QUOTE(Mildaja @ 2008 05 23, 07:46)
Esu girdėjusi, kad labai skanūs kopūstų kotletai. Gal gali parašyti receptuką
Aš dariau pagal šitą:
Kopūstų kotletai
Sutarkuoti kopūstą per burokinę tarką, įmušti kiaušinių, įdėti prieskonių, druskos, juodujų pipirų, įberti saujelę manų kruopų (čia rišamoji medžiaga). Masę išminkyti, formuoti kotletukus, kepti keptuveje.Patiekti su bulvių košyte ir tokiu padažiuku lygiom dalim grietinė ir majonezas plius įtarkuoti marinuotą agurkėlį.
Bet yra dar toks:
Smulkiai supjaustau pusę nedidelės kopūsto galvutės, kai užverda vanduo, paverdu apie 10min. Nukošiu vadinamu "duršlioku". Į masę dedu 1valg. šaukštą manų kruopų, 1v.š. miltų, įmušu 1 kiaušinį, vegeta, pipiriukai. Kartais paspirginu gražesnių lašinukų saujelę. Viską išmaišau ir kepu kotletukus. Baigiant kepti antrai pusei ant kiekvieno kotletuko uždedu po arbatinį šaukštelį grietinės, apiberiu smulkintais krapiukais arba petražole ir ant silpnos ugnelės 3min patroškinu. Valgau su agurkėliais ir pomidorais.
P/s Jei masė gaunasi skysta, daugiau įberiu miltų ir manų kruopų.
ir toks:
Kopūstų ir faršo kotletai
Susmulkinu kopūstą ir lengvai ji apverdu (tiek, kad suminkštėtų, bet į košę nepavirstų). Tada nupilu vandenuką ir ataušinus dedu kiaušinį, saują žalio faršo (sesė minėjo, kad darė su smulkiai susmulkinta dešra, bet aš pati nebandžiau), šiek tiek miltų ir prieskonių. Viską sumaišau ir dedu su šaukštu į keptuvę.
Viskas "sužvejota" SM