Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai

Kas zinote kokiu receptu su burokeliais? Noretusi kuo ivairiau, gi sveika...

BUROKELIU SRIUBA
Burokeliai marinuoti (mazas indelis)/jei virtas burokas, tai dedame dar sauksteli ob. acto ir sauksta aliejaus
Smulkiai pjaustytos 2 bulves
Smulkiai sutarkuota morka
Smulkiai pjaustytas svogunas
mazas indelis pupeliu
darzoviu sultinio kubelis
puse saukstelio cukraus

BUROKELIU SALOTOS
Tarkuotas burokas (virtas)
Zali svogunu laiskai pjaustyti
pupeles arba zirneliai
druskyte
majonezas ar aliejus

SILKE SU BUROKAIS
Tas pats, kaip salotos, tik ipjaustome silkes mazais gabaliukais
Atsakyti
Aš mėgstu burokėlius užtaisyti mojonezu sumaišutų su krienais. Man skanu mirksiukas.gif
Burokėlių salotos su krienais
Išvirtus, nuluptus burokėlius sutarkuoti. Sudėkite į indą eilėmis, perskirdamos tarkuotais krienais. Viską užpilkite atšaldytu marinatu (kelis šaukštus vandens parūgštinkite citrinų rūgštimi, įberkite šaukštelį cukraus, truputį druskos, smulkiųjų pipirų, truputį aliejaus). Indą sandariai uždarykite ir palaikykite vėsioje vietoje. Vartokite po 1-2 dienų, prie įvairių mėsiškų patiekalų.
*
200 g konservuotų burokėlių
1-2 svogūnai
3 kietai išvirti kiaušiniai
1 raugintas agurkas
3 šaukštai majonezo
žalių petražolių
2 šaukštai išlukštentų saulėgrąžų
druskos
pipirų
Burokėlius, kiaušinius ir agurką supjaustyti smulkiais kubeliais.
Sudėti į salotinę, pabarstyti druska ir pipirais.
Įpilti 2-3 šaukštus majonezo ir išmaišyti.
Pabarstyti sukapotomis petražolėmis bei pakaitintomis keptuvėje saulėgrąžomis.
*
3 burokėliai , virti
1 morka, virta
1 obuolys (Obuolys)
1 svogūnas
1 stiklinė marinuotų pievagrybių
4 šaukštai majonezo
druska
pipirai
Burokėlius, morką ir obuolį sutarkuojame burokine trintuve. Suberiame kubeliais supjaustytą svogūną ir per pusę perpjautus pievagrybius.
Salotas užpilame majonezu, paskaniname druska bei pipirais ir gerai išmaišome. Puošiame pievagrybių puselėmis ir petražolėmis.
*
1 obuolys,
12 morkos,
12 burokėlio,
2 šaukštai aliejaus,
druskos, citrinų sulčių,
2 skiltelės česnako.
Morkas ir burokėlius sutarkuojame šiaudeliais, obuolį supjaustome skiltelėmis. Viską sumaišome, įdedame druskos, aliejaus, pabarstome kapotais česnakais bei apšlakstome citrinų sultimis.
Atsakyti
Naujausias atradimas: karšti troškinti burokėliai. Skamba keistokai, bet skanu. biggrin.gif

Virtus burokėlius sutarkuoti burokine tarka. Keptuvėje aliejuje pakepinti kubeliais supjaustytą svogūną, suversti burokėlius, uzpilti trupučiuką vandens, paskaninti kalendra, juodaisiais pipirais, druskyte, jei trūksta rūgštumo, įspausti citrinos. Ir patroškinti. Štai ir visas sudėtingumas. Ypač gerai tinka prie veršienos arba jautienos (sorry, Burbulyti, tu lyg ir vegetarė mirksiukas.gif ).
Atsakyti
Burokėlių salotos su ananasais
3 virti burokėliai;
5 konservuotų ananasų griežinėliai;
6 _ 8 maži konservuoti agurkai (kornišonai);
1 virto kiaušinio trynys papuošimui;
100 _ 150 g. majonezo;
50 g. ananasų sirupo;
1 arbatinis šaukštelis garstyčių;
truputis druskos, cukraus.

Burokėlius supjaustome kubeliais, susmulkiname keturis ananasų griežinėlius, kelis nedidelius agurkėlius. Užpilame majonezo, sirupo ir garstyčių mišiniu, pabarstome druska bei pipirais. Sudedame į salotinę, puošiame likusiu ananasu, sutrupintu kiaušinio tryniu bei supjaustytais mažais agurkėliais (kornišonais).

