Įkraunama...
Įkraunama...

medaus tortas

30% ne nebandyk schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif ,jei nori gali naudoti DVARO grietine ji virs 40 %( lyktai 45%,bet gerai nepamenu ),bet su grietinele 100 kartu skaniau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .Dabar apie grietinele: ta didely indely supili i ne zemesni kaip 15cm. inda ,ipili 150/200g. cukraus ir citrinos ruksteles pagal skoni, labai tinka nutarkuota citrinos zievele ( kai kas praso kitokiu konditeriniu kvapu ) ir pradedi plakti su elektriniu mikseriu visu greiciu, kaip jau rasiau ji po truputi pradeda tirsteti ,plaki tol kol mikserio sluotele ja tiesiok pradeda tarsi pjauti ,sustabdzius mikseri ir ji istraukus matosi indo dugnas ,o grietunele taip ir stovi kaip bokstas net nepajuda is vietos ,isivaizduok - apverti ta inda aukstyn kojom ,o grietinele ne nebando isbekti bigsmile.gif , jokiu zelatinu schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif . Taip issiplaka si grietinele, ant blyno dedi norima kieki grietineles ir ilgu peiliu islygini ,ant jo dedi sekanti blyna vel tepi grietinele ir taip visus sutepi, virsutini blyna kol kas netepk , su abiejais delnais is virsaus drasiai paspaudi visa torta ,kad kremas truputi islystu ,tuo kremu peiliu aptepi sonus ( jeigu per mazai kremo pasiimk is indo kureme plakei ), dabar gali aptepti ir virsu, bet zinok ,kad taip aptepta torta beze kremu nepapuosi schmoll.gif schmoll.gif , ji gali puosti tik trafaretu ( ivairiu atspalviu rastais is trupinuku ,kuriu liko apipjovus iskeptus blynus, arba tokia pat plakta grietinele.Kaip puosti su beze as pamokysiu ,kai rasysiu jo recepta. Tiesa grietinele turi buti laaaaaabai gerai atsaldyta, kitaip ismusi sviesta doh.gif
Papildyta:
Soda butinai nugesinti ipylus i ja pora saukstu acto,ir supilti ja i karsta tesla( smarkiai suputos )

Tas didelis tortas berniuko krikstynom ( 3kg. ) 60lt + dezute nemokamai. Bet us sita kaina gali buti ir dvieju aukstu - atitinkamai mazesnis apatinis o ant jo antras aukstas .

Na as ne konditere tik megeja , kazkada tai buvo mano pragyvenimo saltinis.Dabar darau tik saviskems ,ir draugams, kaimynams ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 31, 21:56)
30% ne nebandyk schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif ,jei nori gali naudoti DVARO grietine ji virs 40 %( lyktai 45%,bet gerai nepamenu ),bet su grietinele 100 kartu skaniau thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif .Dabar apie grietinele: ta didely indely supili i ne zemesni kaip 15cm. inda ,ipili 150/200g. cukraus ir citrinos ruksteles pagal skoni, labai tinka nutarkuota citrinos zievele ( kai kas praso kitokiu konditeriniu kvapu ) ir pradedi plakti su elektriniu mikseriu visu greiciu, kaip jau rasiau ji po truputi pradeda tirsteti ,plaki tol kol mikserio sluotele ja tiesiok pradeda tarsi pjauti ,sustabdzius mikseri ir ji istraukus matosi indo dugnas ,o grietunele taip ir stovi kaip bokstas net nepajuda is vietos ,isivaizduok - apverti ta inda aukstyn kojom ,o grietinele ne nebando isbekti bigsmile.gif , jokiu zelatinu schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif . Taip issiplaka si grietinele, ant blyno dedi norima kieki grietineles ir ilgu peiliu islygini ,ant jo dedi sekanti blyna vel tepi grietinele ir taip visus sutepi, virsutini blyna kol kas netepk , su abiejais delnais is virsaus drasiai paspaudi visa torta ,kad kremas truputi islystu ,tuo kremu peiliu aptepi sonus ( jeigu per mazai kremo pasiimk is indo kureme plakei ), dabar gali aptepti ir virsu, bet zinok ,kad taip aptepta torta beze kremu nepapuosi schmoll.gif  schmoll.gif , ji gali puosti tik trafaretu ( ivairiu atspalviu rastais is trupinuku ,kuriu liko apipjovus iskeptus blynus, arba tokia pat plakta grietinele.Kaip puosti su beze as pamokysiu ,kai rasysiu jo recepta. Tiesa grietinele turi buti laaaaaabai gerai atsaldyta, kitaip ismusi sviesta  doh.gif


