o as va radau kad labai lengva ricotta suri ir namuose pasidaryti,va ikeliu du raceptukus gal kam pravers
Gaminti rikotos sūrį namų sąlygomis nėra labai sudėtinga. Svarbiausia reikia turėti pieno ir rūgšties varškės gumulėliams suformuoti. Ką tik pagamintas sūris, laikomas šaldytuve, išliks šviežias savaitę laiko. Jei norite jį išlaikyti ilgiau, užšaldykite.
I būdas:
3 l. natūralaus pieno, 1 su trupučiu šaukštelio citrinos rūgšties, 1 nepilnas šaukštelis druskos.
Supilkite pieną, citrinos rūgštį ir druską į didelį puodą apsaugotą nuo cheminių reakcijų. Įkaitinkite turinį iki 90 laipsnių celsijaus reguliariai maišydami. Kuomet pradeda formuotis varškės gumuliukai, atsiskyrę nuo pieno išrūgų, užsukite ugnį ir leiskite mišiniui 15 minučių pabūti. Tuomet patieskite dvigubą sluoksnį audeklo rėtyje ar dideliame sietuve ir supilkite ten gaminamą mišinį. Džiovinkite sūrį apie 1 valandą arba tol kol pasieksite norimą konsistenciją. Laikykite pagamintą sūrį šaldytuve, sandariame inde, ir ne ilgiau kaip savaitę.
II būdas:
3 l. natūralaus pasterizuoto pieno, 1/4 puodelio balto distiliuoto acto, nepilnas šaukštelis druskos.
Puode įkaitinkite pieną iki 85 laipsnių celsijaus. Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite likusius ingredientus. Lengvai išmaišykite. Varškės gumulėliai pradės formuotis akimirksniu. Uždenkite puodą 2 valandoms. Tuomet patieskite dvigubą sluoksnį audeklo rėtyje ar dideliame sietuve ir supilkite ten gaminamą mišinį. Leiskite sūriui džiūti valandą ar dvi, priklausomai nuo to, kokio kietumo/drėgnumo norite. Laikykite pagamintą sūrį šaldytuve, sandariame inde, ir ne ilgiau kaip savaitę.
Sėkmės gaminant savo rikotos sūrį ir taupant pinigėlius, vistik minkštieji sūriai mūsų parduotuvėse kol kas egzotika!
reikės būtinai pabandyti. ačiū
QUOTE(monikiux @ 2008 05 29, 12:34)
aš kaip tik noriu truputį kitokį sūrio pyragą su riccota iškept, nusižiūrėjau SM, bet kur to riccotos būna, ar visuose didžiuosiuose prekybcentriuose? (žiūrėjau Maximoj, bet nemačiau... o gal dėl to, kad neįsivaizduoju, kaip jis atrodo... )
yra ir rimi ir iki ir norfoi, tiksliai zinau, del maximos nzn ten nesiperku
jis toks dezuteje po 250gr
QUOTE(Larissa @ 2008 05 29, 12:53)
jis turėtų būti ten,kur ir mascarpone- prie lyditų sūrių,tepamų sūrelių.mūsų Maximoje pvz. tame šaldytuve,kur jogurtai
aa, tai jis lydytas...
QUOTE(inesasim @ 2008 05 29, 12:56)
atrodo maždaug taip
ačiū žinosiu kitąkart, nes baisiai jau rūpi tą cheesecake'ą padaryt
irma, ačiū už receptėlį
o aš nebelaukiau atsakymo ir pripirkau produktų trupiniuočiui, tešlos gabaliukai jau stingsta kameroj
pagal irmos pasiulyta pirma varijanta rikotos surio darymo mes pasidarom paprasta varske, kuria panaudojam tiek ivairiu patieklau darymui tiek saldiems kepiniams. arba suspaudziam salduji suri
keksiukai, kai neturi kuo pavaišint užklupusių žmonių. kaip aš sakau greit ir paprastai.
tikslių proporcijų pasakyti negaliu, dėjau viską iš akies, tik galėjo būt dar daugiau cukraus, pabijojau dėl kakavos, bet bereikalo
1 kiaušinis
apie 50 gr. sviesto
2 a.š. kepimo miltelių (gal reikėjo ir daugiau, nes neprošal būtų jei būtų puresni)
kakavos (dėjau tą granuliuotą, saldžią, kokį pusę puodelio )
cukraus dėjau 2 v.š.
apie stiklinė pieno
ir miltų maišiau tol, kol tešla gavos tokia kaip blynams mažiukams.
ai dar razinų saują įpyliau.
viską išmaišiau ir į formeles, ant viršaus pabarščiau tokių granulių a la šokolado, bet ten kakava kažkokia spausta.
