Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai

QUOTE(buzhiukas @ 2006 02 22, 19:43)
Gal galėtumėt paaiškinti kaip iškepti teisingus morengus  4u.gif
Šiandien bandžiau daryti, bet kažką ne taip padariau, nes susmego. Suplakiau baltymus iki standžiu putų, po to po kelis šaukštus pyliau cukrų ir plakiau. Baltymai suskystėjo, bet pastovėję šiek tiek patapo standūs  g.gif Kepiau mažus sausainiukus. Kepant gražiai išsipūtė, kepiau 35min, išjungus viršus dar buvo minkštas. Palikau padžiūti 15min orkaitėje, ir radau susmegusius saldžius blyniukus su kramtoške viduj  biggrin.gif 
Dar klausimas: kokio standumo turi būti su cukrumi išplakti baltymai? Gal per mažai išplakiau?

Nesu specė, bet manau, kad kaip tik plakei per ilgai, jei baltymai suskystėjo. Įdėjus cukraus svarbu neperplakti. Ir kiek žinau, morengus reikia kepti žemoje temperatūroje, beveik džiovinti. O "kramtoške" gavosi gal dėl to, kad per trumpai kepei.
Atsakyti
QUOTE(Dacor @ 2005 11 22, 15:45)
Sausainiai su obuolias (skareles)

200 g margarino
200g  grietines
3 stiklines miltu
kiausinis
cinamonas
cukrus

Margarina sutarkuoti ir viska sudejus isminkyti tesla.Tesla iskociojam ir supjaustom trikampiu. I trikampi dedam obuolio skiltele ir uzlankstome.
Lekstuteje sumaisome cukru su cinamonu.Padaryto sausainio virsus apvoliojamas plaktame kiasinyje ir cukraus ir cinamono misiniu.

Oi kaip uzsimaniau:)



Šiandien kepiau. Labai skanūs sausainukai gavosi thumbup.gif . Siūlau pabandyt vietoj obuoliuko įvynioti po pusę mermeladinio saldainio. Labai labai skanu thumbup.gif .
Atsakyti
Vakar kepiau visai simpatiškus apelsininius sausainiukus:

user posted image

APELSININIAI SAUSAINIAI

- 200 g sviesto
- 100 g cukraus pudros
- 1 a. š. apelsinininės esensijos
- 1 a. š. vanilinės esensijos
- 1 apelsino nutarkuota žievelė
- 1 kiaušinis
- 400 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 3 - 4 v. š. grietinės
- 1 v. š. apelsininio likerio (jeigu norisi)

- Įkaitinti orkaitę iki 200 С
- Mikseriu išplakti minnkštą sviestą, palaipsniui beriant cukraus pudrą, vanilės ir apelsinų esensijas.
- Nuolant plakant sudėti kiaušinį, grietinę, apelsino žievelę ir likerį (jeigu naudojate).
- Į tešlą persijoti miltus su kepimo milteliais.
- Užminkyti vientisą tešlą ir palaikyti šaldytuve 30 minučių.
- Iškočioti 1 – 1,5 cm storio tešlą tarp dviejų plėvelės lakštų ir išpjauti norimos formos sausainius.
- Išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepti vandeniu ir pabarstyti stambiu cukrumi.
- Kepti 12- 15 minučių arba kol pagels.
P.S. jeigu sausainius darysite naudodami konditerinį maišelį, tuomet tešlos nešaldykite, kad būtų lengviau spausti.
Atsakyti
SAUSAINIAI "KANKORĖŽIAI"
250 g varškės,
100 g margarino,
4 šaukštai cukraus,
2 tryniai,
250 g miltų,
sauja razinų,
vanilinio cukraus,
lazdyno riešutų.

Iš visų produktų (išskyrus riešutus) užminkyti tešlą. Imti tešlos gabaliukus ir braukti juos per antrąją tarkos pusę (kaip darant abriedukus). Gauname "kankorėžius". Į jų vidų įdėti po pusę riešuto. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje.
Atsakyti
va prikepiau sausainukų bigsmile.gif tik ptidėjau kokoso drožlių thumbup.gif labai skanu bigsmile.gif dar kt kartą šokolado patarkuot reiktų g.gif
Atsakyti
Šiandien kepiau štai tokius skanius sausainius smile.gif

user posted image

Šokoladiniai sausainiai "Triufeliai"

200 g šokolado, sulaužyto gabaliukais
90 g sviesto
110 g cukraus
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
200 g miltų
25 g nesaldžios kakavos miltelių
1/2 a. š. kepimo miltelių
3/4 st. cukraus pudros