O torto kaip supratau paslegt nereikia smile.gif ir iskart det i saldytuva, ar leist truputi pabut kambario temperaturoj?
Na jus tikra specialiste tortu kepime smile.gif As kazkada kai dar buvau kokiu 14 metu, tai pradejau vesti receptu sasiuvinius, israsinejau is visokiu zurnalu, klijavau, ir veliau galvodavau kam as ta darau, juk nemoku nieko daryt. O pasirodo dabar as tuos sasiuvinius issitraukiau biggrin.gif mano mama turi virejos specialybe, ji kepdavo medaus tortus seniai seniai...dabar sako tu kepsi tortus biggrin.gif tai va, tikiuosi su laiku vis tobulesiu biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 31 rugpjūčio 2008 - 21:14
Nereikia jo slegti ,jis puikiai ir taip susigers ,o i saldytuva padeti reikia kaip ir visus kitus tortus ,kai tik pagamini smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 31, 22:18)
Nereikia jo slegti ,jis puikiai ir taip susigers ,o i saldytuva padeti reikia kaip ir visus kitus tortus ,kai tik pagamini smile.gif



As Napoleono iskart nedejau i saldytuva, bet sita tada desiu. Bet medaus torta darysiu veliau, kai proga kokia bus, tik blynus anksciau issikepsiu pagal jusu patarima smile.gif
Atsakyti
B E Z E :

Vienam normalaus dydzio kiausinio baltymui imama 120g. cukraus( nei daudiau nei naziau ) .
Pirniausia mikseris ir tas indas kureme plaksite baltyma ,turi buti be galo sausi ir neriebaluoti!!!!! Paimame nedideli bliudeli ( emaliuta ar metalini ) ipilamei ji cukru ir uspilame 3 dideliais saukstais vandens ,statome ant plyteles ir verdame ( jokiu budu nemaisyti) isivaizduokite ,kad tas vanduo kuri uspylete visas turi isgaruoti beverdant. Kol sirupas verda aukstokame inde imusame kiausinio baltyma (jei papuls trynio ,galite mesti lauk ir vel imti kita kiausini ), su el. mikseriu isplakame iki super standziu putu. Grystame prie sirupo : jus negalite atsitraukti nuo virykles ,ir turite stebeti ,kad jis neparuduotu( galite mesti i siukslynajei parudo),sirupas bus tinkamas kada jis lyg suletintai ,sunkiai prades kunkuliuoti. Nukeliame nuo virykles ir tuoj pat labai plona srovele pilame i isplaktus baltymus ,pilant taikome i ta vieta kur sukasi plakimo sluoteles, plakant ipilame citrinos ruksties( puse arbatinio saukstelio ) ir jei patinka kokiu nors kvapu. Vis plakant istatome i inda su saltu vandeniu (pasiruosti is anksto ), na plakti reikia koki desimt min. kol beze praaus. Jeigu su konditeriniu maiseliu pro karpyta antgaly isspaudus gelyte po1 min. jibus tokia pat -karpytais krasteliais ,o nepasileidusi ,reiskesi beze gavosi. Patariu nedaryti daugiau nei is 3 kiausinio baltimu( labai ikaista mikseris). Su siuo kremu torta reikia puosti is karto. Taip pat ji galima daryti ivairiu spalvu idedant valgomu dazu , i kita indely atsidedi norima kieki bezo isidedi dazu ir paplaki kol vienodai nusispalvins

