Sveikos mamytės.Atidariau nauja temą noredama kuo daugiau sužinoti apie kalėdinių kaktusų-"PLOKŠTENIŲ"auginimą ir jų prieziūrą.Pati tokį stebuklą auginu namuose.Tad laukiu Jūsų atsiliepimų!Išanksto dekoju
QUOTE(merga @ 2008 04 22, 18:09)
Sveikos mamytės.Atidariau nauja temą noredama kuo daugiau sužinoti apie kalėdinių kaktusų-"PLOKŠTENIŲ"auginimą ir jų prieziūrą.Pati tokį stebuklą auginu namuose.Tad laukiu Jūsų atsiliepimų!Išanksto dekoju 
o kaip tas kaktusas atrodo?
QUOTE(Taniushka @ 2008 04 22, 19:32)
o kaip tas kaktusas atrodo?
O atrodo jis taip:http://uzeik.net/files/4185/kaledinis%20kaktusas.jpg
Na, jis nėra reiklus augaliukas... Svarbu jo neperlieti ir po karštais spinduliais nepakišti. Vasarą mėgsta būti lauke (bet ne iesioginėje saulėje...)
kiek geliu o kieeek pumpuru... jeigu cia jusu toks tai sveikinu labai grazush
QUOTE(Taniushka @ 2008 04 22, 20:09)
Mano panasiai zydejo per kaledas,o sita radau su google pagalba.
QUOTE(Taniushka @ 2008 04 22, 21:09)
Maniškis plokštenis yra kraujo raudonumo ir žydi stabiliai lapkričio mėnesį. Iki šv. Kalėdų nedatraukia
QUOTE(Lietuva @ 2008 04 22, 20:14)
Maniškis plokštenis yra kraujo raudonumo ir žydi stabiliai lapkričio mėnesį. Iki šv. Kalėdų nedatraukia 
Su maniskiu visas romanas.Turiu ji apie 5-6 metus.Per tuos metus jam zydeti neleido -mano dukte.Ji saziningai nuplesdavo visus ziedpumpurius.Prejusiais metais zydejo truputi,bet kai persikelem i nauja busta,mano augalai isprotejo.Tad ir plokstenis gausiai zydejo sia ziema ir pries menesi.Siaip zydi 2 kartus per metus.Per kaledas ir per velykas.Dabar zydi paskutinis ziedelis :bigsmile:Deja nemoku ikelti nuotrauku i kompa.Tai galeciau ir pasigirti.
Aš auginu 3 tokius plokštenius.Vienas žydi baltai,violetinis,kyriam jau 2 metai dar nežydėjo,neaišku kodėl.Ir neperseniausiai pirkau raudoną,tai kažkodėl jo žiedeliai dar nevisiškai prasiskleidę,sudžiūvo.Nors visus prižiūriu vienodai,lieju tai negausiai.
QUOTE(emma @ 2008 04 23, 08:27)
Aš auginu 3 tokius plokštenius.Vienas žydi baltai,violetinis,kyriam jau 2 metai dar nežydėjo,neaišku kodėl.Ir neperseniausiai pirkau raudoną,tai kažkodėl jo žiedeliai dar nevisiškai prasiskleidę,sudžiūvo.Nors visus prižiūriu vienodai,lieju tai negausiai.
Ploksteniai yra labai lepus,ypac per zydejima.Jei bent truputi pajudini vazoneli,tuoj numeta ziedelius ar sudziuva(sakau is savo patirties).O tas kur nezydi pabandyk persodinti.
visu kaktusu negalima judinti zydejimo metu,o seip tikrai nelepus palaistau kaip prisimenu o ziedais dziugina,dabar pradejo vel zydeti.ji reikia retai ir gausiai lieti,mane taip mokino pagal jo tevynes klimata ilga laika nebuna lietaus o kai palyja prisigeria jis lapai isipucia net,o kai dregmes truksta toki net susirauksleja buna.
QUOTE(Tarakoniukass @ 2008 04 23, 18:29)
visu kaktusu negalima judinti zydejimo metu,o seip tikrai nelepus palaistau kaip prisimenu o ziedais dziugina,dabar pradejo vel zydeti.ji reikia retai ir gausiai lieti,mane taip mokino pagal jo tevynes klimata ilga laika nebuna lietaus o kai palyja prisigeria jis lapai isipucia net,o kai dregmes truksta toki net susirauksleja buna.
Aciu zinosiu.Pas mano anyta kaip tik namuose yra toks susitraukes,lyg anapilin ruostusi