ir dar norečiau pridurt Mamūškėi juk esi valgius kibinus tai matei maždaug kokio didžio kukuliukas vidui būna tai maždaug tiek ir kišk
QUOTE(Mamūškė @ 2008 05 19, 10:59)
sveikos,
o gal kas galetu detaliau visa kibinu darymo procesa pafotkinti domina kaip dedama mesyte, kokio dydzio ir su kuo daromi apskritimai ir kaip lankstoma
o gal kas galetu detaliau visa kibinu darymo procesa pafotkinti domina kaip dedama mesyte, kokio dydzio ir su kuo daromi apskritimai ir kaip lankstoma
Tiesiog imi tešlos apie 70g, padarai gražų rutuliuką ir pakočioji jį nelabai plonai. Mėsos dedu apie 60g.
Deja, gamybos proceso neturiu nufotografavus. Gal kada kai darysiu...
QUOTE(alexxandra @ 2008 05 19, 11:33)
neturim orkaites namie, o makaronu cannelloni - turim vis nerizikuoju daryt, nes nesu garantuota uz galutini skanu ir valgoma rezultata
aguonele, gal gali placiau darymo procesa aprasyt. kazkur buvau radus, bet man neissamu pasirode, tai ir nebandziau...
busiu labai dekinga
aguonele, gal gali placiau darymo procesa aprasyt. kazkur buvau radus, bet man neissamu pasirode, tai ir nebandziau...
busiu labai dekinga
gali pabandyt tada tik pavirti idarytus caneloni, ar patroskinti su padazu puode ir uzbarstyti pabaigoje surio, pateikti su grietine irgi labai skanu ir be orkaites
QUOTE(Lera @ 2008 05 19, 11:37)
oi merginos ačiū labai išgelebejot mane ryt tada turbut reiketu begt pirkt kokio stiklinio indo? nes neturiu bet jie parazitai brangoki ką daryt? noriu gi orkaite išbandyt todėl ant keptuvės šįkartą netinka
Papildyta:
mmergyte- atrodo tai niem bet ir darbelio nemažai
alexxandra - rūkai už kompaniją
Papildyta:
ai BloodBlondie o jie neibira kaii verdi? nesutrukineja? aha pas mane caneloni irgi
Papildyta:
mmergyte- atrodo tai niem bet ir darbelio nemažai
alexxandra - rūkai už kompaniją
Papildyta:
ai BloodBlondie o jie neibira kaii verdi? nesutrukineja? aha pas mane caneloni irgi
pirkti stiklinio, jei neturi, nebutina.Tiesiog man stikliniame inde patogu daryt visokius makaronus, uzkepels, lazanja Jei turi skarda betkokia, tai i ja isklok folija, kad butu krasteliai, kad padazas neisbegtu ir as uzdengciau dar, kad neissausetu as verdu ant mazos ugnies, kad butu tik apsemti, kad nesimakaluotu po visa puoda.Aisku buna visko, buna, kad idarinejant suskyla makaronai, buna kad patyzta, bet kelis kartus pabandzius, galima atitaikyt
dar va prisiminiau, kai verdu ipilu siek tiek aliejaus ir pakilnoju makaronus, kad jie nesuliptu tarpusavyje
QUOTE(zebra @ 2008 05 19, 09:25)
nu kaip skanu
aciu
QUOTE(*Spyglė* @ 2008 05 19, 09:42)
dievinu makaronus
mes irgi megstam
QUOTE(Lera @ 2008 05 19, 09:49)
i farsa nededi nei kefyro nei sultinio, kad skystesne butu?