Prisipazinsiu ,kol padariau gera beze ir atradau proporcijas ,sugadinau ne viena padekla kiausiniu, jums dabar turetu buti nesunku ji pasigaminti victory.gif victory.gif victory.gif

Su beze galika puosti tokius tortus kuriu kreme nera zelatinos,ji didziause jo priese ( tinka kremai is plaktos grietineles be zelatino ,sviestiniai ) ,paprasciausia beze negali liestis su zele nes tuoj pat pavandenyja.

Na ka , linkiu sekmes tom kurios nebijo rizikuoti ir megsta isbandyti ka nors naujo mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif

Papildyta:
Kai kepsi blynus geriau juos apipjauk iskepusius ir dar karstus ,tade kai tepsi tortas bus super lygiais krastais ,ir dar ,apipjauta blyneli irgi dar karsta nors truputi paslek ( vos vos ) ,uzdek ant jo kad ir ta tortines dugnely pagal kury apipjausi , nes buna ,kad kepant iskyla keleta pusleliu ( subadymas su sakute nieko negelbsti ), tada kai jau tortas bus suteptas ir pjaustomas labai graziai atrodys pjuvis tokie matysis lygus lygus blyneliai , ir stenkis vienodai detigrietineles kai pertepinesi.
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 31, 23:29)
B E Z E :

Vienam normalaus dydzio kiausinio baltymui imama 120g. cukraus( nei daudiau nei naziau ) .
Pirniausia mikseris ir tas indas kureme plaksite baltyma ,turi buti be galo sausi ir neriebaluoti!!!!! Paimame nedideli bliudeli ( emaliuta ar metalini ) ipilamei ji cukru ir uspilame 3 dideliais saukstais vandens ,statome ant plyteles ir verdame ( jokiu budu nemaisyti) isivaizduokite ,kad tas vanduo kuri uspylete visas turi isgaruoti beverdant. Kol sirupas verda aukstokame inde imusame kiausinio baltyma (jei papuls trynio ,galite mesti lauk ir vel imti kita kiausini ), su el. mikseriu isplakame iki super standziu putu. Grystame prie sirupo : jus negalite atsitraukti nuo virykles ,ir turite stebeti ,kad jis neparuduotu( galite mesti i siukslynajei parudo),sirupas bus tinkamas kada jis lyg suletintai ,sunkiai prades kunkuliuoti. Nukeliame nuo virykles ir tuoj pat labai plona srovele pilame i isplaktus baltymus ,pilant taikome i ta vieta kur sukasi plakimo sluoteles, plakant ipilame citrinos ruksties( puse arbatinio saukstelio ) ir jei patinka kokiu nors kvapu. Vis plakant istatome i inda su saltu vandeniu (pasiruosti is anksto ), na plakti reikia koki desimt min. kol beze praaus. Jeigu su konditeriniu maiseliu pro karpyta  antgaly isspaudus gelyte po1 min. jibus tokia pat -karpytais krasteliais ,o nepasileidusi ,reiskesi beze gavosi. Patariu nedaryti daugiau nei is 3 kiausinio baltimu( labai ikaista mikseris). Su siuo kremu torta reikia puosti is karto. Taip pat ji galima daryti ivairiu spalvu idedant valgomu dazu , i kita indely atsidedi norima kieki bezo isidedi dazu ir paplaki kol vienodai nusispalvins

Prisipazinsiu ,kol padariau gera beze ir atradau proporcijas ,sugadinau ne viena padekla kiausiniu, jums dabar turetu buti nesunku ji pasigaminti  victory.gif  victory.gif  victory.gif

Su beze galika puosti tokius tortus kuriu kreme nera zelatinos,ji didziause jo priese ( tinka kremai is plaktos grietineles be zelatino ,sviestiniai ) ,paprasciausia beze negali liestis su zele nes tuoj pat pavandenyja.