prieš kepimą:
jau iškepę
pjūvis
vidus ne toks tamsus kaip foto, bet ganėtinai tamsus ir drėgnas.
tikslių proporcijų pasakyti negaliu, dėjau viską iš akies, tik galėjo būt dar daugiau cukraus, pabijojau dėl kakavos, bet bereikalo
1 kiaušinis
apie 50 gr. sviesto
2 a.š. kepimo miltelių (gal reikėjo ir daugiau, nes neprošal būtų jei būtų puresni)
kakavos (dėjau tą granuliuotą, saldžią, kokį pusę puodelio )
cukraus dėjau 2 v.š.
apie stiklinė pieno
ir miltų maišiau tol, kol tešla gavos tokia kaip blynams mažiukams.
ai dar razinų saują įpyliau.
viską išmaišiau ir į formeles, ant viršaus pabarščiau tokių granulių a la šokolado, bet ten kakava kažkokia spausta.
prieš kepimą:
jau iškepę
pjūvis
vidus ne toks tamsus kaip foto, bet ganėtinai tamsus ir drėgnas.
vaij, mergaites, kokiu cia grozio... as cia vis uzsuku seile pavarvinu
negi jus kasdien kepet tokius grozius, ale kaip figuras saugot vyrams sumaitinat viska?
negi jus kasdien kepet tokius grozius, ale kaip figuras saugot vyrams sumaitinat viska?
QUOTE(Bransha @ 2008 05 29, 18:59)
vaij, mergaites, kokiu cia grozio... as cia vis uzsuku seile pavarvinu
negi jus kasdien kepet tokius grozius, ale kaip figuras saugot vyrams sumaitinat viska?
negi jus kasdien kepet tokius grozius, ale kaip figuras saugot vyrams sumaitinat viska?
nekepu, ir dabar kepiau ne sau, tik paragaut teko, šiaip nemėgstu tokių saldžių gamint...
QUOTE(zebra @ 2008 05 27, 10:17)
Gal galit pasakyti iš ko darėte tešlą, kremą ir visą eigą. Nes atrodo tai fantastiškai
Gal žinot "Smėlio juostų" kitaip "Trapi juostelė" receptuką? Na tos, kur perteptos džemu ir apibarstytos riešutais Kaip mėgstu
QUOTE(grange @ 2008 05 29, 18:48)
keksiukai, kai neturi kuo pavaišint užklupusių žmonių. kaip aš sakau greit ir paprastai.
tikslių proporcijų pasakyti negaliu, dėjau viską iš akies, tik galėjo būt dar daugiau cukraus, pabijojau dėl kakavos, bet bereikalo
1 kiaušinis
apie 50 gr. sviesto
2 a.š. kepimo miltelių (gal reikėjo ir daugiau, nes neprošal būtų jei būtų puresni)
kakavos (dėjau tą granuliuotą, saldžią, kokį pusę puodelio )
cukraus dėjau 2 v.š.
apie stiklinė pieno
ir miltų maišiau tol, kol tešla gavos tokia kaip blynams mažiukams.
ai dar razinų saują įpyliau.
viską išmaišiau ir į formeles, ant viršaus pabarščiau tokių granulių a la šokolado, bet ten kakava kažkokia spausta.
prieš kepimą:
jau iškepę
pjūvis
vidus ne toks tamsus kaip foto, bet ganėtinai tamsus ir drėgnas.
tikslių proporcijų pasakyti negaliu, dėjau viską iš akies, tik galėjo būt dar daugiau cukraus, pabijojau dėl kakavos, bet bereikalo
1 kiaušinis
apie 50 gr. sviesto
2 a.š. kepimo miltelių (gal reikėjo ir daugiau, nes neprošal būtų jei būtų puresni)
kakavos (dėjau tą granuliuotą, saldžią, kokį pusę puodelio )
cukraus dėjau 2 v.š.
apie stiklinė pieno
ir miltų maišiau tol, kol tešla gavos tokia kaip blynams mažiukams.
ai dar razinų saują įpyliau.
viską išmaišiau ir į formeles, ant viršaus pabarščiau tokių granulių a la šokolado, bet ten kakava kažkokia spausta.
prieš kepimą:
jau iškepę
pjūvis
vidus ne toks tamsus kaip foto, bet ganėtinai tamsus ir drėgnas.
mergaites, kur perkat sitas popierines formeles keksiukams ir ne tik jiems
QUOTE(rusaite @ 2008 05 29, 22:11)
mergaites, kur perkat sitas popierines formeles keksiukams ir ne tik jiems
aš pirkau Domexteroj ar kaip ji ten 100 vnt 1,99