QUOTE(Lera @ 2008 05 19, 10:06)
merginos kažkaip vienu metu atsimenu darėt farširuotus makaronus, nerandu kur gal pasidalinkit žiniom kaip darot ar kemšat žalius ar išvirtus? aš viena karta žalius kimšau tai gavosi kieti pusė apvirę puse kieti sutrukinėjo išsilupo nu krc. nesigavo nieko gero gal kuri parašytu receptukų bučiau labai dėkinga
as isverdu makaronus, pasidarau farsa (farsas, paprikos, svogunas, cesnako truputi, prieskoniai), prikemsu, uzbarstau surio ir i orkaite kol suris issilydo nerandu nuotraukos, man rodos kad tikrai kazkur turejau
QUOTE(Mama Agnė @ 2008 05 19, 10:11)
lauksim fotoreportazo
QUOTE(Asio @ 2008 05 19, 11:59)
Galiu parodyt tik kaip uzlankstyt, bet man visvien taip graziai nesigauna
cia mano sunaus darbas
cia mano sunaus darbas
sunus ir taip graziai lanksto saunuolis!
alexxandra as dariau pagal si recepta ir man laaaabai laaaaabai skanus gavos Tik nedejau spinatu.. niekur.Zodziu pasikoregavau pagal save. O isvis daugiau receptu ya cia! . Bet man nelabai isivaizduojama kaip apvirtus makaronus prikimsti reiketu, nes jie buna tokie palaidi tada. Zali nei skylineja,nei ka. mano manymu maziausiai terliones
QUOTE(animam @ 2007 08 23, 00:02)
šiandien ir aš sugalvojau vakarienei paruošti cannelloni. Idėjų pasisėmiau čia ir šiek tiek improvizavau:
pasiruošiau veršienos/kiaulienos faršą(400g)(kiaušinis, 3skiltelės česnako, svogūniukas, prieskoniai(pagal skonį) taip pat smulkinti žali špinatai). Paruošta mase užpildžiau makaronus. Padažą dariau taip: supjausčiau pomidorus(5 vidutinius) pakepinau juos svieste, gausiai pabarsčiau balizikais ir palikau porai minučių pasitroškinti. Paskui viską pertryniau blenderiu, taip pat įdėjau špinatų.Į gautą masę įdėjau 4 šaukštus grietinės.
Įdarytus makaronus sudėjau į keptuvę ir užpyliau paruoštą padažą ant viršaus. Ant nedidelės ugnies kepiau 30 min, paskui užtarkavau sūrį ir sudėjau likusius špinatus.
Išėjo
pasiruošiau veršienos/kiaulienos faršą(400g)(kiaušinis, 3skiltelės česnako, svogūniukas, prieskoniai(pagal skonį) taip pat smulkinti žali špinatai). Paruošta mase užpildžiau makaronus. Padažą dariau taip: supjausčiau pomidorus(5 vidutinius) pakepinau juos svieste, gausiai pabarsčiau balizikais ir palikau porai minučių pasitroškinti. Paskui viską pertryniau blenderiu, taip pat įdėjau špinatų.Į gautą masę įdėjau 4 šaukštus grietinės.
Įdarytus makaronus sudėjau į keptuvę ir užpyliau paruoštą padažą ant viršaus. Ant nedidelės ugnies kepiau 30 min, paskui užtarkavau sūrį ir sudėjau likusius špinatus.
Išėjo
QUOTE(aguonele @ 2008 05 19, 16:42)
alexxandra as dariau pagal si recepta ir man laaaabai laaaaabai skanus gavos Tik nedejau spinatu.. niekur.Zodziu pasikoregavau pagal save. O isvis daugiau receptu ya cia! . Bet man nelabai isivaizduojama kaip apvirtus makaronus prikimsti reiketu, nes jie buna tokie palaidi tada. Zali nei skylineja,nei ka. mano manymu maziausiai terliones
as taip pat visuomet kemsu nevirtus ir tik zaliu (nevirtu ir nepakelintu) farsu) taip zymiai paprasciau Beja makaronus visuomet perku tik kietagrudziu miltu
Dar kartais juos idarau varske( i varske reikia ideti truputi krakmolo) taip pat labai skanu
QUOTE(Mamūškė @ 2008 05 19, 10:59)
sveikos,
o gal kas galetu detaliau visa kibinu darymo procesa pafotkinti domina kaip dedama mesyte, kokio dydzio ir su kuo daromi apskritimai ir kaip lankstoma
o gal kas galetu detaliau visa kibinu darymo procesa pafotkinti domina kaip dedama mesyte, kokio dydzio ir su kuo daromi apskritimai ir kaip lankstoma
Aš dariau taip:
iškočiojau tešlos gabalą, tada dėjau mažą lėkštutę ir apipjoviau
gavosi toks didumo , na iš foto atrodo didelis, bet tikrai nėra didelis,lėkštutės skersmuo apie 15 cm.