Atsakyti
O as galiu pasiulyti labai jau sveikas sakotas su burokeliais.
Imame vieną dalį zalio buroko, viena dali zalios morkos ir tris dalis zalio kopusto. Viska graziai susmulkiname ir uzpilame marinatu. Marinata darome is vandens, acto ir cukraus visko vienodomis dalimis- uzverdame ir karsta uzpilame ant susmulkintu darzoviu. Druska dedame pagal skoni. Viska sumaisome ir bent jau para laikome saldytuve. tinka valgyti savaite ir ilgiau. Pabandykit, tikrai nenusivilsit. Tik gal jas geriau butu daryti rudeni, kai darzoves tikrai sviezios, o dabar jos jau tokios nelabai... biggrin.gif
Atsakyti
Aš tai mėgstu tokias:
Sutarkuoju vieną virtą burokėlį, 100g. olandiško sūrio, skiltelę česnako, įberiu žiupsnelį druskos ir įdedu majonezo.
Skanaus.
Atsakyti
sutarkuoju zalia buroka, ispaudziu cesnako (skaniau - kai smulkiai kapotas, bet dazniausiai nenoriu ranku smardint ax.gif ) dar - ipjaustau marinuotu agurkeliu, ir sumaisau su majonezu.
Astrios, bet ir lengvos, buvau isigudrinus net be majonezo - irgi visai nieko...
Ypac tinka besiliekninanciom, bei tom, kuriom viduriai uzkieteje blush2.gif tongue.gif
Atsakyti
o gal kuri netychia zino burokeliu pyraga? blush2.gif
atsimenu kazkada valgiau bet nezinau recepto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(myte @ 2005 05 17, 21:01)
o gal kuri netychia zino burokeliu pyraga? blush2.gif
atsimenu kazkada valgiau bet nezinau recepto 4u.gif


oho, kaip įdomu! jei sužinosi, būk gera, parašyk jo receptą! o ten buvo pyragas su burokėlių įdaru ar visas iš burokėlių?
Atsakyti
QUOTE(Busta @ 2005 04 21, 15:46)
Naujausias atradimas: karšti troškinti burokėliai. Skamba keistokai, bet skanu.  biggrin.gif

Virtus burokėlius sutarkuoti burokine tarka. Keptuvėje aliejuje pakepinti kubeliais supjaustytą svogūną, suversti burokėlius, uzpilti trupučiuką vandens, paskaninti kalendra, juodaisiais pipirais, druskyte, jei trūksta rūgštumo, įspausti citrinos. Ir patroškinti. Štai ir visas sudėtingumas. Ypač gerai tinka prie veršienos arba jautienos (sorry, Burbulyti, tu lyg ir vegetarė mirksiukas.gif ).


šitas liuks, aš irgi labai mėgstu, kartais dar poro žaliąsias dalis su svogūnu patroškinu. dar skanu nesaldaus obuolio įpjaustyt su burokėliais
Atsakyti
BUROKĖLIŲ KEPSNIUKAI

šį patiekalą suimprovizavau pagal salierų kepsniukų receptą. reikės:

didesnio virto burokėlio (arba dviejų mažesnių),
1 kiaušinio
1 didesnės morkos (nevirtos)
1 svogūno (jį galima pakeisti gabalėliu poro)
0,5 - 1 stiklinės manų kruopų (priklausys nuo masės drėgnumo),
druskos, pipirų, kvapių prieskonių (aš dėjau mairūno, petražolių ir baziliko)
1 česnako skiltelės (galima ir daugiau)
aliejaus kepimui
sėlenų pavoliojimui (kas nemėgsta, gali voliot džiūvėsėliuose)

svogūną smulkiai supjausčiau ir apkepiau trečdalyje arbatinio šaukštelio aliejaus (mano keptuvė tefloninė, tai nedaug tereikia). burokėlį sutarkavau burokine tarka, o morką - šiek tiek smulkesne tarka. į daržoves įmušiau kiaušinį, bėriau prieskonius, viską išmaišiau, tada po truputį pyliau manus. nurodytas manų kiekis santykinis, jo reikės priklausomai nuo to, kiek daržovių dėsit. manų pyliau tik tiek, kad išeitų tirštesnė masė (bet vis dar gana drėgna), iš kurios galima būtų formuot kepsnelius, bet labai daug nepridėkit, nes jie išeis kietoki. suformavau kepsnelius, apvoliojau sėlenose ir kepiau įkaitintoj keptuvėj su trupučiu aliejaus ant nedidelės ugnies. smikei patarus, kepiau uždengtus, tai išėjo minkštučiai.
valgėm su sojos padažu, labai skanūs išėjo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(imra @ 2005 04 25, 15:53)
O as galiu pasiulyti labai jau sveikas sakotas su burokeliais.
Imame vieną dalį zalio buroko, viena dali zalios morkos ir tris dalis zalio kopusto.


as darau panasias salotas tik imu buroko, morkos ir kopusto lygiomis dalimis; marinatas: vanduo aliejus actas cukrus lygiomis dalimis. valgyti po savaites, o prasilaiko ir menesi (sandariai svariai uzdarius).

o dar labai patogu issikepti buroka orkaitej (ivynioji nuplauta buroka i folija ir imeti i orkaite - iskepa per 1-1.5 val. priklausomai nuo dydzio).
as issikepu, kai siaip ka nors kepu (taupau blush2.gif ) ir paskui naudoju misrainem-salotom.
Atsakyti