Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti savo pyragus, tortus, kt. skanumynus

Pasirodo porcijas as geras zinojau tik netaip dariau,uztai jis man isskydo.Na nieko,vistiek kada nors iseis
Atsakyti
Merginos,zinau kad cipsiukas kazkada rase del maistiniu dazu..berots ju kaune yra...bet negi jus visos ten ir perkat???ar dar kur nors ju buna???gal kas perka vilniuj? blush2.gif
Atsakyti
sveikutes,nu bandziau uzsisakyti formeles ir www.tikrosspalvos.lt,bet jie ju neturi ir tipo gal po menesio,tai net susinervivau,o jau svajot apie jas pradejau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 13, 21:11)
Oho kainos  ohmy.gif  blink.gif ir ten vieno vieneto....? Angeliukas 21,35 Lt  !
Papildyta:
Taip  bigsmile.gif



Ne, ten yra net 4 skirtingi angeliukai, tad kaip už 22 lt tai visai nedaug mirksiukas.gif ir gauni 4 angeliukus. Tos formelės tikrai vertos dėmėsio - ilgaamžės mirksiukas.gif ir panaudosite visur - ir šokolado ir saldainių ir pan. gamyboje. (jau nekalbu apie muilo ar kokių žvakių liejime) biggrin.gif

Nors visai neseniai buvau pas juos (www.tikrosspalvos.lt) užlėkusi (Vilniuje) tai mažokai formelių tada užtikau g.gif

O liejimo formelių dar galite rasti ir šioje Dekovitos internetinėje rankdarbių priemonių parduotuvėje. mirksiukas.gif Ten galima net iš gamintojų katalogų ( o jie po 800 psl turi blink.gif ) užsakyti, kad atvežtų mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū, cipsiuk, kad pamokei kaip gėlytes daryti, reiks kada prisiruošti, tik kad dažų be šansų mano tundroj gaut 4u.gif Prieš porą savaičių pirmą kart pabandžiau paeksperimentuot su papuošimais, žadėjau receptą, bet nulūžo kompas, tai dabar aprašysiu kaip dariau.

user posted image

Kažkada internete suradau įdomų receptėlį, kuris nedavė man ramiai gyventi. Pati papuošimuose esu visiškai žalia, čia mano pirmas blynas.
Parodysiu torto foto (foto nemano, "išvedusi mane iš proto"), kuris papuoštas šia mase.

user posted image

ŠOKOLADINĖ-MARSHMALLOW TEŠLA
TORTAMS PADENGTI IR PAPUOŠTI


150 g cukraus pudros,
200 g karčiojo šokolado,
180 g marshmallow (neturi reikšmės kokios spalvos),
1 v. š. margarino arba sviesto,
3 v. š. grietinėlės,
1 v. š. likerio, brendžio arba apelsinų sulčių (nebūtina).

1. Ant garų vonelės ištirpinti šokoladą.
2. Į šokoladą sudėti marshmallow ir leisti jiems taip pat „ištirpti“ (pamaišome masę, „tirpimo“ procese šaukštu). Kai marshmallow ištirps sudedame grietinėlę, sviestą ir pagal norą... likerį, brendį arba sultis.
3. Šią masę sudedame į mikserį, sudedame cukraus pudrą ir išmaišome (antgalis „gitara“ (lopetėlė), kol susidarys vientisa masė.
4. Tešlą dedame ant kepimo popieriaus ir iškočiojame. (Tešlą galima suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve iki reikiamo momento).
5.Jeigu tešla blogai kočiosis... dėti ją 10–20 sekundžių į mikrobangę.

