Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(londonas @ 2008 04 04, 17:36)
gal zinote kaip galima butu pasidaryti naminiu desreliu?

na šiaip tam reikia žarnų. jas dar kažkaip skusti reikia, nes jos tik nupirktos dar netinkamos. o tada suprieskoniuota paruosta farsa per mesmale i tas zarnas sukemsa. ant mesmales toks antgalis uzsimauna, prailginimas, tutele tokia- ant jos susimauna zarna ir kai per tutele lenda farsas formuojamos desreles. nemaciusiam kaip tai vyksta jauciu sunku butu... as tik macius bet pati nedarius irgi nesiryzciau....
Atsakyti
QUOTE(Deep Blue @ 2008 04 04, 17:41)
na šiaip tam reikia žarnų. jas dar kažkaip skusti reikia, nes jos tik nupirktos dar netinkamos. o tada suprieskoniuota paruosta farsa per mesmale i tas zarnas sukemsa. ant mesmales toks antgalis uzsimauna, prailginimas, tutele tokia- ant jos susimauna zarna ir kai per tutele lenda farsas formuojamos desreles. nemaciusiam kaip tai vyksta jauciu sunku butu... as tik macius bet pati nedarius irgi nesiryzciau....

O tai tas pirktines zarnas dar ir skusti reikia? g.gif o as galvojau,kad jos jau paruostos naudojimui. tai jauciu,kad atkrenta mano desreliu darymas schmoll.gif , nes turiu daug farso tai galvojau naminiu desreliu pasidarysiu seima pradziuginsiu, bet as tu zarnu tikri nenoreciau skusti, fui turetu buti. matai kokia as ziopla , juk vedarus kepiau tai su anytos paruostom zarnom,tai neoagalvojau apie ju paruosimo sudetinguma g.gif bet vistiek ACIU ateiciai zinosiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fainamama @ 2008 04 04, 07:47)
As tai lidl perku cotagechees. Na ji ne tokia kaip Lietuvoje, bet kai labai uzsimanau praeina uz ta pati.Ji tokia suroka. Bet kitos panos naudoja suri kazkoki, tiksliai nepamenu, vat jis sake tinka saldiems patiekalams.


QUOTE(justina_r @ 2008 04 04, 07:56)

aa... mes tai kazkaip net nesam lidl buve  blush2.gif  vis i rema1000 ar  coop uzsukam bes musu miesteli tik sios parduotuves yra  biggrin.gif  tai reiks gal savaitgali i Asane's lidl nuvaziuot ten lyg ir kazkas is pazistamu minejo ir kopustu raugintu buna  g.gif  gal bandei?


as perku cotages chees is rema 1000 arba kiwi, manau ju visur yra, rasit saldytuve ten kur grietine, nes ir indelis toks pat mirksiukas.gif tik tai grudeta varske, bet ji nera suri ir galima sumalti ar pertrinti vis panasesne i varske mirksiukas.gif
Atsakyti
siandien dariau bulvinius kukulius smile.gif
http://img256.images...dsc00772rp2.jpg
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2008 04 04, 11:11)
o kazkas klause apioe PALENDRICA, tia net nezinau kaip tai isversti, na ispardziu pasudyta ir po to saltai rukyta karbonadine mesa.

Čia man panašu, kad bus iškraipytas lenkų k. žodis "polendwica" wink.gif Kaip jau kažkas sakė, tai šalto rūkymo mėsa mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaa @ 2008 03 20, 20:55)
Krepseliai su sampinionais  smile.gif

user posted image

farasas kaip kotletams, formuojam rutuliuka ir dedam i vidu gryba pvz sampniona, i ikaitita orkaite 30 min  mirksiukas.gif



isbandziau..tikrai super ir labai skaniai gavosi mirksiukas.gif thumbup.gif aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(londonas @ 2008 04 04, 16:36)
gal zinote kaip galima butu pasidaryti naminiu desreliu?

O kur tu UK zarnu gavai g.gif as tai uzsisakineju pas mesininka privacioj parduotuvyteje, tai jis man tik plonu kiaules zarneliu parduoda, vedarines sake uzdraustos ax.gif As tai zarneles issiplaunu issiverciu i kita puse dar karta isiplaunu. Tada pasiruosiu farsa, dedu tik maltu juodu pipiriuku, druskytes ir sutrinto cesnako. Ir su mesmale susikemsu. ax.gif Neskutu zarneliu schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Dėl dešrelių

