Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(sausine @ 2008 06 27, 19:06)

O ar jau ragavot ,manau ,kad sunku sulaukt kol tokie skanumynai atvėsta ,iš karto noris paragaut bigsmile.gif .Jau seniai apie baklavą skaitinėju,bet iki šiol neprisiruošiau jos  pabandyt kept.
O vakar iškepiau pyragėlius su avižiniais dribsniais,abrikosais ir pudingu,improvizacija skaitytų receptų tema. smile.gif[URL=http://http://i187.photobucket.com/albums/x302/sausine/P6272818a.jpg]

dar karsta valgiau,o kai atveso negalejau sustot,saldu,bet vistiek lenda. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2008 06 27, 22:55)
dar karsta valgiau,o kai atveso negalejau sustot,saldu,bet vistiek lenda. lotuliukas.gif

O lt turbut tokios teslos ir su ziburiu nerasi unsure.gif . Kazkur skaiciau, kad sloksniuota tesla keicia, bet tai jau ne baklava schmoll.gif
Atsakyti
merginos sos rekia pagalbos,ruosiuosi torta kepti ,bet nelbai man su glajumi sekasi,trumpiau traiant apamai nesiseka blush2.gif gal galit kas ideti kokiu receptu,nes kuriuos as turiu tai jis nubega nesutirsteja schmoll.gif buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(norilonyte @ 2008 06 27, 22:36)
gal tiktu vanilinis padazas is Sonatinos receptu  g.gif

ačiū, reiks paieškot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2008 06 28, 00:18)
merginos sos rekia pagalbos,ruosiuosi torta kepti ,bet nelbai man su glajumi sekasi,trumpiau traiant apamai nesiseka blush2.gif gal galit kas ideti kokiu receptu,nes kuriuos as turiu tai jis nubega nesutirsteja schmoll.gif buciau labai dekinga 4u.gif

o tau netiktu Danisco Sugar glajai (as turiu ir naudoju rozini ir sokoladini, kitokiu spalvu nemaciau)? buna prekybcentriuose (pvz. Maximoj) prie cukraus pudros ir pan.produktu. sokoladinis tai ir siaip skanus, o rozinis tai veee schmoll.gif . ir jeigu darysi, daryk tirstai, nes kitaip nuo torto jis nubegs zemyn ir bus toks persisvieciantis sluokslnelis likes, negraziai atrodys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(monikiux @ 2008 06 28, 11:19)
o tau netiktu Danisco Sugar glajai (as turiu ir naudoju rozini ir sokoladini, kitokiu spalvu nemaciau)? buna prekybcentriuose (pvz. Maximoj) prie cukraus pudros ir pan.produktu. sokoladinis tai ir siaip skanus, o rozinis tai veee  schmoll.gif . ir jeigu darysi, daryk tirstai, nes kitaip nuo torto jis nubegs zemyn ir bus toks persisvieciantis sluokslnelis likes, negraziai atrodys  4u.gif


tiesa paskius nebuvau apie juos pagalvojusi,dazniausei darau namuose,reiks pasizvalgyti,bet visvien noreciau suzinoti kap namuose galma ji pasidaryti,nes kartais reikia bet nera,o i parde del kremo neleksi smile.gif

dekui uz minti,tikrai niekad nebuau pagalvojusi 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2008 06 27, 20:23)
pagaliau prisiruosiau pagamint baklava.Darbo tikrai nedaug.
175g nesusytu pistaciju riesutu,
125g kedro riesuteliu,
1a.s.cinamono,
1/2 a.s.maltu gvazdikeliu,
ziupsnelis malto muskato,
2v.s.cukraus,
225g filo teslos(tos plonais lapeliais),
75g tirpinto sviesto,
sirupui:
kardamono
1/2 tarkuotos citrinos zieveles ir sultys,
225g medaus.
Riesutus susmulkinti,sumaisyti su priskoniais ir cukrumi.Ikaitinti orkaite 170 temp.
Riebalais istepta skardele.Viena lapeli filo teslos deti i skardele,aptepti lydytu sviestu,taip sudeti puse teslos lapeliu,kiekviena aptepant sviestu.Tada paskleisti riesutus ir vel deti teslos lapelius,vis aptepant sviestu.Supjaustyti astriu peiliu rombais,ipjaunant iki dugno.Kepti 30min,tada padidinti karsti iki 220 ir dar kepti15min,kol taps graziai rusva.Tuo tarpu pasidaryti sirupa.I puoda sudeti kardamona,tarkuota zievele,citrinos sultis,medu ir uzpilti150ml vandens.Uzvirinti ir ant letos ugnies pavirti5 min.Iskepusia baklava aplaistyti puse sirupo.Kai praves uzpilti likusi.
Riesutus galima naudoti ir kitokius,as dar dejau truputi graikisku



is kur gavote tos teslos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 06 28, 08:40)
is kur gavote tos teslos? g.gif

blush2.gif matai,as ne Lietuvoj gyvenu,tai cia jos yra,kazkaip galvojau,kad jos turetu buti visur g.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2008 06 28, 14:03)
blush2.gif matai,as ne Lietuvoj gyvenu,tai cia jos yra,kazkaip galvojau,kad jos turetu buti visur g.gif


Deja musu Lietuveleje jos nera schmoll.gif o gaila... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lapute33 @ 2008 06 28, 14:46)
Deja musu Lietuveleje jos nera  schmoll.gif  o gaila...  doh.gif

Kiek skaičiau graikiškos virtuvės temoj, galima ją visai sėkmingai pakeisti sluoksniuota tešla smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2008 06 28, 11:37)
tiesa paskius nebuvau apie juos pagalvojusi,dazniausei darau namuose,reiks pasizvalgyti,bet visvien noreciau suzinoti kap namuose galma ji pasidaryti,nes kartais reikia bet nera,o i parde del kremo neleksi smile.gif

dekui uz minti,tikrai niekad nebuau pagalvojusi 4u.gif  4u.gif

matai, as kazkada irgi norejau pyragui glaju padaryt, bet neismaniau, kaip, paklausiau pazistamos, jos brolis konditeris, tas ir pasake:uuuiii, sunkus atvejis su tais glajais, namu salygom sunku juos padaryt, na, ir nusipirkau situos 4u.gif gal kuri zino, kaip daryt, as negaliu pasakyt 4u.gif
Atsakyti

TRAŠKUČIAI

user posted image

Tešlai
300 g miltų
1/2 šaukštelio kep. milt.
200 g margarino
100 g cukraus
kiaušinis
druskos
vanilinio cukraus

Įdarui
150 g medaus
75 g sviesto
100 g sezamų
100 g sėmenų
100 g lukš. saulėgražų
100 g moliūgų sėklų

Įdarui užvirinti 3 šaukštus vandens, medų ir sviestą. Visas sėklas paskrudinti keptuvėje be riebalų, suberti į medaus masę ir maišant pakaitinti.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais įpilti lydytą margariną, kiaušinį, cukrų žiupsnelį druskos ir vanilinio cukraus. Užminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir palikti valandą vėsioje vietoje. Kai tešla atvės, plonai iškočioti ir dėti į riebalais suteptą skardą. Sukrėsti įdarą ir kepti 20 min. Pravėsusį kepinį supjaustyti.
Atsakyti