tada mėsos į vidurį, bet aš taip nemažai dėjau, kad mažiau tos tešlos būtų
suspaudžiau šonus
ir užsukau. kiekvienas turi savop sukimo techniką, man išeina tik į tą pusę
rezultatas:
QUOTE(aguonele @ 2008 05 19, 16:42)
alexxandra as dariau pagal si recepta ir man laaaabai laaaaabai skanus gavos Tik nedejau spinatu.. niekur.Zodziu pasikoregavau pagal save. O isvis daugiau receptu ya cia! . Bet man nelabai isivaizduojama kaip apvirtus makaronus prikimsti reiketu, nes jie buna tokie palaidi tada. Zali nei skylineja,nei ka. mano manymu maziausiai terliones
kur receptai visi padeti as zinau
ir pas mama kai bunu, orkaitej kepam, tai skanumelis :
Bandysiu pagal tavo imesta recepta daryt, tik biski pasikoreguosiu pagal save
mes ir visada nevirtus kemsam
QUOTE(Eileitija @ 2008 05 19, 17:53)
kiausiniu ant virsaus patepei? Labai graziai blizga skanumelis o kokia mesete naudojai?
jo, tepiau kiaušiniu, tik čia nelabai atydžiai, ne viskas ištepta.
na mėsą aš dėjau faršą, ne kapotą, nes tuo metu neturėjau.
o faršas maišytas kiauliena su jautiena.
Siandien vakarienei kepiau "Cirvinius" blynus
4 kiausiniu tryniai (baltymus atskirti nuo trynio ir isplakus sudeti jau i paruosta tesla)
2 st. pieno
ziupsnelis drusko, vaniles,
cukraus pagal skoni
miltu pagal poreiki
Nuotraukos neleidzia ikelt kazkodel
4 kiausiniu tryniai (baltymus atskirti nuo trynio ir isplakus sudeti jau i paruosta tesla)
2 st. pieno
ziupsnelis drusko, vaniles,
cukraus pagal skoni
miltu pagal poreiki
Nuotraukos neleidzia ikelt kazkodel
na ir skanumynų pridėjot
O čia mano tinginio pietūs ( kai laiko mažai, o pilvan įmest kažko reikia):
į troškinimo indą sluoksniais dėjau vištienos filė, pamarinuotą majoneze su garstyčiom, prieskoniais, ir bulves, pabarsčiau kmynais, dugnan įpyliau truputuką vandens, aliejaus, bebaigiant troškintis sudėjau šaldytų daržovių maišelį, už barsčiau sūrio ir kepė iki sūris apskrus....
O čia mano tinginio pietūs ( kai laiko mažai, o pilvan įmest kažko reikia):
į troškinimo indą sluoksniais dėjau vištienos filė, pamarinuotą majoneze su garstyčiom, prieskoniais, ir bulves, pabarsčiau kmynais, dugnan įpyliau truputuką vandens, aliejaus, bebaigiant troškintis sudėjau šaldytų daržovių maišelį, už barsčiau sūrio ir kepė iki sūris apskrus....
mano sriubytė daugiau sau nieko nedariau šiandien (vyrto iki ryt nebus tai užtenka man )
o čia tipo receptas kaip pudinga su džiovintos slyvom bet visada valgom su arbatą kaip pyragą mum patinka : (žinau kad ne čia kelt reikia bet žadejau juk čia, kai išbandysiu orkaite )
o čia tipo receptas kaip pudinga su džiovintos slyvom bet visada valgom su arbatą kaip pyragą mum patinka : (žinau kad ne čia kelt reikia bet žadejau juk čia, kai išbandysiu orkaite )