Niekad neteko daryti, bet pasvarstyti kaip galima jas pasigaminti, juk galikma 4u.gif
Šiaip, žarnų naudoti nelabai norisi schmoll.gif (todėl ir vėdarų nevalgau, ir stengiuos nuo dešrelių, nors retai, bet, valgomų (kai apsilankau kaime), nuimti tą odelę. Žinoma, čia prikauso nuo skonio ar nuo ko kito, bet man kažko visai jų nesinori valgyti... Taip pat galima sakyti, kad čia panašiai kaip dalis nemėgsta kažkodėl razinų, o kiti mėgsta... rolleyes.gif
Tad, grįžtu prie dešrelių gamybos. taigi, teko kažkada trintuvu sumalti virtą mėsytę ir taip ją panaudoti kepsniukams ( Išėjo labai skanūs thumbup.gif labai labai minkštutė mėsytė, tiesiog tipstanti burnoje thumbup.gif ). Taigi, kodėl to nepabandžius ir darant dešreles? taigi, apvirtą mėsytę sumalti trintuvu. Gal ir mėsmale, bet reikėtų per kelis kartus. Greičiau ir, manau, geriau išeitų trintuvu. Tada tą sumaltą vientisą masę sumaišyti su įvairiausiais prieskoniais pagal skonį, druskyte. Pagardinus mėsą reikėtų ją sukišti kaip nors į žarneles, kas jas mėgsta, ir dėti į puodą virti. O kadangi aš nelabaio norėčiau naudoti žarnų, tai gal būtų galima panaudoti tokią parduodamą "rankovę" ar "maišelį" ne kepimui, bet virimui? Šie dalykai būna prie kep. popierių, folijų parduotuvėse. Žinoma, visą naudoti gal nebūtų reikalinga, bet į dalį atkipto celofaną suvynioti ir aprišti. Arba tokias suvyniotas dešreles galima iškepti orkaitėj.
Sakau, kad taip dešrelių neteko gaminti, bet čia tik pasvarstymai, dėl galimos gamybos... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 04 balandžio 2008 - 18:31
QUOTE(judiene @ 2008 04 04, 17:02)
siandien dariau bulvinius kukulius smile.gif
http://img256.images...dsc00772rp2.jpg

O receptas? Virtos bulves, ar tarkiai? Krakmolo kiekis ir pan mirksiukas.gif
Man, kaip bulviu fanei, atrodo liuks, uzsinorejau wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingule20: 04 balandžio 2008 - 18:36
QUOTE(londonas @ 2008 04 04, 17:36)
gal zinote kaip galima butu pasidaryti naminiu desreliu?


As kaip tik turiu nusipirkusi zarneliu desreliu darymui, jos labai plonytes, isvalytos, tik reikia numirkyti ir perplauti, nes sudytos, pirkau maximoj.Siaip tai dazniausiai darau gesreles plautines, taip vadinu, bet dedu ten plauciu, sirdeliu, kiaul. paslepsniu, truputi mesos, dar kresnu, cesnaku, druskos ir lengvai prikisu i zarneles, nes plauciai puciasi, kai verda ir gali sprogti.Musu seima labai megsta tokias desreles.Kartais padarau ir paprastu mesiniu.Tuomet dedu trecdali jautienos mentes, trecdali kiaul. sonines, trecdali kiaul petines.Pilu truputi vandens, dedu truputi krakmolo, cesnaku.Gaunasi sultingos siaip, skanios, tik kad ne visada prisiruosiu pasidaryti blush2.gif O siandien kepiau nugarine su kauliuku.
Ismusta mesyte pamarinuoju kiausinio, majonezo, miltu, cesnaku, pipiru plakinyje.Apvolioju i dziuvesius, apkepu keptuveje.Pora svogunu pakepu svieste, po to morkas sumetu ir pora saukstu grietineles, patroskinu.Gauta mase sudedu ant nugarines uzmetu truputi surio ir i orkaite 10 min.I apacia dar surio padazo papyliau truputi.Neblogai gavos. ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ingule20 @ 2008 04 04, 11:50)

O kad cepelinai būtų minkšti vien iš tarkuotų bulvių... tai gal neragavusi tu vien iš virtų? Mano mama verda vien tarkuotų, tai man  schmoll.gif  schmoll.gif

o man kaip tik virtu bulviu cepelinai nepatinka
Atsakyti
QUOTE(judiene @ 2008 04 04, 17:02)
siandien dariau bulvinius kukulius smile.gif
http://img256.images...dsc00772rp2.jpg

user posted image
labai niam niam essen.gif: bet mes su spirgučiais svogunais ir gretinė labiau juos valgom mmm megstu essen.gif: wub.gif
Papildyta:
QUOTE(lotute @ 2008 04 04, 19:52)
o man kaip tik virtu bulviu cepelinai nepatinka

o man ir tie ir anie skanu , bet skaniausi puse per puse , kai dedama puse tarkių puse virtu bulvių mmmm essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 04 balandžio 2008 - 20:23