Na ka , linkiu sekmes tom kurios nebijo rizikuoti ir megsta isbandyti ka nors naujo mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Papildyta:
Kai kepsi blynus geriau juos apipjauk iskepusius ir dar karstus ,tade kai tepsi tortas bus super lygiais krastais ,ir dar ,apipjauta blyneli irgi dar karsta nors truputi paslek ( vos vos ) ,uzdek ant jo kad ir ta tortines dugnely pagal kury apipjausi , nes buna ,kad kepant iskyla keleta pusleliu ( subadymas su sakute nieko negelbsti ), tada kai jau tortas bus suteptas ir pjaustomas labai graziai atrodys pjuvis tokie matysis lygus lygus blyneliai , ir stenkis vienodai detigrietineles kai pertepinesi.



Aciu uz patarimus smile.gif dar klausimas. Ar galima det dirbtini medu? ir jei vietoj citrinos zieveles ar citrinos rugsties desiu citrinos isspaustas sultis?
Atsakyti
Isduosiu paslapty topsecret.gif su dirptinu dauk geriau ir skaniau gaunasi, kai ir su margarinu geriau negu su sviestu.Zieveles gali nedeti ,tik zinok ,kad nuo jos visas aromatas ir buna , citrina aisku gali spausti sveikiau negu dirptine rukstis ( o tu cia apie krema kalbi ???), nes i beze reikia deti tik citrinos rukstele!!! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 01, 12:12)
Isduosiu paslapty topsecret.gif su dirptinu dauk geriau ir skaniau gaunasi, kai ir su margarinu geriau negu su sviestu.Zieveles gali nedeti ,tik zinok ,kad nuo jos visas aromatas ir buna , citrina aisku gali spausti sveikiau negu dirptine rukstis ( o tu cia apie krema kalbi ???), nes i beze reikia deti tik citrinos rukstele!!! mirksiukas.gif



Aha, as apie krema tortui kalbu. Na tada paklausysiu ir darysiu pagal nurodymus su zievele. As jumis labai pasitikiu smile.gif
Atsakyti
O blynus kociot kuo ploniau? Na ir dar tikiuosi jau paskutinis klausimas blush2.gif Kazkur cia skaiciau, kad norint kad tamsesni butu lakstai, tai dali cukraus pakaitint ant keptuves, ar galima tai daryti, ar nebutina? Ar taip tie lakstai pakankamai rudi gaunasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 01 rugsėjo 2008 - 12:16
Blynu storis 3/4mm. paskui jie pasipus kepdami , sodos 3 nubraukti sauksteliai.Na tie lakstai aukso ( gal truputi tamsesni )spalvos ,taip kiti degina cukru , bet zinok jausis deginto cukraus ( degesiu ) skonis , man ir taip ir taip skanu ,bet kai darau uzsakymus - nedeginu .Tu tuos blynelius truputi ilgiau pakepk ,tik atmink, kad jie kepa labai greitai -koki pora minuciu ,nesudegink schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 01, 13:31)
Blynu storis 3/4mm. paskui jie pasipus kepdami , sodos 3  nubraukti sauksteliai.Na tie lakstai aukso ( gal truputi tamsesni )spalvos ,taip kiti degina cukru , bet zinok jausis deginto cukraus ( degesiu ) skonis , man ir taip ir taip skanu ,bet kai darau uzsakymus - nedeginu .Tu tuos blynelius truputi ilgiau pakepk ,tik atmink, kad jie kepa labai greitai -koki pora minuciu ,nesudegink schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif



Supratau smile.gif manau kad nei progos nelaukus ji kepsiu biggrin.gif kas cia man per manija uzejo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 31, 23:29)
Su siuo kremu torta reikia puosti is karto.

ka reiskia? pries patiekiant i stala? kiek laiko galima laikyt? ir kur laikyt papuosta - saldytuve?
Atsakyti