Mano komentaras.
Kai sudėjau saldainius į ištirpusį šokoladą, jie sunkokai lydėsi, tai supyliau grietinėlę ir sviestą (dėjau tikrą) ir viskas puikiai ištirpo iki vientisos masės. Po to supyliau cukraus pudrą, bet man pasirodė, kad masė dar skystoka, tai dar nuo savęs įbėriau 35 g pudros. Tešla aušdama standėjo. Ją išverčiau ant stalo, pabastyto cukraus pudra ir išminkiau, tešla gavosi kaip plastilinas. Po to iškočiojau ant kepimo popieriaus ir prilaikydama ranka užverčiau ant torto, kurio viršų ir šonus buvau aptepusi sviestiniu kremu, tešlos likučius nupjausčiau. Iš pradžių kočiojau ant cukraus pudra pabarstyto popieriaus, bet buvo negerai, nes tešla tamsi, o pudra balta prilimpa ir taip ir lieka negraži, matinė. Po to perminkiau ir kočiojau grynai ant popieriaus.
Dėl gėlyčių. Neturiu nei tinkamų formelių tam reikalui, nieko, tik kelias formeles sausainiams. Jomis išspaudžiau gėles, o širdelės forma pasitarnavo lapeliams (po to perpjoviau pusiau ir 2 lapeliai yra). Centrinės gėlės ir lapelių darymo metodiką nusispoksinau nuo cipsiuko blush2.gif, už ką jai dideliausias ačiū 4u.gif. O rožytes dariau, kaip parodyta šiose foto (tik ten iš kitokios tešlos buvo daryta), žodžiu, išspaudi 5 mažus apskritimus, juos sudedi eilute, užleidžiant vieną ant kito ir suvynioji vyniotinuką (aš po to pjoviau tą vyniotinuką pusiau), žiedlapių kraštelius kiek atraitojau ir štai ir rožytė. Mažytei rožytei gana ir 3 apskritimukų. Papuošimus buvau pasidarius prieš dvi dienas iki torto puošimo, jie iki galo neišdžiuvo ir nesukietėjo – tokie pasiduodantys, lapelius galėjau lengvai pakreipti, kaip man norėjosi. Praėjus jau geroms 2 savaitėms jie vistiek turi tokio minkštumo iki galo nesukietėjo, jei lapelį lenkiu jis linksta, bet nori įlūžti.

Šios masės man liko nemažas gabalas. Tai vaikai po gabaliuką atsipjaudami suvalgė vietoj saldainių. Gal, kas gali patart, gal ją buvo galima užšaldyt? Ir išvis įdomu kiek laiko tuos papuošimus galima laikyt? Čia gi necukrinė masė, metus tikrai nestovės. Geriausias variantas – pasidaryti tam kartui, kiek reikia. Vienam 26 cm tortui ir papuošimams sočiai užtektų 0,75 normos produktų arba gal net ir 0,5 kiekio užtektų.
Čia pirmosios mano gyvenime lipdytos gėlytės blush2.gif blush2.gif blush2.gif , neteiskite griežtai blush2.gif , aš tik mokausi...

user posted image

Čia galima pasiskaityti recepto autorės aprašymą ir pažiūrėti keletą nuotraukų kaip pati tešla atrodo.

Atsakyti
RiMami labai super papuosimai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
user posted image

bet kas per daiktas tas marshmallow ???? ir kur jo buna pirkti ???
Atsakyti
Ava kas tie marshmallow doh.gif , jei gerai supratau tie saldainukai kaip kempine hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 22, 12:01)
RiMami labai super papuosimai thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
bet kas per daiktas tas marshmallow ???? ir kur jo buna pirkti ???


Ačiū ačiū už pagyrimus blush2.gif blush2.gif blush2.gif . Labai malonu ypač iš tokios meistrės pagyrimus gauti blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Marshmallow tai tokie saldainiai, kažkiek panašūs į zefyriukus, bet kažkas kitkas ten. Nu jo, kažkuo užneša į kempinę lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Aš jų atsitiktinai radau Leader Price parduotuvėje, o visai neseniai mačiau ir IKI parduotuvėje yra. Gal ir kitose kur yra, atidžiai nežiūrėjau. Irmulia vakar gerą tų saldainiukų nuotraukytę "Tinginio2" temoj 5 psl. davė (recepte paspausk jos nuorodą "marshmallows'us". Štai kaip atrodo pokelis saldainių:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 22 rugsėjo 2008 - 11:28
O kokio dydzio torta galima papuosti is to kiekio kur recepte duota g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 22, 12:28)
O kokio dydzio torta galima papuosti is to kiekio kur recepte duota g.gif  g.gif  g.gif


Aš užklojau 26 cm tortą (bet palyginus plonai iškočiojau), gėlyčių-lapelių nulipdžiau ir dar gerokas gabalas liko. Man būt viskam tikrai užtekę 0,75 porcijos, o jei mažesniam tai gal ir 0,5 normos gana būtų. Ir, kaip rašiau, mano nuomone geriau pasidaryti tos tešlos kiek tam kartui reikės, nes neaišku, kiek tą tešlą ir papuošimus laikyt galima.

Dar, tiesa, jei skaitot rusiškai, tai duosiu dar vieną nuorodą į receptą, kur taip pat patyrusi tortų puošėja, daro gėlytes ir kt. iš marshmallow tešlos tik kitokios. Na, bent pažiūrėkit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 22 rugsėjo 2008 - 11:41
Aciu tau RiMami , nors visoki velnia ir pati darau ,bet visada idomu paziureti kitu ideju
user posted image
Atsakyti
RiMami,labai grazios tavo gelytes ir labai puikus receptas papuosimams,butinai ismeginsiu thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti