- Į Atėnus...
- Vienas???
- Vienas.....
- O ko tau ten?
- Miesto apžiūrėt...
- Vienas???
- Aha....
- Ir tėvai leidžia?
- Aha....
- Vienam???
- Vienam...

Ponios ir ponai, prašome prisisegti saugos diržus ir sukrauti daiktus ne po kėdėmis, o į lentynas. Ponios ir ponai, prašome pasitikrinti, ar saugos diržai tvirtai užsegti. Ponios ir ponai, leidimosi metu galimos nenumatytos kliūtys.
Lėktuvas leidžiasi šonu. Iš tiesų šonu!!! Juk aš pro mažytį iliuminatorių matau pakilimo taką. Oro sąlygos Prahoje prastos. Į stiklą atsimušantys ledo gabaliukai krenta ant sparno. Nuo sparno rieda žemyn ir tirpsta. O lėktuvas leidžiasi. Ganėtinai keistokai lėtai....bet, ačiū Dievui, laimingai.
Pusė septynių ryto, o aš jau Čekijos sostinėje. Čia manęs laukia penkios valandos nuobodžiavimo bei trankymosi po oro uostą, kol nepersėsiu į lėktuvą, skrendantį į Atėnus. Žmonių dar labai mažai. Parduotuvėlės uždarytos dirbs tik nuo aštuonių ryto. Aplink zuja valytojos, rankioja nuo žemės saldainių popierėlius, gramdo priklijuotas kramtomas gumas nuo sėdynių prieina, pasilenkia ir randa gumą. Patirtis!!! Žino, kur ieškoti gumos. O kita valytoja neranda. Vadinasi, ne ten ieško. Labiau patyrusi prieina, pažiūri po ranktūriu ir ištraukia žydrą gumulėlį. Valio! Joms, matyt, pinigus moka už surastų kramtomų gumų kiekį, kitaip, manau, jos taip atsakingai nedirbtų.
Taip ir slenka mano penkios valandos. Stebiu vėluojančius į lėktuvą keleivius, nemokamai dirbu fotografu ir kiekvienam paprašiusiajam nufotografuoti visada atsakau TAIP. O man tai kas... Aš niekur neskubu. Bent jau kolkas. Skrydžiai vienas po kito atidedami dėl blogų oro sąlygų Prahoje arba atvykimo oro uoste.

Turėdamas tiek laisvo laiko, nusprendžiu paieškoti rūkymo zonos. Ieškau žemėlapyje niekur nėra. Ieškau oro uoste niekur nerandu. Klausiu nesveiko maisto, panašaus į McDonalds, pardavėjo Kur man rasti rūkymo zoną?
Neee, aš nerūkau, aš tik žinau, kad čia rūkymo zona yra apžvalgos aikštelėje, aš į ją noriu pakliūti. O kaip angliškai, arba juo labiau čekiškai yra apžvalgos aikštelė , nežinau. Todėl ir klausiu Rūkymo zoną kur man rasti, a? Pagaliau gaunu šiokias tokias koordinates ir jau mėgaujuosi vaizdais iš apžvalgos aikštelės. Kyla lėktuvai. Leidžiasi. Kyla lėktuvai. Leidžiasi. Ir man labai gražu...

Praha. Kažkur Airbus A319 lėktuvo priekyje. Sėdžiu, žiūriu į televizoriuką ir skaičiuoju, kiek šalių praskristi reikia, kad atsidurtume Graikijoje. Mūsų skrydis atidėtas pusvalandžiui. Dėl blogų oro salygų. Tas pats gražusis televizoriukas dar rodo, kad Atėnuose +23. Laukiu nesulaukiu tokio oro, bet kažkaip intensyviai laukdamas užmiegu patogiame modernaus Čekų avialinijų lėktuvo krėsle.

Graikija. Pilotas paskelbia, kad pradedame leistis ir mane pažadina. Žydra jūra, salos, žalia augalija, dar nenudeginta saulės, mane sužavi. Vaizdas kardinaliai skiriasi nuo Prahoje matytojo