o as pagaliau atradau recepta varskes apkepo, kuri paruosti galima per 1 min. nes nereikia nieko plakti, laukti ir pan.
Jei šaldytuve turite varškės ir nesugalvojate ką iš jos pagaminti,- pamėginkite pasigaminti varškės apkepą. Visi produktai keliauja į tą patį dubenį: 3 pak. (600g.) varškės (aš naudoju 9 proc.), 3 kiaušiniai, 4 v.š. cukraus, 1 stiklinė mano kruopų, 1,5 stiklinės kefyro ar jogurto (gali būti ir su skoniu). Nepamirškite įberti 1 a.š. kepimo miltelių. Jei patinka, iberkite nuplikytų razinų. Kepimo forma patepkite riebalais (as naudoju alieju) ir pabarstykite dziuveseliais (nebutina). Kepkite 180oC ikaitintoje orkaiteja ~40min.
Valgykite su uogiene ir grietine (skaiciuojantiems kalorijas tiktų ir natūralus jogurtas;)). Skanaus.
P.S. as dariau su vysniu jogurtu ir valgiau su juo taip pat... niam niam
QUOTE(Mamūškė @ 2008 05 16, 08:56)
o as pagaliau atradau recepta varskes apkepo,
ar nesijaucia varskes gabaliuku? juk ji yra tik ismaisoma, netrinama
QUOTE(Nerytė @ 2008 05 16, 10:03)
ar nesijaucia varskes gabaliuku? juk ji yra tik ismaisoma, netrinama
idomus klausimas valgant jauciasi varskes skonis, bet juk cia ir yra varskes apkepas o jokiu gabaliuku valgant man nebuvo viskas minksta skanu
QUOTE(Nerytė @ 2008 05 16, 09:44)
Feldsalat pas mus vadinas Lietuvoj as ju nemacius dar.Jos turi toki svelnu riesutini skoni..
Aciu visoms
QUOTE(aguonele @ 2008 05 16, 09:59)
Feldsalat pas mus vadinas Lietuvoj as ju nemacius dar.Jos turi toki svelnu riesutini skoni..
Aciu visoms
Aciu visoms
salotas tas tai as zinau, bet, kad ten prie salotu dar kazkas, kaip kazkokios seklos ar kas ten, neimatau
Gal sakau saulėgrąžos kepintos?
aguonele, labai jau ta lašišos porcija viliojančiai atrodo. Oi, valgyčiau...
Matot kaip galva neveikia Siaip as i salotas visa laika kepinu kokias nors seklas. Sykart tai pinienkerne dejau (na ,cia tos pacios seklos kur ir i pesto dedas)...nezinau kaip lietuviskai jos vadinas O padaza darau tai paprastai, saukstas salotu padazo ,truputi cukraus,balzamico acto,alyvuogiu aliejaus,vandenuko lasas.Toks saldziarugstis gaunas,niam niam...
Mergytes ar ne sitoj temelej kazkuri raset kad is malsenos picai skirto misinio galima padaryti ne tik mskania pica bet ir bandeles ar kazka panasaus
QUOTE(aguonele @ 2008 05 16, 17:02)
Matot kaip galva neveikia Siaip as i salotas visa laika kepinu kokias nors seklas. Sykart tai pinienkerne dejau (na ,cia tos pacios seklos kur ir i pesto dedas)...nezinau kaip lietuviskai jos vadinas O padaza darau tai paprastai, saukstas salotu padazo ,truputi cukraus,balzamico acto,alyvuogiu aliejaus,vandenuko lasas.Toks saldziarugstis gaunas,niam niam...
kokios cia seklos
o cia musu pietus
karbonadas, viduj suris, apvoliotas kiausinyje,dziuveseliuose ir sezamo seklose (uzsikreciau ir as nuo jusu )
ir desertui pieniskas braskiu kokteilis: pienas, vaniliniai ledai, saldytos braskes
O cia musu vakariene.Kazkuri virejele(tikrai nezinau kuri,nes nuotraukos irgi nebuvo),dave gera minti,sumauti vistiena su paprikom ant iesmeliu,apkepti ir po to uzpylus grietinele troskinti.jau taip skanu buvo Tiesa as i padaza dar dejau saujele zoleliu:svieziu metu,petrazoliu,krapu.Valgeme su cous-cous kruopomis(irgi su tomis paciomis prieskoninemis zolemis).Labai aciu uz sia ideja!!!
QUOTE(daividija @ 2008 05 16, 21:50)
labai patiko,ir vaikai valge(stebuklas).
niu matai kaip saunu..svarbu vaikuciam skanu buvo, o jei jiem skanu reiskia istikro skanu...