 šaukšteliais kepimo miltelių. Aš dar dėjau papildomai šiek tiek kakavos, kad spalva būtų intensyvesnė. viskas. kepam ~200 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min. Aš dar į antrą reisą dėjau susmulkintų riešutų, nes netyčia po ranka pasitaikė, Skaniau kas mėgsta riešutus smile.gif gavosi apie 18 keksiukų.
Gavosi tikrai purūs
Atsakyti
Moliugu keksiukai

Stikline - 237 ml


3,5 st. miltu
2 st. moliugu piure
4 kiausiniai(suplakti)
1 st. aliejaus
3 st. cukraus
2/3 st. vandens
2 arb. s. sodos
1 arb. s. kepimo milteliu
1 st. razinu
1 arb. s. cinamono
1 arb.s. maltu gvazdikeliu
2 arb. s. druskos

Sausus produktus sumaisyti atskirame inde(isskyrua cukru). Cukru ispaklti su kiausiniai ir aliejumi, imaisyti moliugu piure ir razinas.Letai imaisyti miltu misini i kiausiniu misini. Maisant po trupiti supilti vandeni.Keksiuku formas istepti aliejumi ir pripilti teslos. Kepti 180 c temp orkaiteje apie 20-30 min.Iskepusius 10 min. palaikyti formelese pries isimant.Skonis kaip meduoliu.
user posted image
Atsakyti
Dietiniai keksiukai su arachisų pasta , receptas ČIA

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 03 08, 20:34)
Tai tas popierines formeles reikia dėti į specialią skardą su skylutėm, tada nebus platūs ir pernelyg dideli. O tai visgi ar bus tas "paprasčiausių kesiukų" receptas? blink.gif


neturiu as tokios skardos, tai dedu kokius penkis krepselius viena i kita ir iskepa man taip smile.gif na o receptas tai siame forume ir rastas, pienas, miltai, kepimo milteliai, sviestas, cukrus ir t.t. dedasi smile.gif
tik atradau nauja gudrybe, o gal jau ir sena ji, nezinau, bet man patiko smile.gif neturejau nei pieno nei kefyro, o labai norejau keksiuku, tai pyliau jogurto, kas idomiausia tai su apelsinu ir braskiu skoniu jis, tai keksiukai gavosi tokie skanuciai! netgi jautesi siek tiek tas skonis ir kvapas apelsinu ir braskiu, o ir dregni tokie buvo, iskile smile.gif super thumbup.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2008 11 08, 17:44)
Keksas "NEGRIUKAS"
Kepiau 180 laipsniu orkaiteje.

o kiek laiko kepti keksą help.gif dėjau į mažas formeles unsure.gif jau ikisau i orkaite unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fishke: 18 kovo 2009 - 17:56
fishke, kai matot ar jaučiat, kad iškepė, įkišat degtuką į keksiuką ir žiūrit ar jis apsivėlęs ar švarus, jei švarus, tai iškepė ax.gif kiekviena orkaitė kepa skirtingai, dar manau ir kepimo forma įtakoja laiką, ar blėka, ar silikonas ar popierinė formelė ax.gif Pas mane 7 maži negriukai kepa apie 15-20min, didesnis Negras apie 40min ax.gif

Cipciuk, arachisų pasta, dar kitaip turbūt vadinama riešutų sviestu ar panašiai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2009 03 18, 19:08)
fishke, kai matot ar jaučiat, kad iškepė, įkišat degtuką į keksiuką ir žiūrit ar jis apsivėlęs ar švarus, jei švarus, tai iškepė :

4u.gif taip ir padariau jau mirksiukas.gif kepiau popierinėse formelėse, 180 l. temperetaūroje cool.gif daba reik luktelsim ir ragausim cool.gif
Atsakyti