Nedideliame puode storu dugnu ant silpnos ugnies nuolat maišant ištirpinti šokoladą ir sviestą iki vientisos masės. Nukelti puodą nuo ugnies, suberti cukrų ir gerai išmaišyti, kol ištirps cukrus. Po vieną dėti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti mikseriu. Dėti vanilę. Persijoti miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Suberti į šokolado masę ir gerai išmaišyti. Uždengti puodą plėvele ir 1 valandai pastatyti į šaldytuvą.
Orkaitę įkaitinti iki 160C.
Skardą iškloti kepimo popieriumi ar ištepti riebalais.
Suberti cukraus pudrą į nedidelį indą. Arbatiniu šaukšteliu atgnybti šiek tiek tešlos ir delnais suformuoti ~ 2 cm skersmens rutuliuką. Rutuliukus po vieną dėti į cukraus pudrą ir gerai apvolioti (sausainis turi būti padengtas storu pudros sluoksniu).

user posted image

Dėti į skardą 4 cm atstumu.

user posted image

Kepti 10 - 15 min (kepdami sausainiai sutrūkinėja).
Iškepusius sausainius 2 min. aušinti skardoje, vėliau perkelti ant grotelių ir visiškai ataušinti. Laikyti sandariame inde.


Atsakyti
Susidubliavo... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 22 balandžio 2006 - 22:23
Širdis apsala nuotraukas tų saldumynų pamačius.
Atsakyti
Ką tik išsikepiau skanių ragelių smile.gif

user posted image

VARŠKINIAI RAGELIAI

200 g varškės
100 g sviesto
1/4 a. š. druskos
150 g miltų

200-250 g marmelado (karščiui atsparaus, kepiniams)

Užminkyti tešlą, padalinti į du rutulius. Kiekvieną iškočioti į apskritimą, apipjauti kraštus naudojant didelę lėkštę. Padalinti į 12 dalių. Dėti po 1 a. š. marmelado ir atsargiai suvynioti.
Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol pagels.
Kai atauš, pabarstyti cukraus pudra.

P. S. žinoma, tokio marmelado neturėjau, naudojau paprastą džemą, tai praktiškai visas išbėgo, na bet vistiek labai skanu smile.gif

user posted image


Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 29, 20:43)
200-250 g marmelado (karščiui atsparaus, kepiniams)

Ar kada pirkai tokį marmeladą? Kur yra pirkti jo? Specializuotose parduotuvėse? g.gif
Aš žinau, kad i tokius ragelius deda obuolių skilteles, pabarstytas cinamonu ir ant ragelio viršaus pabarsto cukrų, galima su cinamonu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valiute: 30 balandžio 2006 - 11:13
QUOTE(Gyncė @ 2005 10 19, 01:07)
Bet nesugalvoju kaip dar kitaip išmynkit, be rankų kad nesušiltų.
Ar jum neiškyla tokių problemų g.gif ?

tešlos negalima ilgai maišyti, dar naudoju plėvele kur sumuštinius vyniojam, į ją suvyniojam tešlą ir atsargiai suspaudau ax.gif

QUOTE(buzhiukas @ 2006 02 22, 20:43)
Gal galėtumėt paaiškinti kaip iškepti teisingus morengus  4u.gif
Šiandien bandžiau daryti, bet kažką ne taip padariau, nes susmego. Suplakiau baltymus iki standžiu putų, po to po kelis šaukštus pyliau cukrų ir plakiau. Baltymai suskystėjo, bet pastovėję šiek tiek patapo standūs  g.gif Kepiau mažus sausainiukus. Kepant gražiai išsipūtė, kepiau 35min, išjungus viršus dar buvo minkštas. Palikau padžiūti 15min orkaitėje, ir radau susmegusius saldžius blyniukus su kramtoške viduj  biggrin.gif 
Dar klausimas: kokio standumo turi būti su cukrumi išplakti baltymai? Gal per mažai išplakiau?

Baltymus plakti morengams galima tik iki tokios konsitencijos kol pakabinus ant šluotelės nebenukrenta ax.gif krakmolą atsargiai išmaišyti kai išplaki baltymus, aš kur praktika atlikinėjau tai moterys įkaitindavo pečius nakčiai palikdavo 50temperatūra sukišdavo į vidu, o ištraukdavo tik ryte atėjusios į darbą tai gaudavosi 6 val kepimo doh.gif nežinau namuose man vistiek nesigauna schmoll.gif

Odabar norėjau paklausti gal kas žinot kokius kapotos tešlos sausainiukus prie alaus su kmynais ar kažkas panašaus, niekur neberandu savo super duper receptuko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(valiute @ 2006 04 30, 11:09)
Ar kada pirkai tokį marmeladą? Kur yra pirkti jo? Specializuotose parduotuvėse? g.gif
Aš žinau, kad i tokius ragelius deda obuolių skilteles, pabarstytas cinamonu ir ant ragelio viršaus pabarsto cukrų, galima su cinamonu 4u.gif



Vietoj marmelado siūlau naudoti mermeladinius saldainius. Labai skanu ir niekas neišbėga thumbup.gif .
Atsakyti